Tikriausiai visi mėgsta varškės apkepą. Ar jūs dar mažas vaikas, ar jau seniai subrendęs ir suaugęs – gabalėlio varškės apkepo neatsisako niekas. Tai toks… truputį nostalgiškas patiekalas pačia geriausia prasme.
Kadaise labai ilgai ir kantriai eksperimentavau, kol radau receptą tokio varškės apkepo, apie kurį visada svajojau. Puraus, minkšto, tirpstančio burnoje. Tokio… lengvo lyg debesėlis. Tokio, kurio atsivalgyti tiesiog neįmanoma. Ne vieną kartą, iki to sėkmingojo karto, buvau nusivylusi, nusiminusi ir trumpam net praradusi viltį. Juk niekam nepatinka kietas ar sausas varškės apkepas. Arba toks, kuris, išėmus iš orkaitės, per porą akimirkų sukrinta ir tampa storu blynu.
Taigi, aš vis ieškojau ir ieškojau. Ieškojau tobulo varškės apkepo recepto ir vieną dieną, prieš keletą metų, jį radau. Tai – šis receptas. Pačio tobuliausio kada nors mano ragauto varškės apkepo receptas.
Pagrindinės puraus ir minkštučio varškės apkepo paslaptys, kurias Jums vertėtų žinoti, yra paprastos, bet labai svarbios:
• visų pirma, visuomet atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus visuomet išplakite iki labai standžių putų ir įmaišykite į tešlą, jau prieš pat dedant indą į orkaitę.
• antra, niekuomet nepagailėkite kelių minučių savo laiko ir pasistenkite varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos. Tokios, kad neliktų nei vieno varškės gumulėlio.
Iš tiesų šį receptą jau „Saulėtoje virtuvėje” rašiau – štai čia. Bet visai neseniai ir vėl gaminau, kokį tūkstantąjį kartą, ir nufotografavau iš naujo. Šį kartą nuotraukos man gerokai gražesnės nei senosios, be to, tokie geri receptai verti pakartojimo, šypt.
Skonis: 10/10. Nesu valgiusi skanesnio varškės apkepo, tikrai!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? SM
Tobulas varškės apkepas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 kg liesos varškės
12 valg. š. manų kruopų
1 ½ puodelio pieno
6 dideli kiaušiniai
9 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
keli lašai romo ekstrakto (nebūtinai)
GAMINIMO EIGA
1. Manų kruopas supilkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks.
2. Dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
3. Sudėkite į dubenį varškę. Išmaišykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.
4. Supilkite išbrinkusias manų kruopas (jei jos nesugėrė viso pieno, viskas gerai, tiesiog supilkite visą dubenėlio turinį).
5. Įlašinkite kelis lašelius romo ekstrakto (nebūtina) ir dar kartą visą masę pertrinkite iki idealiai vientisos konsistencijos.
6. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
7. Sudėkite juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišykite baltymus į varškės masę.
8. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (20×30 cm dydžio), išklotą kepimo popieriumi. Paviršių išlyginkite.
9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija.
10. Iškepus, išimkite iš orkaitės ir kelias minutes palaukite, kol sutvirtės. Pjaustykite gabalėliais, dėkite į lėkštes ir nedelsiant patiekite. Valgykite su norimais priedais: uogomis, uogienėmis, grietine ar kt. Skanaus!
393 komentarai
Šis varškės apkepas tikrai nuostabus! Aš taip pat gaminau jį ne kartą. Ačiū už receptą 🙂
Indre, nėra už ką 🙂 Smagu girdėti 🙂
Ačiū. Laaaabai geras receptas :). Aš niekada nevalgiau šio patiekalo, o dabar tai vienas mano mėgstamiausių.
Man labai smagu girdėti! Tikrai nėra už ką 😉
Kiek skysčio yra „puodelyje”.
Amerikoje, Anglijoje ir Australijoje „puodelis” yra skirtingi kiekiai….
Ir aš visada kepu pagal šį receptą, kurį radau Tavo blog’e. Ačiū 🙂
Ech. taip primena namus tradicinius sekmadieninius pusryčius su mama!!!
