Įdaryti kiaušiniai – Velykų stalo hitas! Šiemet siūlau juos pagardinti kietuoju sūriu ir skrudinta šonine. Galiu patikinti, kad kiaušiniai pavyks ypatingai gardūs – pikantiško, ryškaus skonio, švelnios tekstūros, su traškiais šoninės gabalėliais. Aš pati kasmet atsakinga už Velykų desertą, bet šiemet ketinu paprašyti mamos, kad ant šventės stalo paliktų vietos dar vienai lėkštelei – atsivešiu šių kiaušinių!
Kaip išvirti kiaušinius, kad lukštas neskiltų? Pastaruoju metu dažniausiai tam naudoju karšto oro gruzdintuvę – kietai virti kiaušiniai 135 °C temperatūroje „išverda“ per 14 minučių. Lukštas neskilo nėkart! Kad kiaušiniai lengviau nusiluptų, išvirusius juos iškart perkeliu į ledinį vandenį (su ledukais). Palaikau kelias minutes, nusausinu ir tuomet nulupu.
Dar keli patarimai:
- Sveikuoliškesnę tokių kiaušinių versiją paruošite, dalį majonezo pakeitę graikišku jogurtu.
- Iš pradžių masę sutrinkite elektriniu trintuvu iki visiškai glotnios masės ir tik tuomet įmaišykite sūrį bei smulkius skrudintos šoninės gabalėlius. Tai kiaušiniams suteiks labai malonią tekstūrą.
- Kiaušinių įdarymui galite naudoti tiek paprastą šaukštelį, tiek konditerinį maišelį su antgaliu, tiek paprastą maišelį su nukirptu kampeliu.
- Kiaušinius galite pasiruošti iš vakaro: baltymo puseles ir įdarą laikykite sandariuose indeliuose šaldytuve, o rytojaus dieną įdarykite.
Prieskoniai – labai svarbus įdarytų kiaušinių akcentas. Jie suteikia įdarui ryškaus skonio, charakterio. Mano mylimiausių, dažniausiai naudojamų prieskonių derinys nesikaičia jau daugelį metų, tai – druska, pipirai, česnakai, svogūnai, rūkyta paprika. Visus šiuos prieskonius rasite „ALVO“ asortimente. „Alvo Taste from Garden“ produktų linijoje – kokybiški, natūralios sudėties ir puikaus aromato prieskoniai iš gamtos.
Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine
AtsispausdintiINGREDIENTAI
6 kiaušinių
4 riekelių (70 g) šaltai rūkytos šoninės
4 valg. š. majonezo
1 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. Dižono garstyčių
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
¼ arb. š. svogūnų granulių
¼ arb š. česnakų granulių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
¼ stiklinės (25 g) tarkuoto kietojo sūrio
Patiekti:
skrudintos šoninės
svogūnų laiškų
kepintų česnakų ir pipirų prieskonių mišinio
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinius kietai išvirkite, atšaldykite lediniame vandenyje.
2. Kol kiaušiniai vėsta, sausoje keptuvėje paskrudinkite šoninę iki traškumo. Perkelkite į lėkštę ant popierinių rankšluosčių. Nusausinkite, atvėsinkite ir sutrupinkite labai smulkiai gabalėliais.
3. Šaltus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite perpus. Atsargiai išimkite trynius.
4. Trynius sudėkite į dubenėlį kartu su majonezu, citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais, svogūnų ir česnakų granulėmis, rūkyta paprika. Sutrinkite iki glotnios masės.
5. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir pusę smulkintos skrudintos šoninės (likusią naudosite patiekiant) ir išmaišykite.
6. Paruošta mase užpildykite kiaušinių puseles. Įdarą galite išdėlioti tiesiog šaukšteliu ar išspausti konditeriniu maišeliu.
7. Prieš patiekiant apiberkite likusia smulkinta skrudinta šonine, smulkintais svogūnų laiškais, kepintų česnakų ir pipirų prieskonių mišiniu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvolietuva