Tai štai ką reiškia būti suaugusiam.
Darbe sėdėti nuo pusės devynių iki pusės šešių.
Per visą vasarą nespėti nuvažiuoti prie lietuviško pajūrio ir pasidžiaugti ledinėm bangom.
Visiškai neįdegti (nes nuo kompiuterio ekrano šviesos, pasirodo, neįdegama).
Prisiimti daug atsakomybių.
Uždirbti, bet nesusitaupyti.
Nesusitikti su draugėmis bent triskart per savaitę, prie nutrintų universiteto suolų. Susitikimus derinti kelias savaites, kol atrandamas vakaras, kada laiko turi visos.
Skaudžiai apkarpyti laiką, skiriamą širdžiai mieliems pomėgiams.
Apraudoti neperskaitytas knygas, neperžiūrėtus filmus… Ir neiškeptus pyragus.
Nieko nespėti. Ir norėti spėti visko daugiau, nei įprastai.
Gailėtis to, ko nepadarei, kai keturios dienos per savaitę buvo savaitgaliai.
Net dviejų dienų savaitgaliai prabėga fantastišku greičiu… Ir – vėl – labas pirmadienio rytas.
Iki kito savaitgalio liko penkios dienos.
Skonis: 10/10. Puiki pica! Minkštutis mielinis padas (jei mėgstate tik labai plonapades picas, šis Jums gali ir nepatikti) ir gausus – ruošimo namuose privalumas! – įdaras. Kurį, beje, galite keisti kuo tik norite ir kaip tik norite. Visiškai priklauso nuo Jūsų fantazijos ir šaldytuvo turinio.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Naminė pica
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Mielinei tešlai:
1 puodelis (250 ml) pieno
190 g margarino
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių
apie 550 g miltų
430 g vištos krūtinėlės
300 g pievagrybių
270 g fermentinio sūrio
pora saujų špinatų lapų
3 pomidorai
3 dideli arba 4 maži svogūnai
130 g mocarelos
mėgstami prieskoniai
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite mielinę tešlą: pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas.
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite apie 40 minučių, kol pakils.
6. Paruoškite įdarą: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
7. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus.
8. Paruoštą tešlą nestorai iškočiokite ant kepimo popieriaus. Man išėjo dvi picos: viena maždaug 34 x 40 cm. dydžio, antra – 20 x 30 dydžio pica.
9. Ant tešlos tolygiai paskleiskite sutarkuotą fermentinį sūrį.
10. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles.
11. Apibarstykite plėšytais špinatų lapais ir išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, picos prieskoniais.
12. Galiausiai ant viršaus išdėliokite mocarelos gabalėlius.
13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
14. Dar karštą pjaustykite gabalėliais, pagardinkite mėgstamu padažu ir ragaukite. Skanaus!
33 komentarai
Astute kaip skaniai atrodo ♥ Visa savaite svajoju apie pica, nu bet niekaip per saslykus neprisiruosiu jos issikepti 🙁
aguonėle, šašlykai irgi yra gerai 🙂 Aš štai – atvirkščiai – jų esu labai pasiilgus, kažkaip šią vasarą vis neišsikepam. O jau ir vasara baigiasi… todėl, neabejoju, atrasi laiko ir picai! 🙂
O kas keisčiausia (irgi pikčiausia) – kad Tapus Suaugusiu niekas nė velnio nepaaiškėja.
Taip, Jule, tikrai TAIP.
