Man patinka pavasaris. Man labai labai labai patinka pavasaris.
Dar man patinka planuoti. Dienotvarkę susidėlioti ne tik dienų, bet ir valandų tikslumu. Žinoti, kad rytoj po pietų jau būsiu padariusi tą, o štai iki rytojaus vakaro ir aną. Todėl man labai nepatinka, kai planai ima ir griūna. Akimirksniu, kaip netvirtas kortų namelis. Ir iš visų kruopščių užrašų darbo kalendoriuje lieka tik šnipštas. Ir dar pilnos kišenės nebaigtų (ir nepradėtų) darbų. Taip taip… sako „darbas ne vilkas – į mišką nepabėgs”, bet su tokia logika aš gyventi nemoku. Negaliu.
Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Savaitė priverstinių atostogų, daug daug poilsio (nors ir ne tokio, kaip norėčiau) ir štai aš čia. Ir visur. Vėl.
Į saulėtą virtuvę grįžtu su jau seniai žadėtu desertu, už kurį Facebook’e jūs balsavote aktyviausiai. Su sluoksniuota panna cotta su citrinomis. Skanaus!
Skonis: 9/10. Skanus ir gražus desertas. Ir gaivus, todėl puikiai tinkamas pavasariui ar vasarai. Gaiviai popietei ar jaukiam vakarui. Vienintelis dalykas, kurį keisčiau – citrinų džemo sluoksnis. Nebedėčiau į jį želatinos arba dėčiau mažiau, nes šiuo atveju man šis sluoksnis buvo šiek tiek per sunkus, per tvirtas. Bet skonių duetas – lengvas ir neįkyrus panna cotta ir saldžiarūgštis citrinų sluoksniai – derėjo puikiai.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Sweet Corner
Sluoksniuota panna cotta su citrinomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Panna Cotta (vienam sluoksniui):
15 g želatinos
50 ml šalto pieno
300 ml riebios plakamosios grietinėlės (35 arba 36 %)
40 g cukraus pudros
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
Svarbu! Reikalingi du panna cotta sluoksniai!
Citrininiam sluoksniui (1 sluoksniui):
300 g citrinų džemo
8 g želatinos*
25 g vandens*
GAMINIMO EIGA
1. Nedideliame dubenėlyje želatiną užpilti šaltu pienu ir atidėti į šalį 5 – 10 minučių, kol želatina išbrinks.
2. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi puode. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukraus pudra ištirps, o masė taps labai karšta.
3. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti piene išbrinkusią želatiną bei vanilę. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps.
4. Paruoštą masę supilstyti į stiklines.
5. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 2 – 4 valandas, kol sustings.
6. Citrinų džemo sluoksniui želatiną išbrinkinti vandenyje.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpinti mikrobangų krosnelėje, supilti į citrinų džemą ir išmaišyti.
8. Citrinų džemą po lygiai paskirstyti į taures, ant panna cotta sluoksnio.
9. Dėti į šaldytuvą 1 – 2 valandoms, kol sustings.
10. Citrinų džemo sluoksniui sustingus, paruošti dar vieną panna cotta sluoksnį (iš tokio pačio produktų kiekio). Supildi ant viršaus ir vėl dėti į šaldytuvą 2 – 4 valandoms, kol visiškai sustings.
11. Skanaus!
* jei jūsų citrinų džemas yra pakankamai tirštas, galite želatinos dėti mažiau arba išvis nedėti. Asmeniškai aš rinkčiausi variantą be želatinos.
15 komentarai
Niam taip žadina apetitą. Tikiuosi po savaites ir aš grįžti. O dabar – visu tempu pabaigt bakalaurą.
Indre, sėkmės! Jau balažin kelintą kartą linkiu, bet nuoširdžiai – kuo didžiausios 🙂 Ir kantrybės begalinės. O tada lauksim tavo virtuvės šturmavimo rezultatų begalinių :))
Manau visi besibakalaurinantys to laukia (:
Sveika skaniai sugrįžusi!
Ačiū, Asta 🙂
Kada, kada, kada atiduodi? :} Manau, tu, Indrė ir aš galim kokį pasipriešinimo bakalaurų spaudimui judėjimą.. sukurpt.
O praėjusią savaitę su mama valgėm restorane panna cotta. Dievulėliau, stebuklingai gardu. Neįtikėtinai, ak.
Ar aš? Atiduodu gegužės 31 d. lyg ir, jei teisingai suprantu visą sistemą :)) Greit jau.. baisoka. Bet judėjimo mintis sveikintina, super 😀
O panna cotta tikrai gardu, tikrai 🙂
Panna cotta desertas, kuris taip puikiai tinka karštajam sezonai, kai „užkimšti” savęs pyragais nesinori. O dar su citrina. Gaivu (mm). Pabudo noras ir man pradėti jos sezoną :).
marrti, visiškai tau pritariu (tik tiek, kad man net vasarą dažnai ir pyragų laaaabai noris) 😀
Na, ir linkiu, žinoma, pradėti skanų sezoną!
Skamba labai gaiviai, butinai reikes pabandyti 🙂
Puikus pasirinkimas, Kristina, skanaus 😉
Sveiki, norėčiau paklausti kokį džemą naudojote? ar tą kur nurodyta iš „Sweet Corner”, ar tą, kur iš Jūsų „Pyragas su citrinų džemu” ? :))
Eglute, naudoju tą citrinų džemo receptą, kuris yra publikuotas prie „Pyrago su citrinų džemu” 🙂
Sveiki, citrinų džemo nuoroda prašo prisijungimo ir slaptažodžio, gal galite receptėlį įkelti į šiuos komentarus?
norėčiau gaminti šį desertą vaikų gimtadieniui 🙂
Simona, nuoroda jau pataisyta: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=1090 🙂