Legendos byloja, kad pats skaniausias saldus vyniotinis prieš kelias dešimtis metų buvo iškeptas mažame Kuršėnų miestelyje. Iš visai paprastų ingredientų buvo užmaišytas puriausias biskvitas, išplaktas švelniausias varškės kremas ir susuktas dailiausias vyniotinis. Ragaudami prie puodelio kavos ar arbatos, žmonės šypsojosi – tai buvo karališko skonio desertas! Kalbos apie jį sklido toli, toli – vyniotinis tapo legenda!
Ar norėtumėte gabalėlio? Pasigaminkite jį namuose!
Kad būtų dar gaivesnis ir vasariškesnis, vyniotinį pagardinkite uogomis. Braškių, aviečių, šilauogių visada randu „Lidl Lietuva“ parduotuvėse – ten, kur lentynos kaskart pilnos šviežių vaisių, uogų ir daržovių, kur akys raibsta nuo spalvų ir skonių, o legenda apie Aukštą kokybę ir Žemą kainą sklinda per kalnus, jūras, vandenynus!
Tegyvuoja meilė, desertai ir legendos! Su visais jais gyventi tiesiog smagiau, šypt.
„Kuršėnų“ vyniotinis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitui:
4 kiaušinių
4 valg. š. (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
4 valg. š. (60 g) miltų
žiupsnio druskos
Kremui:
180 g minkšto sviesto
180 g saldinto sutirštinto pieno
180 g pusriebės varškės
1 arb. š. vanilinio cukraus
120 g uogų (aviečių, braškių, šilauogių)
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Standartinę orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kruopščiai atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
3. Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų plakite elektriniu plaktuvu apie 7-8 minutes, kol cukrus ištirps, kiaušiniai pabals ir jų tūris padvigubės.
4. Miltus persijokite ir mentele lengvais judesiais įmaišykite į trynių masę.
5. Kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Dalimis, per tris kartus, įmaišykite į tešlą, Maišykite mentele, lengvais judesiais, kad nesuardytumėte tešlos struktūros ir neprarastumėte purumo.
6. Purią tešlą supilkite į kepimo skardą ir paskleiskite kuo tolygiau.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.
8. Kol biskvitas kepa, pasiruoškite švarų rankšluostėlį, apiberkite jį milteliniu cukrumi. Vos iškeptą vyniotinį dėkite ant rankšluostėlio (apverskite jį, kad biskvitas liestųsi prie rankšluosčio, o kepimo popierius būtų viršuje). Pradėdami nuo siauresniosios kraštinės, nedelsiant dar šiltą vyniotinį susukite į ritinį kartu su rankšluostėliu ir kepimo popieriumi. Palikite visiškai atvėsti.
9. Išplakite kremą. Minkštą sviestą ir saldintą sutirštintą pieną plakite elektriniu plaktuvu kelias minutes iki purumo.
10. Įmaišykite pertrintą, glotnios tekstūros varškę ir vanilinį cukrų. Dar kartą išplakite.
11. Susukite vyniotinį. Atvėsusį biskvitą išsukite (nesistenkite jo pernelyg išlyginti, kad nesulūžtų). Nuimkite kepimo popierių. Visą biskvitą tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Ant viršaus užberkite aviečių, šilauogių, gabalėliais supjaustytų braškių.
12. Susukite vyniotinį. Sukdami stenkitės švelniai spustelėti, sukti standžiai, kad neliktų oro tarpų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve pernakt.
13. Patiekite vyniotinį apibarstę milteliniu cukrumi, papuošę uogomis ir mėtų lapeliais. Pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva #LidlPartnerystė