Vis dar tęsiasi žiema, tęsiasi ir jaukių sriubų sezonas. Būtent tokias – tirštas ir sočias – mėgstu labiausiai. Jos yra lyg tas mylimas šiltas megztinis, lyg minkštutės spalvotų vilnos siūlų kojinės, lyg apkabinimas, kuriame norisi paskęsti. Dubenėlis gardžios sriubos yra meilė ir laimė, ir visiškas jaukumas.
Šįkart sriubą viriau iš daržovių, vištienos ir saldžiųjų kukurūzų, gardinau „Santa Maria“ kokosų gėrimu, saldžiu aitriųjų paprikų padažu ir azijietiškais makaronais. Kas galėjo pagalvoti, kad švelnūs Azijos skoniai puikiai dera net su mūsų mylimomis lietuviškomis bulvėmis? Išties dera!
Kokosų gėrimo mano virtuvės spintelėje rastumėte visada. Naudoju jį labai universaliai, dažniausiai:
- keletą šaukštų pilu į verdama avižinę košę,
- brinkinu chia pudingą,
- plaku glotnučius,
- naudoju desertams,
- gaminu štai tokias sriubas, taip pat – įvairius troškinius, vištienos ir kruopų patiekalus.
Iš esmės, kokosų gėrimu galite pakeisti grietinėlę ar pieną – jis suteiks švelnumo, glotnumo ir švelnaus salsvo skonio.
Nepriekaištingoje „Santa Maria“ kokosų gėrimo sudėtyje – tik kokosų riešutų ekstraktas ir vanduo. Nors tai produktas, atkeliavęs iš tolimosios Azijos, patikėkite – gardžiai pritaikomas ir lietuviškoje virtuvėje. Norite įsitikinti? Kviečiu pradėti nuo šios sriubos, šypt.
Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g šaltai rūkytos šoninės
500 g vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 saliero stiebų
6 česnako skiltelių
1 valg. š. miltų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
2 stiklinių (500 ml) kokosų gėrimo (18 proc.)
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
2 valg. š. aitriųjų paprikų padažo
2 lauro lapelių
400 g bulvių
1 skardinės (285 g) konservuotų saldžiųjų kukurūzų
100 g kiaušininių makaronų (egg noodles)
100 g tarkuoto čederio sūrio
Patiekti:
graikiško jogurto
skrudintos šoninės
svogūnų laiškų
aitriųjų paprikų dribsnių
GAMINIMO EIGA
1. Puodą įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Sudėkite smulkiai pjaustytą šoninę ir kepkite, kol gardžiai apskrus. Apskrudusius gabalėlius išimkite ant popierinio rankšluosčio.
2. Sudėkite žiupsniu druskos ir pipirų pagardintą nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Kepkite po porą minučių iš visų pusių, kol pabals ir bus iškepusi. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
3. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Jam įkaitus, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir salierus. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
4. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
5. Suberkite miltus ir maišydami kaitinkite porą minučių.
6. Toliau maišydami, lėtai supilkite vištienos sultinį ir kokosų gėrimą. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Įpilkite aitriųjų paprikų padažo ir įdėkite lauro lapelius. Leiskite užvirti.
7. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir keptą vištieną. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir, priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite 12-15 minučių.
8. Suberkite kukurūzus, sudėkite makaronus ir virkite dar keturias minutes.
9. Suberkite tarkuotą sūrį ir du trečdalius skrudintos šoninės (likusi bus patiekimui). Maišydami pakaitinkite dar porą minučių.
10. Patiekite sriubą, pagardinę graikišku jogurtu, skrudinta šonine, svogūnų laiškais ir aitriųjų paprikų dribsniais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria“.
#reklama #SantaMariaLietuva #KokosųGėrimas