Mes nuolat kažko laukiame. Kartais, šąlant kojas, labiau už viską tą akimirką laukiame autobuso, jau vėluojančio dvi minutes. Kartais, mintyse barbendami pirštus į stalą, laukiame padavėjo, kuris atneš meniu, nes pilvas jau atlieka ne solo, o viso choro partiją. Laukiame, kol iškeps pyragas, kurio svaiginantys kvapai jaukumo pripildė pilnus namus. Arba visus metus laukiame, kol pagaliau ateis vasara. Atostogos. Laukiame, lėtai gurkšnodami puodelį kavos, kol atskubės ir prie mūsų prisijungs šimtą metų nematyta draugė. Laukiame savaitgalio, skambučio, išvykos, atlyginimo, filmo pradžios, reklamų pabaigos, laukiame pradžios, o tada – pabaigos.
Laukimai būna dideli ir maži, svarbūs ir visiškai nereikšmingi. Tik lėtai praslenkantys mintyse ar tokie, kuriais gyvename kiekvieną akimirką.
Kartais viskas susiklosto taip, kad laukimas tampa vienu iš didžiausių džiugesių, kuriuos turite. Ar niekada Jums nebuvo taip, kad vien tik jis nubaidydavo visas sunkias mintis, padėdavo ištverti net ir juodžiausias akimirkas, bent truputėlį stumtelėdavo it sustingusį laiką? Aš kalbu apie tuos laukimus, kurie pasaulį nudažo spalvomis net tada, kai jis labai nori būti pilkas. Apie laukimą, kuris vien tik savo egzistavimu skatina tave šypsotis, juoktis, gyventi – nes tu gali laukti. Tu žinai, ko lauki, kaip stipriai lauki ir, svarbiausia, tu žinai, kad toji akimirka tikrai ateis. Užvis geriausia tada, kai žinai net tikslią dieną, tikslią minutę, kada tavo mažas pasaulėlis vėl sudrebės iš didelio didelio ir pačio tikriausio džiaugsmo.
Aš laukiau visą mėnesį, ilgai. O dienos ėjo taip lėtai… ir taip norėjos papurtyti tą kvailą kalendorių už pečių, išrėkti laikrodžiui visai subjektyviai pagrįstus kaltinimus, esą jis tyčiojasi iš manęs. Bet laukimas, tyliai it angelėlis tupintis man ant peties, šnabždėjo ausin švelnius žodžius: viskas bus gerai, sakė jis, žiūrėk, praėjo dar dvi minutės. Aš įkvėpdavau, iškvėpdavau, suskaičiuodavau visas dar man likusias dienas, ir supratusi, kad jų dar viena mažiau nei buvo vakar, šypsodavausi iki pat ausų. Vis dėl to laikas eina. Gal ir lėčiau nei paprastai, gal ir paerzindamas, bet tikriausiai tik todėl, kad to laukimo kulminacija būtų dar įspūdingesnė. Kad džiaugsmas būtų dar stipresnis. Kad širdis tikrai nukristų į kulnus, kai tai, ko šitaip troškai, virs realybe.
Dabar jau teliko vos pora dienų. Žinau, jos eis lėčiausiai. Bet koks skirtumas? Aš jau tuo gyvenu. Ir galiu skaičiuoti nebe dienas, o valandas.
Jų liko mažiau nei 100. Vos 66 valandos. Ir tada, penkios minutės po vidurdienio, lėktuvas pakils.
Pas Tave.
Skonis: 10/10. Tikras, didelis ir ryškus dešimtukas. Nes šis klasika tapęs New York Cheesecake yra itin skanus tortas, jei tik mėgstate sūrio tortus. Švelnaus skonio, ne per riebus, tirpstantis burnoje. Jei iki šiol mėginote save įtikinti, jog mėgstate tik nekeptus sūrio tortus, pats metas išmėginti ir keptą – taip, šį. Jis visai kitoks nei nekepti, bet labai geras. Na, vienas iš tokių, kuriuos jau po pirmo gabalėlio imi vadinti tobulais. O kai tortinėje nelieka anei trupinio, jauti, kad tu dar jį būtinai gaminsi.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Zoom Yummy
New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g sausainių (pavyzdžiui, „Selga” ar panašių)
1/4 puodelio (50 g) cukraus
1/2 puodelio (115 g) sviesto, tirpinto
1 kg kreminio sūrio, kambario temperatūros
1 puodelis (200 g) cukraus
3 valg.š. (35 g) miltų
5 kiaušiniai
1/3 puodelio (80 ml) plakamosios grietinėlės
1 arb.š. vanilės ekstrakto
GAMINIMO EIGA
1. Sausainius sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinukų ir sumaišykite su cukrumi.
2. Sumaišykite su ištirpintu sviestu – masė turi būti lipni. Jei masė yra biri ir visiškai nelimpa, įpilkite dar truputį tirpinto sviesto ir vėl išmaišykite.
3. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Dugną ir sieneles (apie 2,5 cm aukščio) išklokite trupinių mase.
4. Kepimo indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
5. Į indą sudėkite kreminį sūrį (aš naudojau maskarponę), suberkite cukrų ir miltus. Plakite, kol gausite vientisą masę.
