Skonis: 9/10. Saldžios šaltos braškės, tiesiog tirpstančios burnoje! Et, vasaros malonumai…
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? SM
Braškinis šerbetas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
250 g cukraus
250 ml vandens
1 puodelis (250 ml) šviežių braškių tyrės
GAMINIMO EIGA
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir maišant kaitinti ant labai mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Atvėsinti. Braškių tyrelę (šviežias braškes sutryniau blenderiu – poros sekundžių darbas!) sumaišyti su atvėsintu sirupu.
Masę supilti į metalinį plokščią indą ir šaldyti šaldiklyje 3- 4 valandas. Tada perdėti į gilų indą ir suplakti mikseriu iki vientisos masės. Vėl supilti į metalinį dubenį ir ir dėti į šaldiklį. Šaldyti, kol visiškai sustings.
Skanaus!
3 komentarai
[…] labai patyrusios – ledus dariau antrą trečią kartą. Pirmasis – juokingai paprastas braškių šerbetas, taigi, tarkime, jog jis nesiskaito. Antrasis – pirmasis rimtas – blynas buvo daugiau mažiau […]
o kai visiškai šaldiklyje sustingta, ar tada formuoti tuos rutuliukus, ar reikia turėti specialią formą rutuliukams suformuoti ?
Rutuliukai šie suformuoti paprasčiausiu ledų šaukštu, tikrai nereikia jokių specialių formelių 🙂