Žinote, ką? Bloga tai žinia ar gera, tačiau štai – Kalėdos praėjo. Nors televizija vis dar bando mus sužavėti šventinėmis reklamomis, o radijas lyg sugedusi plokštelė primena, kas yra vienintelis dalykas, kurio norime Kalėdoms, iš tiesų žiemos šventės ėjo ir… praėjo. Tas, kam ruošeisi bene mėnesį – netikiu, kad aš esu vienintelė tokia pamišėlė, ką? -, prabėgo per porą akimirksnių.
O man, tiesą sakant, trupučiuką liūdna. Kaip ir dažniausiai tokiu metu. Kai nutyla išpakuojamų dovanų popieriaus šiugždenimas ir perskaitomi visi atvirukai, kai nutiesiama staltiesė nuo Kalėdų stalo ir išplaunamas dubuo nuo baltos mišrainės, kai visi išsiskirsto po savo namus ir išaušta eilinis antradienis, trečiadienis ar ketvirtadienis… kažkas suspaudžia širdį. Kodėl šitaip greitai? Kodėl jau visiškai nebe taip, kaip buvo vaikystėje, kai šventės atrodė tokios ilgos ir tokios stebuklingos?…
O kokios buvo Tavo Kalėdos? Ar dovanojo stebuklą? Ar namus pripildė jaukios šilumos, nuoširdaus juoko, plačių šypsenų? Ar privertė akis žibėti iš laimės? Ar pajautei ore sklandančią meilę ir svaiginantį pilnatvės jausmą?
Tikiuosi, kad taip. Tikiu.
Tikiu, kad savo širdyje Tu pajautei tikras Kalėdas.
Skonis: 9/10. Puikūs, skanūs, minkštučiai, ne per saldūs pyragėliai. Tiksiantys ir kaip trečiadienio popietės desertas prie arbatos, ir kaip šventiniai pyragėliai.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Neringos blog’e
Sluoksniuoti pyragėliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
400 g sausainių (pavyzdžiui, „Selga”)
2 pakeliai vanilinio pudingo
500 ml pieno
100 g sviesto
1 skardinė (400 g) „Rududu”
500 ml plakamosios grietinėlės
2 pakeliai grietinėlės standiklio
kakava
GAMINIMO EIGA
1. Išvirkite pudingą pagal instrukcijas, pateiktas ant pakelio, tik naudokite 500 ml pieno dviems pakeliams pudingo.
2. Į išvirtą pudingą sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3. Į 20×30 cm. dydžio kepimo indą įtieskite kepimo popierių.
4. Formos dugną išklokite sausainiais.
5. Ant sausainių tolygiai paskirstykite minkštą „Rududu”.
6. Ant „Rududu” vėl išdėliokite sluoksnį sausainių, tuomet tolygiai paskirstykite vanilinio pudingo masę ir vėl išdėliokite sluoksnį sausainių.
7. Grietinėlę su standikliu išplakite iki standžių putų. Paskleiskite ant sausainių.
8. Susluoksniuotą desertą uždenkite plėvele ir šaldytuve laikykite 2-3 dienas. Tuomet visi sluoksniai bus suminkštėję.
9. Prieš patiekiant, desertą apibarstykite kakava ir supjaustykite kvadratėliais.
10. Pyragėlius išdėliokite į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
44 komentarai
O kur galima nusipirkti to pudingo, ir kaip atrodo pokelis ar dėžutė?
Gabi, pudingo galima nusipirkti bene kiekvienoje didesnėje parduotuvėje 🙂 Atrodo štai kaip: http://www.oetker.lt/produktai/desertai/pudingai/vanilinis_pudingas
Ačiū, dabar būtinai išbandysim 🙂
Skanaus, Gabi! 🙂
nerodo nuorodos
kiek mazdaug gramu to pudingo
Dabar neturiu galimybės pažiūrėti, kiek gramų pudingo yra pakelyje, bet štai dar viena veikianti (tikiuosi) nuoroda: http://www.assorti.lt/userfiles/uploader/dr/dr-oetker-pudingas-vaniles-skonio-40g-1.jpg
tai cia milteliai,kaip supratau.
Aha, si recepta jau esu maciusi Neringos blog’e, nes esu didziule jos gerbeja 🙂 Tik taip ir neatsirado dar jam laiko…bet kaip supratau, vertas demesio?
Vilma, aš irgi didelė Neringos gerbėja 🙂 Ir taip, šie pyragėliai labai verti dėmesio!
Asta, labai grazu!! tikru tikriausias skanuliukas!
Aušra, ačiū 🙂
Na, šiaip lietuviai Kalėdas švenčia iki Trijų Karalių.
O jūsų kulinariniai pasiūlymai veri dėmėsio. Visada džiaugiuosi radusi ką nors naujo.