6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami iki vientisos masės.
7. Supilkite grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dar kartą viską išplakite.
8. Išimkite kepimo indą iš šaldytuvo. Ant sausainiais iškloto pagrindo į kepimo indą supilkite visą paruoštą kreminio sūrio įdarą.
9. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet sumažinkite karštį iki 120°C temperatūros ir kepkite dar 90 minučių, kol torto šonai tampa tvirti, o tik centras, pajudinus kepimo indą, ima „virpėti”.
10. Išimkite kepimo indą iš orkaitės* ir visiškai atvėsinkite kreminio sūrio tortą, prieš išimdami ant lėkštės ar į tortinę.
11. Papuoškite pagal savo norus ir fantazijas. Aš papuošiau plakta grietinėle ir apibarsčiau cinamonu**.
12. Per naktį palaikykite šaldytuve, prieš patiekiant.
13. Skanaus!
* jei kreminio sūrio tortą kepate be kepimo popieriaus, jam iškepus ir išėmus iš orkaitės, iš karto aplink kepimo formos kraštelius atsargiai apipjaukite aplink visą tortą. Jam atšokus nuo sienelių, išvengsite paviršiaus sutrūkinėjimo, kai tortas ims vėsti ir šiek tiek „susitrauks”.
** jeigu tuo metu, kai kepsite tortą, bus uogų sezonas, manau, jos turėtų atsidurti ir ant šio torto – saldžios braškės ar kelios saujos mėlynių, ar kitų mėgstamų uogų, suteiktų tortui lengvumo ir tikrai puikiai derėtų.
102 komentarai
Fantastika!! super super grazu! man truksta zodziu!
Aušra, ačiū!!! 🙂
O 1 kg surio ne per daug?
Silvija, čia juk sūrio tortas 😀 Sūris ir yra jo pagrindas, o 1 kg – pats tas 22 cm skersmens sūrio tortui 🙂
Šitaip smarkiai laukiant gimsta patys nuostabiausi sūrio tortai 😉 Nors aš ką tik po deserto, mielai paragaučiau šio gražuolio gabalėlį 🙂
Mielai pavaišinčiau 🙂 Ir ačiū – taip, jis buvo nuostabus. Gaila, kad „buvo” 🙂
Pyragas, žinoma, puikus, bet man labiau patiko pats įrašas. Tie žodžiai, tokie išjausti, tokie tikri ir nuoširdūs… Labai gražu 🙂
Sandra, labai dėkoju 🙂
Galiu pasakyti, kad šis įrašas buvo toks vienu įkvėpimu parašytas. Negalvojant, nedėliojant žodžių, tiesiog… Labai malonu, kad patiko 🙂
Tobulas įrašas, tobulas pyragas…
Jei čia tai, apie ką galvoju, tas neišdildomas skonis iš „mano Niujorko” laikų, tada aš jau alpstu… 🙂
Kaži, o į „kreminio sūrio” sąvoką įeina rikota? Ji tokia švelni… Nesijuokit, kad ir kaip dievinčiau „čyzkeikus”, nesu tokio niekada dariusi…
Monika, dėkoju 🙂 Tikiu, kad čia tikrai gali būti Jis. Nors aš Niujorke nebuvau, bet šis cheeesecake’as visur įvardijamas kaip klasikinis Niujorko sūrio tortas, taigi, tikimybė didelė 🙂
Rikota į kreminio sūrio sąvoką įeina, nors man labiausiai patinka cheesecake’ai su „Philadelphia” sūreliu arba maskarpone 🙂
Labai graži recepto įžanga, tokia romantiška… Ir nuotraukos nuostabios. Kaip ir tortas… 🙂 Super. 🙂
Ačiū, Jovita, labai! 🙂
Asta, kaip gera buvo perskaityti si irasa ♥ teko ir man isgyventi laukimo akimirkas, zinau ka tai reiskia ♥
O surpyragis atrodo puikiai!!!!
Linkiu, kad ta diena greiciau ateitu!
Neringa, dėkui 🙂 Už gražius žodžius tortui, už supratimą ir už linkėjimą – už viską 🙂
Atrodo fantastiškai – dievinu cheesecake’kus. Nors varškės pyragą šiandien ir kepiau ir dorojau, noriu dar, nes pieno produktai mano silpnybė :]]
Indre, jeigu nori – reikia 🙂 Kepk! Jis labai labai didelis gėris, pažadu 🙂
Laabai skaaniai atrodo 🙂
Ačiū! Toks ir buvo 🙂
Sveiki, koki kremini suri naudojote? Nesu kepusio tokio tipo torto, bijau kad jis nebutu kaip varskes apkepas 🙂
Živile, kaip ir rašiau recepte, aš naudojau maskarponę 🙂
Į varškės apkepą gausis panašus tik tuo atveju, jei rinksitės tiesiog varškę. Bet to daryti tikrai nerekomenduoju – per didelis praradimas 🙂
Ar tink philadelphia sūris?:)
Taip 🙂
Bandžiau dangiškąjį cheesecake’ą, būtinai išbandysiu ir šį 🙂 Gal šis tortas ne toks saldus kaip dangiškas? Tuomet iš vis būtų tooobula! 🙂
Juste, visiškai teisi esi – dangiškasis saldesnis už šį. Todėl labai tikiuos, kad bus tooobula! 🙂 Lauksiu atsiliepimų 😉
Uf, net širdis greičiau plakti pradėjo, atrodo dieviškai!!!
