Sakykime, kad šiuo receptu į visatą paleidžiu žinutę, kad kitais metais norėčiau aplankyti Aziją, šypt. Kol norai bus išgirsti ir išsipildys, Aziją žaidžiu namie – einu į virtuvę, traukiu iš šaldytuvo sojų padažą ir dar šį bei tą, ir gaminu skaniausius lipnius vištienos kąsnelius.
„Jeeetau, kaip skanu, galėčiau suvalgyti viską“, – godžiai žiūriu į pilną keptuvę kąsnelių, bet tuo metu prieina Joris, pasistiebia ant pirštų galų ir vaikiškai pasipiktinęs suraukia savo mielus antakius: „eeeei, šitus ir aš mėgstu!”.
Taip ir gyvenam: svajodami apie šiltus kraštus ir pilnais žandais valgydami skanius azijietiškus kąsnelius.
Kai nevalgom tiesiai iš keptuvės, valgom iš gražiausių indų. Ši kolekcija – iš „PROMO Cash&Carry”. Stačiakampė „Catania“ lėkščių forma padiktavo Azijos virtuvės temą, vietoj pagaliukų – matiniai juodi „Sola“ stalo įrankiai, o vanduo, pagardintas žaliosios citrinos griežinėliu, plono krištolo „Riedel“ taurėse.
Šiuos ir dar daugiau indų, stalo įrankių bei taurių rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse Kaune ir Vilniuje. Užsukite ir įsitikinkite – koooks didelis ir įvairus ten jų pasirinkimas!
Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
400 g vištos šlaunelių mėsos
2 kiaušinių
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
4 valg. š. soju padažo
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo (Sweet Chilli)
1 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. medaus
3 valg. š. kečupo
3 tarkuotų česnako skiltelių
Patiekti:
virtų ryžių
sezamų sėklų
laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite vištieną. Vištos šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius. Į antrą dubenėlį suberkite kukurūzų krakmolą. Trečiame dubenėlyje sumaišykite miltus ir prieskonius.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Vištienos gabalėlius apvoliokite kukurūzų krakmole, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių. Tuomet merkite į kiaušinio plakinį – įsitikinkite, kad gabalėliai plakiniu pasidengė iš visų pusių. Galiausiai, apvoliokite miltų mišinyje. Miltų perteklių nupurtykite.
5. Paruoštus vištienos gabalėlius dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite virš didelės kaitros apie 5 minutes, kol bus iškepę ir apskrudę. Jei keptuvė mažesnė, kepkite dalimis. Kepami vištienos gabalėliai keptuvėje turi turėti šiek tiek erdvės, kad nesiliestų (tai trukdys jiems iškepti ir apskrusti).
6. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
7. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į keptuvę ir kaitinkite virš didelės kaitros porą minučių, kol dalis padažo nugaruos, o likęs ims tirštėti.
8. Į padažą sudėkite vištienos gabalėlius, išmaišykite ir kaitinkite dar porą minučių.
9. Patiekite vištieną su virtais ryžiais, apiberkite sezamų sėklomis ir smulkintais laiškiniais česnakais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry