Ši savaitė – ne iš lengvųjų. Kartais emocijos, kurios sklando aplink tave, ir emocijos, kurios slepiasi tavyje, ima smaugti. Ir taip stipriai norisi nuo visko pabėgti. Bet bėgiojimo aš negaliu pakęsti, todėl lieku, kur esu, ir gyvenu toliau. Nes jau vakaras, o ryt – nauja diena. Švies saulė, bus šilta ir gyvenimas bus spalvotas.
O savaitgalį kepsiu rabarbarų pyragą, nes visą savaitę apie jį svajoju. O dar kai yra erzinančių… Šypt. Ir mini mėsainius savaitgalį gaminsiu (šitai sau kartoju jau bent trečią savaitgalį iš eilės, bet tikiuosi, kad šis bus lemtingas). Tada pasiimsiu naują skanią knygą, dar kvepiančią knygynu, ir darysiu pikniką balkone. Saulės spinduliai glostys mano veidą, danguje nebus anei debesėlio, paukščiai čiulbės gražiausias melodijas, bus taip tylu, ramu… ir gera.
O jei prakalbau apie gerus dalykus, tai salotos taip pat yra didelis gėris. Reikėjo nemažai metų, kol pagaliau tai supratau, bet pagaliau tiesiog agurką ar tiesiog pomidorą pakeičiau dubeniu šviežių salotų. Kartais jos – puikus garnyras prie pagrindinio patiekalo, kartais – tobulas pagrindinis patiekalas šiltai dienai. Ir tai tikrai pačios pirmosios salotos, kurios atkeliauja į saulėtą virtuvę. Nors itin paprastos ir daugeliui, gali būti, žinomos kaip dukart du, vis tiek dalinuosi – nes skanu. Ypač pavasarį. Kai šviečia saulė. Kai norisi lengvo gyvenimo.
Skonis: 10/10. Salotos iš tiesų yra puikus maistas pavasarį – gaivios, neapsunkinančios, tačiau – su vištiena ir sūriu – sočios. O ridikėliai… pavasariška silpnybė. Iškepusi pamarinuota vištiena yra labai minkšta ir skaniai apskrudusi, o apskrudę krašteliai maloniai trupučiuką aštroki. Citrininis padažas salotoms suteikia dar daugiau lengvumo – maloni rūgštelė labai puikiai tinka pavasariškoms salotoms pagardinti.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 nedidelė ledinė (Iceberg) salota
7 pievagrybiai
8 ridikėliai
130 g mocarelos sūrio
saujelė kapotų krapų
5 valg.š. citrinų padažo („Valdorfo”)
2 vištos krūtinėlės puselės
žiupsnis česnakinės druskos
druska, pipirai
3 valg.š. citrinų padažo (naudojau „Spilva”)
GAMINIMO EIGA
1. Vištos krūtinėlių puseles įtrinkite druska, pipirais, česnakine druska. Užpilkite citrinų padažu ir porai valandų palikite šaldytuve pasimarinuoti.
2. Ledinę salotą suplėšykite vidutinio dydžio gabalėliais.
3. Pievagrybius ir ridikėlius supjaustykite ketvirčiais, o šiuos ketvirčius – plonomis riekelėmis.
4. Mocarelos sūrį suplėšykite mažais gabalėliais.
5. Dubenyje sumaišykite salotas, ridikėlius, pievagrybius ir mocarelą.
6. Supilkite citrinų padažą, suberkite krapus ir išmaišykite.
7. Keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus iškepkite vištos krūtinėlės puseles. Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir visa krūtinėlė bus iškepusi. Patikrinkite, perpjaudami krūtinėlę per storiausią vietą – jei visa mėsa balta, ji jau iškepė. Neperkepkite, nes vištiena bus sausa.
8. Paruoštas salotas padalinkite į tris dubenėlius ar lėkštes.
9. Iškepusią vištieną nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite nestoromis riekelėmis.
10. Riekeles sudėkite ant salotų viršaus į tris paruoštus indus.
11. Jei norisi, viršų galima apšlakstyti dar trupučiu padažo.
12. Iš karto patiekite. Skanaus!
11 komentarai
Ar akys manęs neapgauna??? Salotos??? Čia???
Oooo 🙂
Hm, matyt, augu 🙂 Ir tobulėju. Jau moku pagaminti net salotas! 😀
Kaip tas padažas, skanus? Man kažkodėl pagaminti padažai salotoms nelabai sueina, labiau patinka pasikratyti su keliais indeliais ir fsiooo 🙂 Mes tokias/panašias salotas irg darom, greitai ir paprasta bei svarbiausiai – skanu 🙂
Mindaugai, žinok, visai neblogas. Man, kaip pirktinis, net labai patinka. Paprastas, lengvas, čiut saldžiarūgštis. Aišku, nepalyginsi su naminiais padažais, nu bet gi čia mano pirmos salotos 😀
Nepatikėsi, bet salotoms pirmenybę pradėjau teikti tik šiemet, kažkodėl… nesuprantu kodėl, bet taip atsitiko ir nuo šio pavasario ,taip užtikrintai pirmesnę vietą maistui atiduodu būtent joms… 🙂 kažkokia mistika, kaip galėjau tiek ilgai be jų gyventi 😀
…ir būtinai su vištiena, įvairiai paruošta. Taviškės atrodo pasakiškai skaniai!!!
Sutapimai sutapimai! Sveikinu ir tave, Reda, atradus salotas! 🙂
Šiandien irgi tuno salotas sumeistravau 😀 kažkokia telepatija visoms 😀
Aš irgi be galo myliu salotas, tobuliausiais šiltos dienos maistas. Asta, pas Jus labai gražios ir kokybiškos receptų nuotraukos, tiesiog iškart norisi juos išbandyti. 😉
Egle, labai ačiū! 🙂 Labai labai paglostė širdį šis komplimentas – aš visad dėl nuotraukų labai nerimauju 🙂
Tiesiog žavinga! Pavasariška, lengva ir net neabejoju, kad labai skanu 🙂 Kadangi esu didžiulė citrinų mėgėja, iš karto teiraujuosi, ar stipriai jos jaučiasi tokiose salotose? Ir kaip ten su tais pirktiniais padažais, ar verti jie dėmesio? 🙂
Ačiū 🙂
Citrinos jaučiasi labai subtiliai, ne per intensyviai. Kaip jau kažkam sakiau, esu tikra, kad naminiai padažai visada yra kur kas geresni nei pirktiniai. Tačiau aš šioje maisto ruošimo kategorijoje esu visiškai naujokė, todėl šiek tiek „pasilengvinau sau dalią” 🙂 O šiaip tai būtent šis padažas man tikrai pakankamai skanus 🙂