Kai už lango pradeda karaliauti tikras ruduo, man norisi tik vieno – palįsti po pūkine anklode, į lovą atsinešti puodelį garuojančios mėtų arbatos ir paskęsti saldžiame tingulyje… Gurkšnojant arbatą ir kabinant šaukšteliu ledus su šokoladiniu padažu, žiūrėti pro langą, į nuo medžių plešiamus lapus. Klausyti monotoniško lietaus lašų kapsėjimo į stogą. Užsimerkus įsivaizduoti save kitur, kitokią ir kitaip. Žiūrėti banalius, tačiau romantiškus filmus. Mintyse rašyti ilgiausius laiškus Tau. Skaityti storiausias knygas ir pasinerti į kitą pasaulį. Planuoti rytojų, tačiau iki pat pirštų galiukų mėgautis tingia, ramia, gal kiek mieguista, tačiau saldžiai malonia akimirka…
Ir nors ruduo tikrai turi privalumų – emmm… na, kad ir tai, jog oras rudenį kaip niekad gaivus, o medžių lapai kaip niekad gražūs, – man vis tiek truputį liūdna, kai atsikėlus ryte, mane pasitinka ne džiugus saulės spindulėlis, patyliukais įslinkęs į kambarį pro tarpelį tarp užuolaidų, bet niūri pilkuma. Ir man truputį pikta, kai trečią (ar net penktą!) dieną iš eilės mano pasaulėlio neaplenkia lietus. O vis toliau, spintos kamputyje slepiant margas vasarines sukneles, man tesinori graudžiai atsidūsti. Noriu vasaros atgal… labai.
Bet iki vasaros dar visi ilgi devyni mėnesiai, todėl teks nustoti graudentis ir susitaikyti su tuo, kas dedasi už lango. O kol vis dar sekmadienis… galima tinginiauti šiltuose, jaukiuose namuose… bandant truputį save apgauti – su didele porcija ledų ir šokoladiniu padažu.
Ei, noriu, kad sekmadienis nesibaigtų.
Skonis: 9/10. Ar mėgstate šokoladą? Šis padažas gausiai šokoladinis, tačiau nėra beprotiškai saldus – nors kabinant šaukštais vieną ir be nieko, tikriausiai apsisaldintumėte ilgam. Jaučiamos subtilios cinamono ir kajano pipirų natos čia tinka labiau nei labai ir padažą padaro šiek tiek įdomesnio skonio – tai tikrai nėra eilinis tirpintas šokoladas. Nes tirpinto šokolado aš nemėgstu, o štai šio ant vanilinių ledų pilu negailėdama ir valgau čepsėdama iš malonumo.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Apron strings
Šokoladinis padažas ledams ir ne tik
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 ½ (300 g) puodelio cukraus
2/3 (185 g) puodelio medaus
1 (125 g) puodelis kakavos
330 g pieno
175 g sviesto
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1/2 arb.š. druskos
1 arb.š. cinamono
žiupsnelis kajano pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Sumaišykite cukrų, medų, kakavą ir pieną dideliame prikaistuvyje.
2. Kaitinkite ant vidutiniškai didelės ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki mažos ir nuolat maišydami kaitinkite dar 8 – 10 minučių.
3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą, druską, cinamoną ir kajano pipirus, kol sviestas visiškai ištirps.
4. Paragaukite ir patikrinkite, ar padažas Jums gardus. Jei norite, įberkite daugiau prieskonių ar pagardinkite norimais prieskoniais.
5. Leiskite padažui atvėsti.
6. Patiekite nedelsiant arba supilstykite į dailius indelius ir laikykite šaldytuve iki 4 savaičių. Prieš patiekdami, galite šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje arba patiekti šaltą.
7. Skanaus!
6 komentarai
Vasaros ir aš pasiilgau jau, nes rytai ima kąsti rankų pirštus, o pirštinės tai namie guli….
O receptas tai iš smaližiaus rojaus paimtas 🙂
Indre, smaližių rojus… ech, norėčiau tokiam gyvent. Nors, pažiūrėjus kiek saldumynų gaminu, gal ir gyvenu, ką? :))
O šaltuką rytais ir vakarais ir aš jaučiu… nors žmonės sako, kad dar šilta. Na, nežinau nežinau… 🙂
net širdis apsalo bežiūrint į foto..;)
Oditėle, na, paragavus ji tikrai apsaltų dar labiau! Ačiū 🙂
Vasarą aš ir tokių stiklainiukų begales suvartojau 🙂 tik mano receptas be jokio sviesto ir pieno, kad nebūtų viskas taip nuodėmingai 🙂
Karolina, žinai, jau nebe vasara, o šaltuoju sezonu reikia daugiau nuodėmių 🙂
Aš, kaip ir priklauso tikram Vėžiui, vasarą išvis ledus buvau primiršus. O dabar, atėjus rudeniui… na, kaip Vėžys – viską atbulom/atvirkščiai darau 🙂