Ačiū! 🙂
…net nezinau, ka „suvalgiau” skaniau – nuostabius zodzius apie laukima ar pyrago paveiksliuka… ir tuomet prisiminiau, jog pats saldziausias laukimas ateina tuomet, kai laukiama i pasauli ateinant naujos gyvybes…visai kaip dabar…sedziu, sypsausi pasauliui ir planuoju, kaip si savaitgali isbandysiu sio nuostabaus pyrago recepta…. aciu uz ikvepima
Egle, tavo laukimas tikrai nuostabus – linkiu, kad kiekvieną akimirką jis neštų tik laimę, džiaugsmą ir augančią meilę. Nors kitaip juk ir būti negali 🙂
O jei išmėginai tortą, labai viliuos, kad patiko 😉
Paprasti ir tuo pačiu nuostabūs žodžiai! Lengvo laukimo, Astute 😉
O cheesecake’as būtinai bus išbandytas ir tikiu, kad pavyks puikiai. Kaip ir visada.
Ačiū labai 🙂
Siandien isbandytas receptas 🙂 tik puse kiekio mascarpones keiciau prezident riebia varske kepiniams 😉 skanu buvo net mano vyresneliui sunui, kuris siaip labai isrankus 😀
Vitalija, labai džiaugiuosi, kad tortas patiko net patiems išrankiausiems! 🙂
Noriu išbandyti šį receptą ir galvoju, jeigu naudosiu 26 cm skersmens tortinę, ar reikia daugiau sausainių dėti? Ir kaip tiksliau papuošėte grietinėle, nes labai gražiai atrodo, tik nežinau ar techniškai sugebėčiau 🙂
Egle, jei gaminsi tortą 26 cm skersmens tortinėje, visų produktų kiekius didink proporcingai (daugink iš 1,2). Ir viskas bus puiku 🙂
O grietinėle puošiau labai elementariai – su štai tokiu antgaliu (http://www.arevitosiranga.lt/products/zP2akaOG.jpg). Iki standžių putų išplaktą grietinėlę susikrėčiau į konditerinį maišelį su šiuo antgaliu ir paskui „piešiau” it su kokiu pieštuku 🙂
Pagaliau „Ką reikia nuveikti per atostogas” sąraše atėjo eilė šiam tortui :)) Pora klausimėlių prieš pradedant tam, kad procesas idealiai pavyktų 🙂 Jeigu dalį maskarponės pakeisčiau pertrinta varške, kaip ankščiau rašiusi lankytoja, tai kokio riebumo varškę reikėtų rinktis? President varškės kepiniams savo miestuky abejoju ar rasiu 🙂 Ir kokio riebumo grietinėlę rinktis?
Juste, grietinėlę rinkis 36% arba 35% riebumo.
Dėl maskarponės keitimo varške – na, paprasta varške aš tikriausiai nekeisčiau, bet jei jau keisčiau, tai 9% varške ir ją gerai gerai – tiesiog toooobulai! – pertrinčiau iki idealiai lygios masės 🙂
Norėčiau paklausti dėl sausainių jie paprasti ar kakaviniai (šokoladiniai)? Nes nuotraukose sausainių masė ruda 🙂
Aš naudojau šokoladinius, tačiau galima drąsiai rinktis mėgstamiausius 🙂
Ar kepant pyragus, kai iškloji formą kepimo popieriumi jį reikia dar kažkuo patept? Nes jau 2 kartus bandau ir vis prilimpa popierius prie pyrago?
Indre, iškloju visada kepimo popieriumi ir niekuo daugiau netepu. Tik vienas labai svarbus momentas – visada naudoju tik BALTOS spalvos kepimo popierių, o tų rusvų niekada nei perku, nei naudoju. Nors jie kaip taisyklė visada pigesni, bet prie jų, kiek teko bandyti, ir man visada viskas prikibdavo 🙁
Todėl rekomenduoju baltą ir tik baltą! Ir nebus problemų 🙂
Ryt ketinu gaminti 🙂 Kilo klausimas ar reikia iškloti tik dugną ar ir kraštus?
Sveiki!
