Braškės, braškės, braškės! Kol jos dar noksta sodų lysvėse ir laukia išrikiuotos ant turgaus prekystalių, dalijuosi nuostabiu braškiniu receptu – vasarišku, lengvu, gaiviu ir labai, labai gardžiu!
Paruošiau jį vien iš trintų braškių, ekologiško „AUGA“ jogurto, kefyro ir želatinos. Sustingdžiau kekso kepimo formoje, o sustingusį supjausčiau riekelėmis. Tai vienas iš tų želė desertų, primenančių vaikystę. Gardus, jaukus ir truputį nostalgiškas. Beje, skoniui nė trupučio netrūksta saldumo – braškės ir jogurtas jo suteikia pakankamai.
Ekologiškas „AUGA“ jogurtas yra išskirtinis savo nepriekaištinga sudėtimi. Joje – vos keli ingredientai ir jokių pridėtinių cukrų. Visas saldumas – vien iš pieno, uogų ir vaisių. Siekdami užtikrinti pačią aukščiausią produktų kokybę ir geriausią skonį, „AUGA“ juos gamina tik iš savo ekologiniuose ūkiuose surinkto pieno.
Šiuo metu galite įsigyti trijų skonių „AUGA“ jogurtų: natūralaus, su braškėmis ir abrikosais, su miško uogomis. Bet kuris iš jų puikiai tiktų šiam desertui; aš šįkart pasirinkau su braškėmis ir abrikosais.
Jogurtinė kefyro želė su braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
5 valg. š. (35 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) vandens
200 g braškių
2 indelių (700 g) „AUGA“ jogurto su braškėmis ir abrikosais
1 stiklinės (250 g) „AUGA“ kefyro
1 kg braškių
GAMINIMO EIGA
1. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vėsiu vandeniu ir išmaišykite. Atidėkite į šalį ir palikite išbrinkti.
2. Braškes (200 g) sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol masė taps karšta (bet neužvirs). Sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Palikite šiek tiek pravėsti.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą ir kefyrą. Supilkite pravėsusį braškių ir želatinos mišinį. Gerai išmaišykite.
4. Suberkite perpus ar į keturias dalis perpjautas braškes (1 kg) ir išmaišykite.
5. Paruoštą masę paskirstykite į dvi maistine plėvele išklotas kepimo formas (11×25 cm). Dėkite į šaldytuvą ir palikite pilnai sustingti, geriausia – pernakt.
6. Kitą dieną išimkite iš kepimo formų, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga
2 komentarai
Ar tikrai reikia 5 v.š., o ne 5 a.š. želatinos? Nes būtent 1 a.š. = 5g
Sveiki! Mano matavimais, 1 valgomasis šaukštas (nubrauktas) sveria 7 gramus, tad – taip, reikia 5 valgomųjų šaukštų (=35 gramų). Žinoma, visada geriausia sverti svarstyklėmis, jei tik yra galimybė, nes šaukštai gali būti skirtingo dydžio, o kartais pamirštama nubraukti kaupą 🙂 Beje, naudojau Dr. Oetker želatiną mėlynuose pakeliuose.