Skonis: 10/10. Pats pačiausias cukinijų naikinimo būdas! Net tie, kad nėra didžiausi tokių daržovinių apkepų mėgėjai, sutinka jį su paruoštom šakutėm 😀
Sudėtingumas: Nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptuose
Cukinijų apkepas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500 g cukinijų
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 vidutinio dydžio morka
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų (naudojau rupius kvietinius miltus)
1 arb.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
druskos, pipirų
GAMINIMO EIGA
Smulkintus svogūnus apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje, kol suminkštės, apie 5 minutes. Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Į cukinijas įmaišyti kepintus svogūnus, smulkiai tarkuotas morkas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, druską bei pipirus.
Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą 20×30 cm. dydžio kepimo formą. Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai paruduos ir taps standus. Iškepus, leisti kelias minutes pastovėti ir praaušti, tuomet pjaustyti ir patiekti.
26 komentarai
Labai skanus apkepas! Niekad negalvojau, kad iš cukinijų galima padaryti tokį GĖRĮ 🙂
Gavau cukiniją dovanų.
Ilgai svarsčiau,ką skanaus pagaminti,internete užtikau jūsų receptą.
Jis man liko pats priimtiniausias pagal turimus namuose produktus.
Kadangi nebevalgau fermentinio sūrio {vietoj jo dėjau voveraites kepintas svieste}
Dar dėjau gliaudytų saulėgrąžų,ir,kadangi megstu raudonąją saldžią paprikaą įbėriau jos miltelių.
Apkepas baigia iškepti,tikiuosiu bus laabai skanus
almanta, žinoki, man su visais šitais tavais pakoregavimais apkepas taip pat skamba ooo, kaip skaniai – tikiuosi, kad taip ir buvo 🙂 Taip? 😉
labai nuoširdžiai galiu pasakyti, kad šis patiekalas įtariu taps mano vienu mėgstamiasių, nes nerealiai skanu!!
Kornelija, žinok, kai pernai mes niekaip nespėjom valgyti cukinijų, šis apkepas taip pat tapo absoliučiu lyderiu ant stalo 🙂 Tai tik įrodo, jog jis tikrai vykęs :))
skanumelis gardumelis 🙂 aciu labai uz toki receptuka 🙂 visa diena sukau galva ka pietums….
kas nebandet pabandykit nepasigailesit 🙂
Raimonda, smagu girdėti tokius puikius atsiliepimus :))
Skanu
Jau kepiau. Siandien vel kepsiu. Niamu 🙂
Man labai panasus i bulviu plokstaini, tik zymiai lengvesnis
Vilma, aš irgi taip sakau kartais – „eisiu kepti cukinijų kugelį” 😀 Tik man šis „kugelio” variantas dar net ir skanesnis 🙂
Džiaugiuosi, kad patinka ir tau 😉
Na iklimpau su tom cukinijom graziai:) sivakar vakarienei sis „kugelis” buvo jau iskeptas ir suvalgytas. Liko dar antrai dienai, man turbut vel skanesnis bus ryt :)) sekantis mano patiekalas is cukinijos bus… ir vel tie blynai su vistiena..mmmm neprilygstami:))
Eimante, man norisi tik šypsotis iš tavo cukinomanijos 😀 Skanaus! :))
Nuostabumas. Labai skanus apkepas. Kepiau kelis kartus, visiems labai patiko, cukinijos buvo sunaikintos žaibišku greičiu 🙂
Ačiū už nuostabų receptą!
Anna, nėra už ką 🙂 Reikėtų dėkoti Sonatinai 🙂 Šis apkepas ir pas mus nepakeičiama išeitis, kai reikia labai greitai sudoroti nemažą kiekį cukinijų 🙂
Puikus receptas :), Asta jus gera ir kurybinga seimininke.
Diana, labai ačiū už komplimentą 🙂 Mums šis apkepas taip pat labai gardus. Tačiau neprisiimsiu nuopelnų sau – receptas ne mano, o Sonatinos 🙂
Siandiena susiruosiau kepti cukinijos apkepa.
Pagal turimus produktus saldytuve nutariau kepti su tunu.,nesu kepusi ,bet pabandysiu ekspermentuoti.
Tuo paciu tariu dideli aciuka uz si puiku receptuka.
Ramaus svenciu laukimo.
Almanta, tikiuosi, kad apkepas pavyko puikiai? 🙂
Ir ačiū už linkėjimus, Jus taip pat su praėjusiomis šventėmis! 🙂
Labai skanus apkepas. O gal galima panaudoti saldytas darzoves vietoje cukinijos? Turiu saldytas sparagines pupeles ir nezinau ka pagaminti 🙂
Na, kadangi šiame apkepe tos cukinijos lyg bulvės kugelyje, nežinau, kaip pavyktų viskas su šparaginėmis pupelėmis. Asmeniškai aš verčiau kepčiau tiesiog paprastą daržovių apkepą: pakepinčiau svogūną, česnako, sumaišyčiau su visomis turimomis daržovėmis. Išplakčiau dubenyje kelis kiaušinius su pienu ar grietinėle, pagardinčiau prieskoniais ir sumaišyčiau su daržovėmis. Pilčiau į kepimo indą, apibarstyčiau dosniai fermentiniu sūriu ir kepčiau. Man visuomet tokie šakar-makar apkepai labai patinka; be to, labai tinka, kai reikia sunaudoti likučius 🙂
Dariau su sparaginem pupelem, labai skanu. 🙂 manau, kad galima naudoti bet kokias darzoves. O valgem su padazu grietine-cesnakas-vegeta. Labai daznai dabar darysiu su ivairiomis darzovemis.
Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko 🙂
Nuostabus receptas! Po nesėkmingo bandymo iškepti pyragą su cukinijomis bijojau ir ką bedaryti, bet šis apkepas išėjo puikiai ir labai skaniai 🙂
Agota, labai smagu girdėti! 🙂 Mes cukinijų sezono metu šį apkepą taip pat labai dažnai prisimenam 🙂
Laabai patiko! Tikiu ir vyrui patiks 🙂
Nuostabus receptas! Pridėjau dar konservuotų speltos grūdų su lęšiais, kuriuos reikėjo pabaigti, tai gavosi nerealiai skaniai! 10 balų 👌
Labai džiaugiuosi, ačiū už pasidalinimą! 🙂