O galima šį torčiuką padaryti citrininį? Įmaišant citrinos sulčių ir žievelių?:)
Žinoma! 🙂
Labas Asta, tik paragavau sio nuostabaus pyrago. Esu ragavusi kavineje, ir vis sakiau iskepsiu iskepsiu, nes vienas is skaniausiu dalyku pasauly yra cheesecake! Bet sis yra kazkas tokio! Labai labai skanus, lengvai gaminasi, tik laukimas ilgas 😉 As maisiau rikota su maskarpone, o sausainiu naudojau kavos skanios ir siektiek ipyliau brendzio 😉 yummy
Super! Labai labai džiaugiuosi girdėdama tokius puikius įspūdžius! 🙂
Dideli komplimentai svetainės šeimininkei! O šis pyragas atrodo tiesiog pasakiškai! 🙂 Tik beskaitant, iškilo mažas klausimėlis – ar grietinėlę pilti neplaktą? Klausiu, nes kažkada kepiau labai panašų pyragą, taip pat pilti reikėjo neplaktą grietinėlę ir taip pat po kiekvieno kiaušinio reikėjo paplakti – gavosi labai skystutis pyragas ir nesustingo, ir tikriausiai dėl to, kad viską perplakiau? Po kiekvieno kiaušinio gerai paplakiau ir įpylus grietinėlę – taip pat. Tikriausiai čia ir buvo mano klaida.. Net nežinau, kaip atrasti tą aukso viduriuką, kada mikseriui jau galima sustot.. 😀 Arba galbūt galima grietinėlę atskirai išplakti iki standumo ir tiesiog prieš pašaunant į orkaitę įmaišyti į sūrio ir kiaušiniu masę? 🙂 AČIŪ!
Labai ačiū už komplimentus 🙂
Grietinėlę reikia pilti neplaktą. Paprastai plakame ją atskirai tada, kai ruošiame nekeptą sūrio tortą, o čia – kepamas variantas. Visiškai teisingai pastebėta, kad masė būna skysta; tokia ji ir turi būti. Kepdamas tortas sutvirtėja, tačiau kaip ir paminėta recepta, nereikia jo kepti tol, kol bus visiškai tvirtas. Išjunkite orkaitę tada, kai pajudinus formą, centras dar „virpa”. Atvėsęs tortas sutvirtės ir bus idealios konsistencijos 😉
labai ačiū už patarimus! dabar belieka išsikepti šį gėrį! 🙂 o Jums linkiu ir toliau sėkmingai judėti pirmyn! 😉 ))
Labai ačiū! 🙂
O man šis pyragas bus pats didžiausias failas mano kulinarinėj istorijoj. Iškepiau, nunešiau į balių, prapjoviau – visas vidus išbėgo, nors kepiau 2.5 h. tai teko kitą dieną dar kepti papildomai 3h ir tik tada iškepė.. Tokio košmaro dar neturėjau..
Oi, Ieva, kaip puikiai suprantu – tikrai košmariškas jausmas! Kaip gaila 🙁 Sunku ir nuspėti, kodėl taip galėjo būti – šį tortą kepiau jau porą kartų ir viskas buvo puikiai. Nors ir aš, tiesą sakant, turėjau tokią „sėkmę” vieną kartą su visai kitu sūrio tortu – toooks skanus buvo, bet niekaip neiškepė iki galo, kad ir kaip ilgai kepčiau. Dar neįminiau mįslės, kodėl gi šitaip… 🙁
Kaltinu orkaitę, gal ne ant tos funkcijos įjungiau.. Bet ir du kartus keptas buvo skanus – bent tokia paguoda 🙂
Ieva, tikrai taip, svarbiausia, kad tortas buvo išgelbėtas ir galiausiai skaniai suvalgytas 🙂 O kitą kartą, tikiu, pasiseks geriau 😉
Asmeniškai aš kepu su kaitinimu iš viršaus ir apačios, plius ventiliatoriaus funkcija.
O štai aš pagrindui visuomet naudoju trapesnius avižinius sausainius (idealiausia būdavo su vaikiškais avižiniais, nes jie itin trapūs, bet paskutiniu metu nebematau jų..), Philladelphia keičiu pigesniais kreminiais varškės sūreliais arba ricotta (mascarpone tik nekeptam variante naudoju), o paskutiniu metu (truputis reklamos) atradau ricotta varškę. Tai yra 8 % riebumo varškė, tačiau savo skoniu labai primena ricotta sūrį. Tai toks tarpinis skonio variantas tarp paprastos varškės su grietinėle ir ricotta 🙂 Tekstūra panašesnė į truputį pertrintą varškę. Būna paprasta ir sūdyta. Kolkas 200 g pakuotė kaštuoja 1,79 Lt. Taigi, kartais galima išsikepti laaaabai panašaus skonio cheesecake’ą už ženkliai mažesnę kainą.
Beje, šiaip aš niekad nekomentuoju, tik skaitau, bet turiu pagirt už puikiai suprantamus aprašymus receptų bei nuostabiai skanias nuotraukas. Anksčiau saldumynų negamindavau, nes nemoku laikytis tikslių nuorodų, tad dažniausiai nieko gero nesigaudavo, tuomet teko ilgokai paieškot, kol atradau šį tinklalapį, ir kam rekomenduoju, visuomet priduriu, kad galite drąsiai laikytis tikslių nurodymų ir kepinys pavyks tiesiog puikiai! Tai išskiria iš daugumos kitų maisto gaminimo tinklalapių..
Vita, visų pirma, labai noriu padėkoti už pasidalinimą patirtimi – avižiniai sausainiai torto pagrindui skamba puikiai; o ir rikotos varškės būtinai pasidairysiu, nes dar nemačiau, o skamba kaip labai gera naujiena.