Monika, kaip malonu girdėti! 🙂
Ech nesupratau kodel man nesigavo – subliusko ir dugnas sudege. Nors pati mase tai skani
Atsispausdinau; bus iskeptas; jeigu ne siandien, tai rytoj butinai; nesu varskes apkepu profe; iki siol galvojau, kad Neringos apkepas yra tobulybe; bus gera proga isbandyti tavo recepta ir abu palyginti; eisiu pirkt varskes;
Aušra, man labai patinka tavo pasiryžimas 😉
Jazzz tavo apkepas tai tikrai dieviškai tobulas :)) kiek kartų kepiau, o tai tikrai labai daug daug kartų buvo, visad gaunasi 🙂 greičiau ta vasara ir šviežios uogos, tada iš vis pasakiškai skanu:) patinka man , kad pas tave daug varškinių skanumynų, galėtų kada ir kokie varškėtukai pasirodyti ar kas nors dar įdomaus ir naujo su varške:D
Eglute, pasižymiu savo planuose: varškė, varškė, varškė… 🙂
o taip! Aš taip apt šį apkepą kažkada seniai atradau pas Tave ir jis yra pats pačiausias! Dar pabandžiau kitus receptus, bet šis – neprilygstamas 🙂
Bet tai kaip nerealiai smagu tokius komentarus skaityti!! 🙂 Ačiū!
Zodis i zodi pritariu tawo komentarui, bet wa beda, kad man jis wisada subliuska, nors iskepus tikrai dar keleta min netraukiu is orkaites…:( o wiska darau identiskai,nesuprantu….
Sonata, normalu, kad jis truputį pabliūkšta, man – taip pat. Bet vis tiek išlieka labai purus ir minkštas 🙂
Iskepiau; tikrai labai geras; palyginus su Neringos apkepu, sitas yra daug puresnis ir maziau saldus; vienzo, Neringos toks labiau panasus i pyraga, labai tinka nesimuisi kur nors, toks tiesiog desertas, nebe apkepas; tavasis tai toks purus naminukas, kuri norisi kabliuoti tiesiai is skardos; labai skanu!
Aušra, džiūgauju kaip vaikas, kad apkepas tavo egzaminą išlaikė 🙂
Labai skanu 🙂 vietoj tradicines varskes naudojau desertine President (per akcija uzsipirkau), tai nzn ar skoni pagerino ar tik procesa pagreitino,kad trinti varskes nereikejo 🙂
Milda, na, taip, kreminė varškė yra tikrai lengvesnis pasirinkimas. Nežinau, ar skonį pagerino, bet kad nesuprastino – faktas 😉
Nuostabus apkepas, tiesiog tirpsta burnoje. Produktų proporcijos tobulos ir saldumui ir purumui.
Labai smagu, kad patiko! 🙂
Puikus apkepas! sendien kepiau labai patiko visai seimai . Dar is namines varskes tai vau . be to labai purus.
Raminta, džiaugiuosi, kad apkepas buvo skanus 🙂
mano apkepas jau orkaiteje, tad dabar turiu laiko prasymui patikslinti recepta. Dozuojant ingridientus iskilo klausimas- kokie saukstai kruopu ar cukraus- su kaupu ar be kaupo? O ir mano valgomieji saukstai siek tiek skiriasi dydziu. Tas pats del pieno- ar tas puodelis 200 ml ar siek tiek mazesnis (didesnis)? Buciau dekinga, jei sie dalykai butu nurodyti gramais ir mililitrais. Beje, apkepas jau puse val kaip orkaiteje- atodo graziai:))
Vida, dabar neturiu galimybės, tačiau ateityje patikslinsiu receptą gramais. O kol kas bandau sukonkretinti: šaukštai yra be kaupo, o puodelio talpa – 250 ml 🙂
Tikiuosi, kad net neturint prieš akis gramų bei mililitrų, apkepas pavyko šauniai ir skaniai? 🙂
Tikrai labai geras receptas, skanus ir minkstas apkepas gavosi… As kepiau is puses formos, kadangi seimyna nedidele, bet uzteko ir dar biskiuka liko… 🙂
Agne, labai džiaugiuosi girdėdama, kad apkepas Jūsų mažai šeimynėlei patiko 🙂
neturėjau manų, bet įmečiau viską su šnd virtais , gerai pertrintais ryžiais. Pažiūrėsim kas gausis 🙂
Na, ir kaip gavosi, Algi? 🙂
Įdomu,o jeigu vietoj manų kruopų įdėčiau 12 šaukštų džiūvėsėlių? Gal nesugadinčiau? Kaip manot?
