Nes už lango balta ir šalta. Nes vakarais norisi įsisupti į šiltą pledą ir šildyti rankas, apsikabinus dar vieną puodelį arbatos su medumi. Nes pagaliau dabar jau tikrai atėjo žiema.
Nes žiemą kaip niekad trūksta šilumos.
Skonis: 10/10. Trinta burokėlių sriuba yra visiškai nesudėtinga, tačiau neabejotinai nustebins savo ryškiu, sodriu skoniu. Sriuba soti, kreminė, o akis džiugina kiek neįprasta, tačiau ryškia ir gražia spalva.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“
Trinta burokėlių sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 kg burokėlių
3 nedidelės (250 g) bulvės
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
30 g sviesto
300 g pieno ar liesos grietinėlės
600 g vištienos sultinio
žiupsnelis kario
žiupsnis džiovinto raudonėlio
druska
pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Burokėlius nulupkite, bulves nuskuskite.
2. Daržoves perpjaukite į kelias dalis ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų, pagardinkite druska. Virkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnakus, kol svogūnai suminkštės.
4. Burokėliams ir bulvėms išvirus, nupilkite vandenį.
5. Į puodą supilkite vištienos sultinį, pieną ar grietinėlę, sudėkite kepintus svogūnus ir česnakus, pagardinkite druska, pipirais, žiupsniu kario ir džiovinto raudonėlio.
6. Dar šiek tiek pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sriuba bus karšta.
7. Užgesinkite ugnį ir sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos, lygios masės.
8. Dar karštą išpilstykite į dubenėlius ir patiekite.
9. Skanaus!
13 komentarai
O tai burokeliai zali cia naudojami? Betgi jie labai ilgai verda,zymiai ilgiau negu bulves..Ar as kazka ne taip suoratau?
Na, taip. Mano burokėliai buvo nedideli ir aš juos gana smulkiai supjausčiau, todėl jie išvirė pakankamai greitai. Jei jie didesni, galima virti atskirai burokėlius ir atskirai kitas daržoves. Tačiau bet kokiu ir burokėliai, ir bulvės turi būti išvirę 🙂
Utrunka ilgai. Bet tikrai verta. Skanumelis. Aciu 🙂 .
Nėra už ką 🙂
Kadangi burokėlius viriau pirmąkart, tai mano bulvės, aišku, visai sukrito, o burokėliai buvo dar visai žali… Tada perpyliau viską į didesnį puodą (vandens nenupyliau, nes ten buvo ištirpusios bulvės :)), supyliau grietinėlę su pakepintais svogūnais, česnakais, čiobreliais, druska ir grūstais pipirais, pridėjau raudonųjų lęšių ir dar kokį pusvalanduką paviriau. Super! O burokėliai mano virtuvėje reabilitacijos laukė nuo darželio laikų 🙂
p.s. Asta, o tu naudoji sultinį iš kubelių? Aš jo jau kelis metus esu atsisakiusi, ir šią sriubą taip pat tik su natūraliais prieskoniais gaminau – ir visai skanu 🙂
Oiii, kaip aš džiaugiuosi dėl burokėlių reabilitacijos! 🙂 Kadangi labai juos mėgstu, palaikau juos bet kuriuo atveju – valio ir dabar už burokėlių sėkmę! 😀
Na, o dėl sultinio, iš kubelių stengiuosi naudoti kuo rečiau, nes žinau, koks didelis tai yra blogis, bet būna – būsiu sąžininga – kartais tenka ir kubelį vieną kitą panaudoti. Bet šiaip esu už natūralius prieskonius ir natūralius produktus, taigi, idėją sriubą virti be jokių kubelių labai palaikau! 🙂
Du klausimėliai: vištienos sultinio riebumas- ar gali būti su riebalais, ar nugriebti, prieš pilant ?
Ir -ar užvirtinti viską sudėjus, ar tik pakaitinti, nes įpiltas pienas, tai lyg ir reiktų užvirinti?
Vištienos sultinį nugriebiu, prieš pilant. Neužvirinu, bet pakaitinu iki karštumo.
Sveiki, aš ir norėčiau reabilituoti burokėlius, bet su jais visai nedraugauju. O jei naudoti konservuotus burokėlius?
Laima, labai tikiuosi, kad sriubos dėka pavyks juos reabilituoti 🙂 Tik vis tik labai rekomenduočiau naudoti žalius burokėlius 😉
O su kuo skaniau – liesa grietinėle ar pienu?
Indre, čia jau kaip kam 🙂 Aš pati paprastai renkuosi tokį aukso viduriuką – liesą grietinėlę 🙂