Na, o antra, tai tiesiog negaliu apsakyti, kiek daug džiaugsmo suteikia tokie gražūs, šilti žodžiai. Galiu tik patikinti, kad stengiuosi ir ateityje stengsiuosi, kad visos tos pagyros nebūtų iš piršto laužtos, kad visas jas pateisinčiau, o gal net – tikiuosi, vieną gražią dieną – pranokčiau. Dar kartą labai ačiū! 🙂
Sveiki,
Norejau pasidalinti savo patirtimi kepant si pyraga.
Esu cheesecake’u myletoja bet pati kepus nebuvau. Komentarai po receptu nuteike labai entuziastingai – ta viena, apie isbegusi skysti, ignoravau. Taigi, uzsimaisiau tobulo skonio surio idara, suverciau ant sausainiu ir pasoviau i orkaite. Tiesa, sviesto dejau siek tiek daugiau, nes sausainiai nelabai lipo – bet tai juk ir patariama recepte. Kai po 2 val kepimo pyragas vis dar bangavo-liuliavo, entuziasmas po truputi eme blesti. Kai dar po 2 val. – jokio pagerejimo, apeme neviltis. Istraukiu pyraga – virsus uzsidenges plona plevele, bet vos pabadzius ima sunktis geltonas skystis – itariu, sviestas. Taip, idejau SIEK TIEK daugiau sviesto, bet ne tiek!!! Pradejau badyti visa pyraga – visur tas geltonas skystis.. Bandziau „semti” saukstu, sausinti popierinemis servetelemis (kad ir kaip beviltiskai tai skambetu), galiausiai subadziau blekos dugna (ana buvo gumine – kitokios neturejau), kad tas skystis nusisunktu… taigi, nusunkiau apie puse bliudelio itartino skyscio.. bet pyragas (hmm…) vis tiek ir toliau zliaugsejo sviestu. Taigi, palikau su bleka surio koses permirkusios sveiste (sausainiu pagrindas, beje, irgi visiska kose), kuria ir ismesti gaila, ir valgyt nesinori…
Nemanau, kad dar kada bandysiu si recepta – vis tik savikaina nemaza, kad taip eksperimentuoti… – bet vis tiek neapleidzia mintis — ka padariau ne taip???
P.S. sviesto dejau 115g (nezinau, kokio dydzio puodeliais matuot reiketu, gramais aiskiau) + dar siek tiek (apie 20/30 g).
Rūta, man labai labai liūdna skaityti komentarą ir suprasti, kad šis sūrio tortas, matyt, keliavo tiesiai šiukšlių dėžėn. Suprantu, kad nusyvylimas turėtų būti begalinis: ir dėl nepateisintų lūkesčių, ir dėl tikrai brangių produktų. Labai apgailestauju 🙁
Iš tiesų niekad gyvenime nesu kepusi cheesecake’o keturias (!) valandas ir dabar galvoju – o kas gi nutinka, jei sūrio tortas perkepa? Gal tuomet ir pradeda iš kreminio sūrio atsiskyrinėti riebalai ar kažkas panašaus? Nes tikrai tikrai nereikia jo kepti taip ilgai. Pyragas ir turi liūliuoti, virpėti, banguoti – ne kaip sriuba, bet jis tikrai, išjungiant orkaitę, niekuomet neatrodo pilnai iškepęs (man irgi visada sunku išjungti orkaitę, nes norisi dar bent kelias, bent keliolika minučių… bet jos nieko nepakeis, nes jis yra toks, koks turi būti, kad ir kaip sunku patikėti). Ir tik kai atvėsta, kai atšąla, – jis tampa tvirtas. Nes tas sviestas, kuris buvo sunaudotas pagrindui, negalėjo čia jokiais būdais turėti jokios įtakos. O pagrindas koše tapo, įtariu, taip pat dėl tų keturių valandų orkaitėje – jis ne iškepė, o jau tikriausiai bene išsitroškino su tuo sūrio sluoksniu virš jo.
Žinoma, čia tik mano spėjimai. Prielaidos. Negaliu garantuoti, kad tai buvo tikroji priežastis, bet galbūt?
Tiesa, o kokį kreminį sūrį naudojote?
Dekoju, Asta, uz komentara. As irgi galvojau, gal man riebalai nuo surio atsiskyre. Nors pyraga tikrinau turbut kas 30 min, bet surio mase man vis i sriuba panasi buvo (na tikrai labai, labai skysta), tad kepdavau toliau… Naudojau mascarpone suri Solo Italia. Gal suris nevykes buvo, o gal mano orkaite. O gal vis tik tos 4 val orkaiteje savo padare… Na ka dabar… 🙂
Rūta, labai gaila, kad tas mano komentaras nieko jau pakeisti negali ir išgelbėti vargšo torto su komentaru nepavyks 🙁 Ką gi, gal kitą kartą – jei tik tam atsiras ryžto – pavyks daug geriau 🙂 Tiesa, aš maskarponę naudoju „Galbani”, o štai „Solo Italia” niekada neteko naudoti.
