Skonis: 9,5/10. Be galo skanus pyragas! Obuoliai visiškai sukepa ir tartum įsilieja į bendrą kokosinę masę, taip sukurdami tikrai nuostabų aromatą bei skonį… Labai tinka su vaniliniais ledais 🙂 Vienintelis pyrago minusas – gan sunku jį gražiai pjaustyti ir patiekti, toks labai trapus jis yra.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Dan Sukker receptuose
Kokosinis obuolių pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
5 rūgštūs obuoliai
2 kiaušiniai
120 g cukraus
100 g sviesto
100 g miltų
100 g kokoso drožlių
GAMINIMO EIGA
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Miltus, kokoso drožles ir ataušintą sviestą sumaišyti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir įmaišyti į miltų mišinį.
Nulupti obuolius, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdzius. Tada apvaliąją puse į viršų sudėti juos į riebalais išteptą kepimo formą. Užpilti ant obuolių viršaus tešlą ir kepti 175 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 – 40 min. Labai skanu valgyti dar šiltą, patiektą kartu su kaušeliu ledų.
10 komentarai
Pritarsiu, pyragas išties super skanus! Išbandžiau jį vakar ir iškeptas iškart dingo nuo stalo, dėjau gal net dar daugiau obuolių nei parašyta recepte, o tešla vos vos juos uždengė(manoji skarda – 26cm), labai tokius mėgstu! Tad dėkui, kad pasidalinai :p
Laura, nėra už ką! 🙂 Ačiū tau, kad išbandei, ir labai džiaugiuos, kad patiko 😉
as irgi isbandziau sita pyraga. Labai skanus. Isbandziau ne tik su obuoliais. Dejau persiku. Irgi neblogai gavos, bet su obuoliais skaniau. Dabar kaip tik kepu su razinom. Ziuresiu kas gausis:) bet riesutai su razinom dera, tad turetu buti viskas puikiai:)
Doloresa, smagu, kad patiko, ir dar smagiau, kad įkvepia improvizacijoms 😉 Sėkmės eksperimentuojant ir atrandant savo tobuląjį variantą! 🙂
gaminau ir as,bet tik minty uzsikabinau nes turejau nusipirkus kokoso pieno ir galvoju reikia sunaudoti,tai jo ipyliau ant virsaus uzdejau braskiu marinuotu ir po to ziuriu kad kazko dar truksta tai mutela sutepiau ir bananais.labai skanu,aciu kad idejai si recepta :)))
Ingrida, oho, čia jau pas tave visiškai kitoks – labai daug pagerintas – pyragas gavosi 🙂 Skamba tikrai turtingai ir skaniai! 🙂
Labai skanus pyragas, ačiū už receptą! 🙂
Nėra už ką, Inga, aš džiaugiuosi, kad patiko 😉
Pyragas labai paprastas, bet tikrai sužavėjo. Gal tik norėtųsi kiek daugiau tešlos pasidaryt, nes man neapsėmė obuolių. Būtinai kartosiu, tirpstantis burnoje 🙂
Improvizacijos virtuvėje visada sveikintinos; jei tik norisi daugiau tešlos – drąsiai pirmyn 😉