Jei galėčiau, iš maisto parduotuvės neišeičiau tikriausiai bent porą dienų. Lėtai vaikščiodama tarp lentynų, skaičiuočiau maisto produktus, kuriuos matau pirmą kartą. Tuos, kuriuos bandydavau įsivaizduoti, skaitydama užsienietiškus maisto tinklaraščius. Juk, sutikite, rankose laikyti pakuotę „peanut butter chips” yra taip… neįprasta. Arba žemės riešutų sviestą rinktis bent iš keliolikos rūšių, kai Lietuvoje esančias tikriausiai galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.
Ir, prašau, pasakykite man, kaip kojos iš susižavėjimo gali nesulinkti, kai pamatai, kad čia yra net… penkios “Snickers” šokoladukų rūšys! Mažiausiai penkios, nes aš vis dar nesu įsitikinus, kad kur nors neatrasiu dar vienos ar kelių. Patys patys skaniausi man yra geltonieji „Snickers“ su žemės riešutų sviestu. Su daaaaug riešutų sviesto. Gaila, kad tokių nėra Lietuvoje. Dar galite pasimėgauti „Snickers“ su migdolais, „Snickers“ su trijų rūšių šokoladu, „Snickers“ su juoduoju šokoladu arba – klasika yra klasika – tradiciniu „Snickers“ šokoladuku tamsiai rudame popierėlyje. Kiekvieną kartą, atsidūrus šokoladų skyriuje – o aš ten, neslėpsiu, atsiduriu pakankamai dažnai – imu beveik trypti kojomis iš džiaugsmo, kokia laimė yra vienoje vietoje matyti šitiek mylimiausių šokoladukų!
Iki pilnos laimės telieka užsukti į “Starbucks” – jų čia pilna kiekviename tavo žingsnyje, o dieviški kavos kvapai tiesiog neleidžia abejingai praeiti pro šalį – užsisakyti didžiausią puodelį gardžiausios kavos ir, išėjus į lauką, atradus jaukų suoliuką parke, atsukus veidą į vis dar šiltais spinduliais glostančią saulę, atrasti mažus dienos džiugesius…
O jei jau prakalbom apie kavą, vieną labai gardžią gaminau jau labai seniai, dar vasarą… Ji šalta ir su daug pieno, žiupsneliu rudojo cukraus ir dosniu kaušeliu vanilinių ledų. Labai, labai gardi. Išbandykit, kai pro langą skaisčiai švies saulė, ir prisiminkit vasaros malonumus. Net ir tada, jei už lango ims lėtai kristi baltos snaigės…
Skonis: 10/10. Maloniai saldi, gardžiai vanilinė, maloniai gaivi ir šalta… jei mėgstate kavas gardinti priedais ir paversti kavos desertais, turėtumėte išmėginti. Tikras skanumynas!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Kulinarinis elektroninis žurnalas „Debesys”, 2012 m. vasara
Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 arb. š. tirpios kavos
1 stiklinė pieno
2 valg. š. saldinto kondensuoto pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 arb. š. rudojo cukraus
pora kaušelių vanilinių ledų
plakta grietinėlė
kakava
GAMINIMO EIGA
Puodelyje sumaišykite tirpią kavą, rudąjį cukrų, vanilės esenciją ir kondensuotą pieną. Užpilkite verdančiu pienu ir išmaišykite. Šiek tiek atvėsinkite. Dėkite į puodelį porą kaušelių vanilinių ledų. Viršų apipurkškite plakta grietinėle ir apibarstykite kakava. Skanaus!
Patarimas. Jeigu nemėgstate saldžios kavos, galite ją ruošti ne su ledais ir grietinėle, o su kavos skonio ledo kubeliais. Juos paruošti labai paprasta: tirpią kavą užplikykite verdančiu vandeniu ir atvėsinkite. Supilstykite į ledo formeles ir atšaldykite, kol ledo kubeliai sustings. Berkite šiuos kubelius į puodelį kavos ir mėgaukitės karštą vasaros popietę.
10 komentarai
Noooriu!!! Ir kavos.. ir visu snickersu paragaut 🙁
Gabriele, labai gražūs, suprantami ir širdžiai artimi norai 😀
Įtariu, mane ten iš parduotuvės ištraukt irgi be šansų…
Pasiilgau!
Pasiilgau taip pat! Labai! 🙂
Ojetus, kaip dieviškai atrodo, bėgu gamintis!
Donata, ačiū 🙂
Atrodo skaniai, tačiau nesupratau ar vis dėlto reikia pieno ar ne. Recepte jis lyg ir nepaminėtas.
Daiva, cituoju receptą: „Užpilkite verdančiu PIENU ir išmaišykite.” 🙂
O kava tinka 3 in 1 ? Ar čia ne ta tirpi?
Juste, aš paprastai naudoju nesaldžią, paprastą tirpią kavą (pavyzdžiui, Nescafe). Bet, jeigu mėgstate labai saldžiai, galite naudoti ir 3in1 🙂