Miela Asta,
kaip gerai, kad neskaičiau komentarų iki galo ir preitą savaitgalį Mamytės gimtadieniui kepiau šį sūrio tortą. 😀 Pavyko puikiai. Jau ne pirmą kartą gaminu tortą iš Jūsų blogo ir labai Jums dėkoju už tikslius receptus ir šilumą skleidžiančius įrašus. Sėkmės Jums!
Agnė
Sveiki, Agne, labai ačiū. Tokie komentarai neabejotinai įkvepia – stengtis, tobulėti ir eiti pirmyn 🙂 Džiaugiuosi, kad tortas pavyko puikiai; tikiuosi, kad tokių tortų (ir galbūt ne tik tortų) bus dar daug daug 🙂
Vakar naktį gaminau pagal šį receptą ir turiu pasakyti gavosi tobulai! Tiesa, naudojau 1/2 mascarpone ir 1/2 philadelphia, tai nebuvau tikra ar taip galima, bet puikiai pavyko 🙂 ačiū 🙂
Nėra už ką, Živile 🙂 Labai džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko 🙂 Na, o ateičiai – varijuoti su kreminiais sūriais tikrai galima: įvairiomis proporcijomis galite naudoti tiek maskarponę, tiek „Philadelphia”, tiek rikotos sūrį 😉
Kaip tik kepu torta – neramu, ar sustings rytdienos gimtadieniui;-) Tik va miltu 35 g. tai man gavosi varganas 1 saukstas (ir maniskiai saukstai tikrai nera dideli – standartiniai, siuolaikiniai, netgi pamazinti;-)), o ne trys…;-) Taigi, idejau 3 saukstus, t.y. ~80 g:-D Ziuresim, kas gausis – mazesne tikimybe, kad nesustings, bet didesne, kad atrodys kaip varskes apkepas:-DDD
Oi, kokia miltų intriga 😀 Tikiuosi, kad nepaisant visko, tortas pavyko puikiai ir buvo labai skanus? 🙂 O miltų paslaptis tikriausiai štai čia: recepte turimi galvoje trys nubraukti šaukštai miltų. Jei semiam su kaupu, tikrai tas kupinas šaukštas svers gerokai daugiau 🙂
Sveiki, ar galima vietoj sūrio dėl kreminę varškę?? apsižioplinau pirkdama .. ;/
Ieva, sūrio tortas su varške gausis šiek tiek kitoks; labiau varškės pyragas nei klasikinis Niujorko sūrio tortas, bet vis tiek bus skanu 🙂 Taigi, pirmyn! 🙂
Na va, prisiruošiau sūrio tortą kepti. anksčiau gamindavau tą nekeptą „Dangiškai skanus sūrio tortas”, bet db žiūriu maskarponės galiojimas vos diena beliko, tai saugiau iškepti. žodžiu visų ingredientų turiu, išskyrus sausainių.
pagalvojau, o jei paprasčiausiai sviestu užpilti miltus su kepimo milteliais ir cukrumi, gal gautųsi?
o kadangi suprantu, kad tuoj pat ir neatsakysit, 🙂 tai pabandysiu su miltais, o kurią dieną prisėsiu parašyt ar pavyko. 🙂
valio, viskas pavyko! pagrindą miltus (plius cukrus plius kepimo milteliai) apipylus sviestu pakepiau, atšaldžiau ir tada užpyliau „įdarą”.
beje, vistik man jis nebuvo toks visiškai skystas. su šaukštu kabinau. gal dėl to, jog kiaušiniai tik 3 bebuvo likę. bet iškepęs per naktį pastovėjo ant stalo, o ryte dar įdėjau į šaldytuvą. tai galiu sakyti, kad pavyko. tik tas riebumas labai jaučiasi. nekeptam taip nesijaučia.
pora taisytinų dalykų kitam kepimui žinosiu, kad nereikia dėt į silikoninę formą, nes išimant pagrindas palūžinėjo ir visas įdaras netilpo.ir nors cukraus dėjau dar mažiau (160 g), man vistiek gerokai saldus. nors žinoma tortas ir turi būti saldus 😀
Ačiū, Asta, už dar vieną puikų receptą!
Ina, džiaugiuosi, kad pavyko! 🙂 O improvizuoti pagal savo skonį visuomet galima ir reikia 😉
Sveiki, tikrai nuostabus tortas. Maisiau mascarpone, philadelphia ir surio krema. Supyliau beveik visa mase ant sausainiu o dali kur liko, sumaisiau su kakava ir tada su pagaliuku imaisiau i visa mase, tai gavos ir laaaabai grazus!!! Aciu uz puiku recepta, linkejimai!
Nerealus! labai labai skanus pyragas – tortas, ir viskas pavyko! Nors vakar kai istraukiau is orkaites jau buvau issigandusi kad perkepe (dariau su per pus mazesnem surio dalies proporcijom) bet siandien paraagavau – viskas super. Aciu uz recepta
Sveika, Asta,
Turiu problemėlę. Kepiau sūrio tortą iš jūsų knygos, kokius 4-5 kartus ir viskas pavykdavo. Dabar kepiau jau 2 kartus tą tortą ir niekas nepavyko. Visų pirma jis man kepė ne 90min, o visas 3val, nes tas tortas vis „liūliuodavo”. Ir visada tas viršus įtrūksta, o kai jau atvėsta tai ir sukrenta tortas 🙁 Kame čia problema galėtų būti?