Kokio teisingumo sąrašas…
Belieka pasakyti, jog malonu atrasti bendraminčių 🙂
Ir, manau, tas sąrašas begalinis. O gaila. Reiks pabandyti ir pliusų sąrašą sudaryti. Nujaučiu, bus sunkiau, bet pabandyti juk verta. Ir reikia. 🙂
Teisybę čia surašei 🙂 Tokia ta dirbančiojo duona. Aš, pamenu, ėmus dirbt, labiausiai džiaugiaus… aišku, kad alga! Dukart į mėnesį kapt kapt į sąskaitą, chacha, dabar prisiminus juokas, o tada atrodė – toookia laisvė :))
Pica nuostabi. Su viskuo viskuo, ką mėgstu 🙂
Jurgita, o kas alga nesidžiaugia? 🙂 Aišku, kad laisvės prideda, bet vien jau buvimas suaugusiu (o ir pats darbas) ją suvaržo dvigubai. Tai kur teisybė? 😀
O pica vaišinu bent virtualiai 🙂
Mmmm, kokia pica…. Atrod atsipjauciau gabaliuka, nors ir miegot laikas ;))
AJ, mhm, aš jos irgi mielai nors ir vidurnaktį skanaučiau 🙂 Nors ir apskritai – dažniausiai mano pilvui valandos nerūpi 😀
Išbandėme. Buvo skanu 🙂 Gaminsim dar kartą
Kokia teisybe apie suaugusiu gyvenima. Kiekvienas sakinys primena mane, ypac apie tuos ilguosius savaitgalius, kai atrodo jau tiek padarysiu. Del to siandien kepu pica. 🙂
Linele, ak… koks tas gyvenimas. Bet kokį turim, tokį ir gyvenam. Ania? 🙂
Tikiuosi, kad pica patiko? 🙂
Pats paciausias picos padas! Jau du kartus gaminau pagal si recepta ir gaminsiu dar ne karta!!! :))
Indre, smagu girdėti; mes irgi šitą picos padą labai mėgstam 🙂
[…] kepu picą ir namuose, jos receptą galite rasti čia. Tikrai labai labai skani pica – manau, kad turėčiau dažniau ją kepti namuose nei valgyti […]
Kepiau picą su sese, ir negali visa šeima atsidžiaugt! Picos padas gavosi nuostabiai! Ir tešla iškilo ir puikiai iškepė! Ačiū Jums už įkvėpimą ir receptą! 😊💚
O kokiais miltais geriausia keisti kvietinius siai picai?
Alina, visuomet kepu su kvietiniais miltais; kadangi nebandžiau su jokiais kitais, deja, parekomenduoti kažko iš savos patirties negaliu.
Ar galima naudoti sviezias mieles? ir kiek gramu tada reiketu deti? dekoju
Kristina, niekada nenaudoju šviežių mielių, bet jas naudoti tikrai galima. 10 g sausų mielių atitinka 30 g šviežių mielių 🙂
Aciu uz recepta!!Pica nuostabi :)Mergaites valge ir dar paprase 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais 😉
Labai dėkoju už receptą,kiek bandžiau namie kepti picų,ši labiausiai atitiko mano ir šeimos skonį 🙂
Nėra už ką, labai džiugu girdėti! 🙂
Super! Kiek bandžiau iš kitokiu puslapiu receptu ne vienas nepavyko. O šis tiesiog super net šiandien kepu pica!?
Sveiki, ar padas labai pasikeistu, jei vietoj margarino naudociau sviesta? Arba deciau per puse sviesto ir margarino? Aciu
Išbandėme. Pavyko. Labai skanu. Tik pamiršome įdėti kiaušinius į tešlą,bet ir nereikėjo. Kitą kartą dėsiu mažiau cukraus
O šalta ar bùtų skani?
Milda, šilta skanesnė, bet tikrai skani ir atvėsusi! 🙂
Kepiau ir aš,bet žinokit picos tešlos receptas tai ne pats geriausias,arba čia tik man kažkas šiandien nepasisekė…gerai tiek,kad namie suvalgo viską kas po ranka:D
Rūta, labai gaila, kad picos tešla nepatiko. Mums ji tikrai patiko, bet po to atradome dar geresnę (labai labai gerą!), štai šią: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3948 Pamėginkite, tikiuosi, kas pavyks ir patiks! 🙂
Sveiki, o ar sūrį taip reikia taip ir berti pirmą ant tešlos, o paskui kitus ingredientus? Atrodytų kad sūris eitų pačioj pabaigoj. Na, ten ant viršaus mazorela. O su fermentiniu, kodėl ji ant tešlos, ar čia taip reikia ir skaniau gaunasi?