Dangiškai minkšti, fantastiškai sultingi, nuostabiai gardūs – štai tokie yra šie kalakutienos kukuliukai su feta ir cukinijomis. Nei pridėsi, nei atimsi. Tobuli! Net atvėsę kukuliukai išlieka puikūs, tad ruošti ir patiekti juos galite įvairiausiais būdais – tiek kaip karštąjį patiekalą, tiek kaip karštą ar šaltą užkandį. Namuose, terasoje ar piknikui suruoštoje dėžutėje – visur ir visaip jie bus ypatingai gardūs!
- Vietoje kalakutienos galite naudoti ir maltą vištieną (malta vištos šlaunelių mėsa bus sultingesnė už maltą vištos krūtinėlę).
- Fetos sūris čia tinka labai gardžiai ir skoniui suteikia malonaus pikantiškumo. Vis tik, jei fetos naudoti negalite ar nenorite, galite keisti tarkuotu kietuoju sūriu.
- Tikslus kepimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio kukuliukus suformuosite.
Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 nedidelių cukinijų
1 arb. š. druskos
500 g maltos kalakutienos
100 g fetos sūrio
½ svogūno
2 skiltelių česnako
1 stiklinės (120 g) maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinio
1 arb. š. džiovintų bazilikų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su šaukšteliu druskos ir palikite nuvarvėti.
3. Maltą kalakutieną, smulkiai trupintą fetos sūrį, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles, maltus džiūvėsėlius, kiaušinį ir prieskonius gerai išmaišykite.
4. Cukinijų tarkius labai gerai nuspauskite, pašalindami kiek įmanoma daugiau drėgmės. Sudėkite į kalakutienos masę ir išmaišykite.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
6. Semkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų delnų formuokite minkštus apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriaus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet įjunkite „grill“ kaitinimo režimą ir kepkite dar 5 minutes, kol kukuliukai gardžiai apskrus.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.
1 komentaras
Kaip manote – ar liktų kas nors gero, jei orkaitėje lengvai apkepti kukuliukai būtų užšaldyti? Ar šitas receptas ne labai tinkamas šaldymui?