Ir vis dėlto – su Šv. Kalėdom, kad jos dartęstųsi Jūsų širdyje.
Leo, gal ir gaila, tačiau Kalėdos man baigiasi gruodžio 27 d. Tuomet seka Naujųjų metų laukimas. Šventinis laikotarpis, taip, iki Trijų Karalių trunka, bet jis jau nebeturi tos tokios stiprios Kalėdinės dvasios 🙂
Džiaugiuosi, jog saulėtoje virtuvėje atrandante viliojančių receptų ir naujų skonių 🙂
Ačiū už sveikinimus. Jus taip pat su praėjusiomis ir dar tik su artėjančiomis šventėmis! 🙂
Aš taip pat jaučiuosi po Kalėdų. Toks smagus tas švenčių laukimo, planavimo, ruošimosi joms procesas ir kaip greit prabėga, O melancholiją tikrai gali nugalėti tokie skanumynai 🙂
Renata, gera žinoti, kad aš ne viena 🙂 Nors, manau, mūsų daug tokių… bet tu teisi, pyragai gali viską! 😀
Su Naujais! 😉
Taip… Pyragai gali viską, bet po to ir svarstyklės gali išgąsdinti, kai ant jų užlipi. 😀
Jovita, dėkui, ir tave! 🙂
O ant svarstyklių nėra ko lipti.. bent iki vasario 😀
Ooo, šitas Neringos skanumynas pas mane jau laukia nežinia kiek laiko savo eilės, bet niekaip neprisiruošiu 😀 O pas Tave kaip visada – t-o-b-u-l-a!!! 😉
Reda, ačiū ačiū 🙂 Tikėkimės, suveiks kaip paskatinimas pagaliau išmėginti pačiai! 🙂
smagu, kad isbandei, tik turiu keleta klausimu, nes naudojai storesnius sausainius, ar uzteko tokio kiekio? ar gerai permirko, nes pudingo, karameles sluoksniai plonyciai gavosi palyginus su maniskiais, maniskis tortas – pyragas gaunasi dregnas, o kaip tau gavosi?
dziaugiuosi, kad isbandei ir kaip suprantu patiko! 🙂
Neringa, man irgi smagu, kad pagaliau išbandžiau 🙂 O suviliojo tai iškart, kaip tik pamačiau pas tave 🙂
O permirko visas pyragas tikrai puikiai, sausainiai nebuvo kieti, taigi, visko užteko 🙂 Na, nebent tos karamelės gal galima norėti storesnio sluoksnelio, bet ir taip buvo laaabai skanu!!! 🙂
Na štai ir radau, kuo nudžiuginsiu savo vyrą jubiliejaus proga 🙂
Ilona, tikiuosi, vyras bus labai patenkintas! 🙂 Skanaus!
Astute, pyragas- tortas gavosi NUOSTABUS. Vyras liko sužavėtas, dukrytes viliojo pudingas ir rududu…net aš, nelabai valganti tortus, sukirtau gabalą ir ką tik su rytinės kavos puodeliu dar gabalėliu pasimėgavau, o kad taip būtų buvę- nepamenu 🙂
beje, saldainiukus ”Ferrero Rocher” taip pat gaminau…nesustosiu dėkoti, už skanias idėjas, gražias mintis, išraiškingas nuotraukas- AČIŪ AČIŪ AČIŪ
P.S. per šią savaitę jau ir lazanija išbandyta, ir blyneliai su avižiniais dribsniais- kaip vaikai sako- yummy, o jei mano merginos valgo- tai tikrai ”delicious” 🙂 mano virtuvėj jau buvo įsisiubavus rutina- dėkui
puikios dienos 😉
Ilona, kaip gera skaityti! 🙂 Tikrai nėra už ką – tai aš dėkoju, kad gaminat ir dalinatės atsiliepimais 🙂 Tikrai puiku girdėti, kad visa šeima džiaugiatės įvairiais skanumynais, tikiuosi, kad ir ateityje rasite saulėtoje virtuvėje viliojančių gardumynų 😉
Sveiki, Asta,
noriu vyro gimtadieniui išbandyti šį receptą. Tik norėjau pasitikslinti:kaip suprantu sausainių laužyti nereikia?