Aušra, labai apgailestauju, tačiau man sunku suprasti, kur problema – juk visi, atrodo, gaminame pagal tą patį receptą, bet štai vieniems pavyksta tobulai, kitiems niekaip nepavyksta 🙁
Ir man tas pats gavosi..per daug kazkokio skyscio..labai gaila
Ir man labai gaila, kad nepavyko 🙁
Aš tris kartus kepiau sąžiningai vsiką darydama, kaip čia parašyta, bet jis gavosi liulanti košė.
Išnagrinėjau amerikiečių patarimus apie cheesecake’ų kepimą ir PAVyKO!
Tai štai: Išplakite kiaušinius su cukrumi atskirai, atskirai išplakite grietinėlę su valiniliniu cukrumi. Ir tik sumaišykite viską su mascarpone. JOKIU BŪDU NEPLAKTI MASKARPONĖS! Tai yra nesėkmės priežastis. Ji suveikia kaip perplakta grietinėlė, viskas skystai iškepa tuomet.
Kepti orkaitėje 180C 60 minučių ir išjungti. Galima palikti atvėsti orkaitėje per naktį.
Dabar mėgaujamės šiuo prabangiu desertu karts nuo karto. Nuostabus.
Neringa, ačiū, kad pasidalinote patirtimi! 🙂
Kepiau ir aš šį pyragą (Pyragų dienai, lėšos buvo skirtos TV3 Išsipildymo akcijos vaikams). Pasidalinsiu patirtimi: Maišiau perpus maskarponę ir philadelphia sūrelį. Iš pradžių išplakiau viską pagal receptą tik su philadelphia sūriu, o pačioje pabaigoje įmaišiau maskarponę. Plakiau pabaigoje gal tik pusę minutės, kad maskarponė įsimaišytų. Nors masė gavosi šiek tiek grūdėta, bet viskas iškepė puikiai. Kepiau 180 laipsnių temp. valandą (temperatūros nekaitaliojau), paskui atvėsinau per naktį, išjungus ir pravėrus orkaitę; ryte įdėjau į šaldytuvą. Gavosi tiesiog nuostabiai!!! Ačiū jums, Asta, už receptą 🙂
Lina, nuostabu skaityti, labai džiaugiuosi, ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais! 🙂
Norėjau padėkoti už puikų receptą. Šiek tiek pakeičiau t.y. kepiau didesnėje formoje, tad pagrindui naudojau dvigubą kiekį sausainių (rinkausi šokoladinius Selga) ir sviesto. Sūrio masės palikau nekeistą porciją, bet įmaišiau šilauogių. Po nurodyto kepimo laiko taip pat atrodė kiek per skystas, tad dar papildomai pakaitinau 15 min 200 laipsnių temperatūroje, gražiai parudavo. Masė gavosi tobula. Papuošiau grietinėle, šilauogėmis ir mėtomis. Tikrai puikus receptas, naudosiu dar ne kartą. Ačiū!
Greta, ačiū Jums už pasidalijimą įspūdžiais, labai smagu girdėti, kad pavyko puikiai! 🙂 O man labai smalsu, ar gardžiai valgosi šilauogės sūrio torto kreme? Mes jų turime visai gausiai, vis pasvarstau, kad gal reikėtų kažką tokio pamėginti, bet suabejoju, ar tiks ir patiks 🙂
Sveiki, kepa šiuo metu mano sūrio tortas. Įtariu, kad ir man bus problemų, skiriasi kažkoks skaidrus skystis pro formos kraštelius apačioje (gal šiek tiek nesandariai užsidarė dėl įtiesto kepimo popieriaus). Iš pradžių pamaniau, kad čia tik sviestas, kuriuo pirklijavau kepimo popierių prie formos sienelių, tačiau jau matosi, jog kiekis kur kas didesnis. Lieka tikėtis, kad mano nuojauta klaidinga :/
Ieva, man labai rūpi išgirsti, kaip gi ten su ta nuojauta ir tuo tortu? Kaip viskas baigėsi?
Deja gavosi šnipštas su mano pyragu.. teko ilginti kepimo laiką kokiu pusvalandžiu, nes vis buvo neiškepęs. Bet ir tai nedakepė iki galo, vidurys buvo žalias. Skystis sunkėsi visą kepimo laiką, pradėjo svilti… panašu, kad tai buvo kažkoks riebalas. Žodžiu nieko man nepavyko, kaltinu maskarponę, gal reikėjo pirkti brangesnę..
Ieva, nežinau, kokią maskarponę naudojote, bet kepiniuose iš tiesų yra labai svarbūs du dalykai: recepto tikslumas ir aukščiausios kokybės produktai 🙂 Labai apgailestauju, kad nepavyko. Nuoširdžiai tikiuosi, kad dar suteiksite tortui šansą ir antras kartas bus daug sėkmingesnis! 🙂
Tobulo skanumo pyragas! Dieviškas! Labai ačiū už receptą!
