Kuri savaitės diena yra Tavo mylimiausia? Kurios dienos lauki visą savaitę, o jai atėjus, džiaugiesi nuo ryto iki vakaro?
Aš labiausiai myliu Penktadienius. Jei labai sąžiningai, ne pačius penktadienius, o penktadienių vakarus. Na, žinote, laiką nuo penktos valandos popiet – kai pagaliau susirenki šmutkes ir išeidama iš darbo paskui save uždarai duris. Ir keliauji į savaitgalį.
Penktadienį visą dieną persekioja malonus jausmas, kad jau „tuoj tuoj”, bet viskas dar tik priešaky, dar neliūdna (kaip kad būna dažnai sekmadieniais), jog „rytoj ir vėl…”.
Be to, penktadieniais darbas baigiasi pusvalandžiu anksčiau. Todėl ir savaitgalis tampa visu pusvalandžiu ilgesnis, ar ne?
Penktadienį vėlai vakare, eidamas į minkštus patalus, gali džiūgauti, jog – taip taip taip! – rytoj darbą išvis nereikės, ir žadintuvas išvis neskambės, ir miegoti galėsiu kiek tik nooooriu.
Ir netgi nesvarbu, kad jau paskutinės vasaros dienos ir paskutinis vasaros savaitgalis. Nesvarbu.
Nes savaitgalis visuomet yra savaitgalis.
Ar jaučiat? Penktadienis! Savaitgalis! Ei, kaip galima nemylėti penktadienių?
Skonis: 9/10. Trapios tešlos ir švelnaus skonio porų įdaro duetas. Paprasta, tačiau jei mėgstate nesaldžius pyragus, drąsiai galite paįvairinti savo dienos meniu šiuo pyragu – mums jis buvo labai gardus.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Porų pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
tešla pyrago pagrindui
Įdarui:
340 g porų stiebų
3 kiaušiniai
250 g pieno
150 fermentinio sūrio, tarkuoto
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indą.
3. Paruoškite pyrago tešlą pagal mėgstamą receptą (pavyzdžiui, galite rinktis šį, šį ar šį, arba tiesiog naudoti šaldytą tešlą) ir išklokite ja kepimo indo dugną bei sieneles.
4. Porus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvarvinkite.
5. Kiaušinius ir pieną išplakite, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite 110 g tarkuoto fermentinio sūrio.
6. Virtus porų stiebus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
7. Ant porų užpilkite kiaušinių, pieno ir fermentinio sūrio plakinį.
8. Viršų apibarstykite likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu.
9. Kepkite apie 30 – 40 minučių. Skanaus!
14 komentarai
Skaičiau aš apie penktadienius ir tada tavo nuotraukos kampelyje ir pradėjo saulė švytėti ( žvilgsnis užkliuvo ).
Ne šiaip sau, Asta. ). Visgi pateisini tu savo tinklaraščio vardą.
Diana, paglostei širdį. Ačiū labai 🙂
O pas mus penktadieniais pragaras užverda ir nei kiek diena netrumpesnė. Pirmadieniai kur kas puikesni būna, nors ir kaip sunku keltis 2 dienas miegojus kiek telpa 🙂
O tešlą kokią siūlai naudoti? 🙂
Indre, matai kaip 🙂 Kiekvienam skirtingai tuomet, pasirodo. Man, pavyzdžiui, atrodo, kad joks pragaras nebaisus, kai žinai, kad už penkių minučių savaitgalis 😀
Tešlą siūlau, jei tingi, naudoti sluoksniuotą, o jei netingi – bet kurią ir pateiktų recepte, visos čia puikiai tinka 🙂
O jūs galit patikėti, kad man trečiadienis yra ta diena,kai jau džiaugiuos ir savaitgalį užduodžiu? Sunkiausia diena darbo atžvilgiu, tad kai ji praeina galiu atsikvėpti ir kaip ant sparnų ketvirtadienį pradėti. Penktadienis ir taip laisva 😉
Panašų poro pyragą kepiau praeitą savaitę (jį tingėjau paviešinti…begėdė). Aš tik paįvairinau šonine ir grietine. Tavo atrodo irgi liuks! Man tokių tarte/pyragų gali kelis kartus per savaitę būti 🙂
Aguonėle, čia tikriausiai patys didžiausi optimistai trečiadienį jau savaitgalį užuodžia 😀 Aišku, kai penktadienis jau savaitgalis (kas čia per tobulas darbas??), kitas reikalas 🙂
Tavo porų pyragas irgi labai labai skaniai skamba, mm 🙂 Pritariu, kad tokie pyragai ant pietų stalo gali puikuotis keliskart per savaitę ir vis tiek nepabosta 🙂
žinoma laukiu penktadienio, bet darbų prasme tai šlykščiausia diena, nes visiems visko reikėjo vakar..:))
su tokiu yragu tik ir švęsti savaitgalius – super 😉
Oditėle, tavo variantas irgi realus 🙂 Bet kiek aš iš savo darbo patirties pastebėjau, penktadieniais kaip tik žmonės linkę ne verstis per galvas, bet nestresuojant nuspręsti, kad jeigu ką, tai pirmadienį padarys tą ar aną 😀
Pyragas – niam niam ir dar niam. Porus dievinu, tartus irgi. +, saugom – kopijuosim 🙂
O penktadieniai… Gaila man visos darbo dienos 18 valandą baigiasi ir po jų aš būnu per daug nusikalusi veikti kažką smagaus…
Indre, skanios kopijos! 😀
O dėl penktadienių ir ne penktadienių… vis tik visada svarbiausias yra nusiteikimas 🙂
Super super skanus!!!! Butinai dar gaminsiu!!! 🙂
Labai smagu, Agne, kad patiko 🙂
labai skanus pyragas,net neytiketina,kaip porai ystengia virsti kazkuo pyragisku!!!aciu uz recepta.Tik as juos apviriau supjaustytus.
Nėra už ką, Aldona, man labai smagu, kad patiko 🙂