Skonis: 9,5/10. Kadangi grikiai mūsų šeimoje yra gana populiarūs, o visokių rūšių grikių blyneliai sutinkami gana palankiai, manau, svarus būtent šių grikinukų skanumo įrodymas yra tas, kad šie nuo pat jų pabandymo dienos užima pačią geriausią vietą ir yra labiausiai mėgstami. Tikrai labai skanūs, nė trupučio nesausi blyneliai.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Braškėse su pipirais
Grikių blyneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g virtų grikių
1 nemažas svogūnas, smulkiai sukapotas
1 vidutinio dydžio morka, sutarkuota
1/2 paprikos (nedėjau)
2-3 kiaušiniai (man užteko 2)
3-4 valg.š. pieno
1 kupinas sriubinis šaukštas miltų
1 arb.š. prieskonių (pvz., kario)
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
Smulkintus svogūną ir morką pakepinti, sumaišyti su virtais grikiais. Sudėti visus likusius ingredientus. Išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir šaukštu dėti nedidelius kauburėlius. Skanūs ir šilti, ir šalti.
6 komentarai
[…] dienomis tikrai kepsiu grikių blynelius, tada – nesaldų pyragą su vištiena ir špinatais. Valgysiu namuose, likutį nešiuosi į […]
Sveiki, o grikiu dribsniai tiktu vietoj grikiu?
Man atrodo, kad patys grikiai blyneliams tiks kur kas labiau; bet visada galima pamėginti ir su dribsniais 🙂
Labai skanus blyneliai! Patiko net vyrui, kuris nera didelis grikiu gerbejas 🙂
Asta, jusu tinklalapis yra pagrindinis ikvepejas, sudarinejant dienos meniu! ♥️
Jamilia, ačiū, labai gera girdėti! 🙂
Sveiki,
o čia tikrai turi būti 100 g virtų grikių? Atrodo labai mažai dviems porcijoms. Gal visgi čia turėtų būti nevirtų grikių svoris?