Regina, nuostabu girdėti! Ačiū Jums, kad išbandėte ir pasidalinote įspūdžiais! 🙂
Dar nzn bet istraukusi is orkaites torta pamaciau kad vapshe baisiai skystas. kazkoks brudas cia! Paziuresiu kas ryt bus bet nemanau kad bus gerai:(
Tikiuosi, kad vis tik pavyko gerai, o jei ne – labai apgailestauju. Bet galiu patikinti, kad paruoštas ir iškeptas pagal instrukcijas, šis tortas tikrai nėra brudas – jis yra nuostabus klasikinis Niujorko sūrio tortas 🙂
Kepu jau gal 5-6 karta , visus kartus kepiau su mascarpones suriu o dabar bandau su philadelph suriu , dar pakeiciau forma i nauja! Nes buvo pradeje laset , ka galiu pasakyt jau kepa i pabaiga ir su philadelphia jis stadensnis nei su mascarpones suriu , rytoj dukros gimtadienis tai laukia puosimo darbai su daaaug ivairiausiu uogu! Pats geriausias receptas ir dievinu si torta????❤️
Ačiū, kad pasidalinote – didelis džiaugsmas skaityti tokius komentarus! Džiaugiuosi, kad tortas patinka; neabejoju, kad šįkart bus lygiai toks pats gardus! 🙂
Degu ant gėdos stulpo..kai sugalvojau padaryt buvo pilni namai sveciu-vyro tevai, vyro sesuo su vyru,pusbrolis su seima..dariau,kepiau pagal instrukcijas o po nakties gavau pirsto storio sviesto sluoksniu padengta sriubiene viduj..visur sviestas,orkaitej pribege sviesto belenlkiek, ant virsaus buvo gal centimetras sviesto sluoksnis ji nuemu viduj visiskas skystis..dar vyro mama sake vakar „jei bus skanus ir as darysiu”, ziauriai geda,vyro svogeris turbut dar metus lazdavosis, kazkaip ir nebezinau ka su juo daryt ar dar bandyt dakepinet ar mest lauk visa
Svarstau kodel gi gavosi virs 1kg sviesto sausainiuose..turiu viena versija-plakti pradedama nuo mascarpones tai kol viska suplaki su ja tai greiciausiai ir „ismusi sviesta”..liudna lb ir geda..norejau vyrui iskept nes savaite nemaciau o siandien vel isvaro..o dar tiek ziurovu mano feilui
Ir dar uosvienes komentarai..
Mėta, nuoširdžiai labai apgailestauju, kad Jums tortas nepavyko, tačiau nemanau, kad turėtumėte taip jautriai reaguoti į aplinkinių komentarus – o kas gi gyvena be menkiausios nesėkmės? Juk tai tik tortas – jų buvo, jų dar bus 🙂 Kitą kartą labai siūlau, jei jau taip nutiks, atrasti ūpo pasijuokti iš nesėkmės ir jokiais būdais nedeginti savęs ant gėdos stulpo dėl tokio mažo dalyko 🙂 Atsakant į klausimą – taip, jei plakėte uoliai ir ilgai, galėjote perplakti maskarponę, ko rezultate, kaip sakote, „išplakėte sviestą” ir tai buvo nesėkmės priežastis. Plakti čia reikia trumpai, tik tol, kol gaunate vientisą masę, arba, jei norisi dar daugiau užtikrintumo, maskarponę į kremą įmaišyti paskutinę, ne pirmą. Dar kartą apgailestauju!
Sveiki, norėčiau paklausti, jei iškepus gavosi skystokas kremas? Skardoje teliuskuoja. Ar jį reiktų dar pakepti, ar sustings atvėsus?
Rita, tinkamai iškepto sūrio torto pats centras šiek tiek juda, pajudinus kepimo formą. Tai normalu ir vėsdamas kremas sustingsta. Tačiau jei visas kremas teliūskuoja, reikėtų dar šiek tiek pakepti, kol kraštai sutvirtės.
Bandžiau kepti šiandien , iš vieno 1kg maskarponės kremo gavosi labai daug, į 22cm skardą netilpo, viskas išbėgo, žodžiu produktai ir pinigai išmesti į šiukšline. O taip norėjosi gimtadieniui išsikepti….
Kur gailima rast vanilės ekstrakto
Įvedus į Google „vanilės ekstraktas” rasite net keletą variantų, iš kurių galėsite pasirinkti tinkamiausią 🙂
Labai skanus pyragas, gavosi labai pūrus ir lengvas. Tikrai kepsiu dar kartą.
Puikus pyragas! Ne pirma karta jau kepu. Ir visada gerai gaunasi. Kartais i mase pamaisau ir varskes. Gaunasi taip pat puikiai. Kepu 22 cm skardoj, bet papildomai su kepimo popierium padarau aukstesnius krastus, nes kepant pyragas gerokai pakyla, tik atvesus susmenga. Ir papildomai kepu dar pabaigoj 180 °C temperaturoj apie 15 – 20 in.