Jurgita, teisingai – nereikia sausainių laužyti, tiesiog dėlioti vieną šalia kito 🙂
Antradeini padariau – dar stovi saldytuve, siandiena paragausim. TIkiuosi viskas išėjo čiki. Nors man įtarimas gal pudingą per tirštą padariau?žodžiu bus matyt, būtinai parašysiu:)
Jurgita, aš kartu laikau kumščius, kad viskas būtų čiki piki 🙂
Sveiki,
kas ragavo sluoksniuotus pyragėlius liko labai patenkinti, bet daugumai jie pasirodė tikrai saldūs:)Iš tikrųju labai geras desertas nemažam kiekiui žmonių. Super
Sveika, Jurgita 🙂 Na, saldumą galima šiek tiek pasireguliuoti pagal savo skonį – neslepiu, kad mes nemenki saldomanai 😀
Kaip manote, kuo būtų galima pakeisti pirktinį pudingą? Nelabai pavyksta rasti naminio pudingo receptų…
Na, jei esate nusprendusi, kad pirktinio pudingo tikrai nenaudosite, galite rinktis bet kurį kitą kremą, kurį naudojate tortams, pertepimams ir t.t. (pakankamai tvirtą, kad paskui būtų galima pjaustyti). Žinoma, skonis deserto bus visiškai kitoks, tačiau tai nereiškia, kad prastesnis 🙂
Sveiki,
gaminau šį mane suintrigavusį desertą šeštadienį, draugo gimtadieniui/sekmadienio desertui. Ir noriu pasidalinti man nelabai pavykusiais žingsniais, gal galėsite patarti,ką kitą kart daryti kitaip.
Visų pirma, tai man jis labiau gavosi panašus į tortą, nei į pyragėlius, ir tikrai užteko laikyti parą šaldytuve..
Kokį pirkti rududu, kad jis būtų skystas? nes mano pirktasis nemaloniai nustebino atsidarius, ir pamačius kad ten tokia pakankamai lipni košytė.. su kuria turėjau vargo,kol ištepiau pirmą sluoksnį… 🙁 nes tikėjaus rasti tokį skystą kaip įprastai kondensuotas pienas buna..
ir kaip teisingai šiam receptui virti pudinga? nes aš dariau kaip recepte ir nurodyta, 2 pakeliai pudingo ir viena norma pieno…tai man vos sumaišius, iškart sukrito į košę, ir vėlgi turėjau vargo kol gerai išmaišiau tą sviestą nurodytą, ir dar daugiau vargo kol ten užtepiau… 🙁
o pabaigoje tai supratau bevalgydama,kad man šiam pyrage trūksta kažkokio stipresnio skonio..ir nežinau ką čia kitą kart kitaip padaryt,kad būtų dar skaniau.. 🙂
Ačiū, tikiuosi nesutrikdžiusi busiu su savo nemoksliškumu 🙁
Kamile, visada stengiuosi atsakyti į iškylančius klausimus, todėl ir dabar bandau dalintis savo atsakymais:
1. Neprieštarausiu, kad panašus šis desertas yra ir į tortą. Tiesiog, kadangi patiekiu supjaustytą gabalėliais, vadinu pyragėliais 🙂 Kiek reikia laikyti šaldytuve, priklauso gal ir nuo sausainių, mat svarbu, kad jie labai gerai sugertų drėgmę ir taptų lyg minkštutis plonas biskvitas 🙂
2. Rududu nebūna toks kaip kondensuotas pienas – tai visiškai skirtingi produktai, kurių konsistencijos taip pat visiškai skirtingos. Tam, kad Rududu tepti būtų lengviau, palaikykite parą kambario temperatūroje.
3. Pudingą virti reikia pagal instrukcijas ant pakelio. Vienintelis pakeitimas – dviems pakeliams naudojame 500 ml pieno. Nežinau, kodėl nepavyko 🙁
Tikiuosi, kad atsakymai bent šiek tiek padėjo 🙂 Skanių kepinių ateityje! 🙂
Labas, Asta,
ačiū už atsakymus.
Na, aš mėgstanti eksperimentuoti, ypač kepinių srityje, taip kad tikrai dar bandysim ir ieškosim to norimo skonio.. 🙂
Kamile, šaunu. Sėkmės! 🙂
Kaip tik ruošiuosi gaminti šį skanėstą ir perskaičius Kamilės komentarus kilo mintis, o jei į grietinėlę įmaišysiu citrinos sulcių? nesugadinsiu šio puikaus recepto? 😀
Ne ne, tikrai ne! Drąsiai galite įmaišyti, manau, kad čia puikiai tiks šiokia tokia rūgštelė 😉
Sveiki, ar galima pakeisti grietineles standikli i zelatina? 🙂
Taip, galima 🙂
Radau nusipirkti to pudingo, bet kaip ji daryti, nes pas mane nera lietuvisko vertimo, tai kaip ji daryti.
kiek supratau internete raso dar su cukrumi 40g sumaisyti.
galit parasyti kaip jus daret.?
Gražvyda, tikrai tiksliai neprisimenu visų instrukcijų, o dabar neturiu pudingo pakuotės, kad galėčiau nurašyti. Bet pasistengsiu nepamiršti ir pažiūrėti, kai būsiu parduotuvėje 🙂