Skonis: 9,5/10. Be galo – be krašto skanus dalykėlis! Ir, beje, nerekomenduojama susidaryti galutinius nuomonės paragavus tik pirktinį variantą – naminiai kur kas skanesni 🙂 Labai kvapnūs, švelnaus skonio, trapūs – kažin, ar įmanoma jiems atsisipirti..? 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Puodelio arbatos?.. 😉
Grietiniečiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
300-400 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 g varškės, pertrintos
2 valg.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukraus
GAMINIMO EIGA
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinį ir po šaukštą sudėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su išplakta sviestine mase. Nepermaišyti.
Tešlą iškočioti maždaug pusės centimetro storio lakštu ir išspausti apie 10-11 cm. skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (įdarui – visus produktus sumaišyti iki vientisos masės) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant grietiniečiai plyš. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 ºC orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.
13 komentarai
Vienintelėj parduotuvėj užmačiau šiuos grietiniečius – skonis nerealus. o kai radau receptą čia – apsidžiaugiau 🙂 gaminsiu juos, kad turėčiau po ranka ir nereikėtų į parduotuvę važiuoti dėl grietiniečių 😀
p.s. varškė kokio riebumo turėtų būti?
Kristina, džiaugiuosi už tave! Ir linkiu, kad namie kepti būtų dukart skanesni už parduotuvinius 😉
O varškę aš naudoju paprastai liesą (tiksliai riebumo nežinau, nes perku iš ūkininko), tačiau gali laisvai naudoti savo mėgstamiausią 🙂
Asta, nežinau kodėl, bet antras gaminys pagal Tavo receptą nesigauna tikslus porcijų skaičius. Grietiniečių iškepiau 12. paragauti dar neišeina – dar vėsta 🙂
Kristina, taigi porcijų skaičius nuo porcijų dydžio priklauso 🙂 Mano šitie grietinėčiai labai mažučiukai buvo, kitą kartą kepiau daug didesnius, tai irgi panašiai gavos, gal net tik 10, jau tiksliai nepamenu 🙂
Būtinai parašyk, kaip skonis patiko, ar pateisino lūkesčius 😉
na paplotėlius dariau 11 cm skersmens.
visiems patiko: šviežūs ir skanesni už parduotuvėje kepamus 😉
Na tuomet aš tiesiog nesuprantu, kaip aš taip sugebu 😀
O bet tačiau – svarbiausia, kad skonis nenuvylė! Šaunu 🙂
😀 juokiuosi todel kad pasidare kazkokia tradicija, pirma kaip ir prisiduodu kad va rytoj gaminsiu ta ar ana 😀
Bet rimtai rytoj gaminsiu siuos pyragaicius, nesu niekad valgiusi net parduotuvinius, o kadangi viskas kas yra su varske yra dieviska, manau ir sitie bus skanus.
Asta, turiu klausima, turiu indeli svelniosios varskes, su ja viskas ok, ja ir desiu, taciau turiu apie puse indelio ir rikotos, ar galeciau si suri naudoti kaip idara grietinieciams?
Indre, puikus pasirinkimas – kai aš gaminau grietiniečius, irgi nebuvau jų nė parduotuvinių ragavus 🙂 Tikiuosi, kad tau jie taip pat labai labai patiks 🙂
O rikotą taip, žinoma, kad gali naudoti 😉
Ohhh, tikrai puikūs! Ne naminių ir neteko ragauti, bet vis galvodavau, kas tie grietiniečiai… O tie grietiniečiai išties puikus dalykas 🙂 Pirmą dieną jie buvo trapūs, o kitą-laikyti sandariai-labiau suminkštėjo.
Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandžiau, nes tai tikrai lengvai ir greitai pagaminamas skanėstas.
Julija, o aš labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai ir pavyko, ir patiko! 🙂
Labai ačiū už receptą! Parduotuvinių ragavusi nesu, bet šitie grietiniečiai tikrai tobuli 🙂
Ačiū, Inga, man labai smagu girdėti! 🙂
Puikus receptas labai skanùs iseina grietineciai