Jurgita, niekad nekepiau varškės apkepo su džiūvėsėliais. Bijau, kad jis, nors ir iškeptų, prarastų savo purumą bei lengvumą 🙂
Bandysiu rytoj si apkepa…iskilo klausimas o „bleta” reikia kazkuo istepti ?
Žaneta, aš visuomet formą iškloju kepimo popieriumi – man toks variantas labiausiai patinka 🙂 Jeigu be jo, tuomet galite ištepti sviestuku ir pabarstyti džiūvėsėliais 😉
aciu labai,rytoj bandysiu….pirma karta savo gyvenime 🙂 tikiuosi pavyks 🙂
Neabejoju, kad pavyks! 🙂
Vakar gaminau. Viskas tikra teisybė. Svečiai ir namiškiai buvo sužavėti……. Purus, purus… skanus, skanus…. geresnio nebūna 🙂
Kaip džiaugiuosi! Labai labai! 🙂
Gaila, taciau man nepatiko. Lekstas skonis, gavosi purus, kaip ir pasakyta, taciau, labai truko skonio spalvu, ziupsnelis druskos, citrinos zieveles patarkuotos, taippogi aguonu ar razinu tikrai nepamaisytu. Labai gaila, taciau nepatiko 🙁
Ingrida, tikrai gaila ir man, kad apkepas nepateisino lūkesčių. Kita vertus, jei pats bazinis receptas yra geras, nors ir be priedų, jų visada galima pridėti papildomai ir atsiras visos norimos skonio spalvos 🙂
Jau valgau….tikrai tobula…:) tik beplakant viska, blenderis labai ikaito, bet buvo verta 😀
Sandrute, džiaugiuosi girdėdama, kad apkepas pateisino lūkesčius! 🙂
Apkepas gavosi super nuostabus 🙂 Gyrė net vyras, nors šiaip jis varškės apkepo nemėgsta. Ačiū už receptą. Dariau iš pusės kiekio, mums dviems sočiai. Kepiau 40 min. Su šviežiomis avietėmis oi kaip skanu buvo…
Žydrūne, labai ačiū už komentarą 🙂 Labai smagu girdėti apie tokią apkepo sėkmę! 🙂
Skaniausias varskes apkepas koki tik valgiau! Aciu uz recepta. 🙂
Nėra už ką, Beata, gera dalintis 😉
Super super! Labai purus, saikingai saldus. Išplakimus elektriniu plaktuvu tikrai duoda puikų rezultatą 🙂
Ieva Marija, džiaugiuosi, kad apkepas pateisino lūkesčius! 🙂
Mergaitės, o bleka kuo tepėte ar barstėte?
Dėkui.
Maryte, už save atsakysiu, kad visuomet kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi – man tai pats paprasčiausias ir švariausias variantas, kada po skanių pietų ar vakarienės nereikia dar rūpintis skardų šveitimu 😀
Bet iš esmės galite patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais – viskas bus puiku 🙂
Na ir as jau kepu:-) mama labai norejo apkepo tai teko iskepti:-)
Tikiuosi, apkepas pateisino lūkesčius 😉
Viska dariau kaip parasyta,gavosi tikrai nuostabus,tiesa pats as tik paragavau,nes esu savo kuno myletojas 🙂 o draugai tai kirto net ausys linko 🙂
Gintarai, vaje! Manau, šis apkepas idealus ir dideliems savo kūno mylėtojams 🙂 Nors aš net tą meilę savo kūnui suprasčiau visai kitaip 🙂
Ziauriai tobulas ! Rekomenduoju, skanesnio nesu valgiusi :)))
Labai džiaugiuosi, ačiūū! 🙂
aciu tau uz si recepta, tokio skanaus apkepo nesu valgiusi ir visa mano seima labai isgire 🙂
Miglute, tai aš dėkoju, kad išbandėte! 🙂 ir labai džiaugiuosi, jog patiko 🙂
Sis varskes apkepas tobulas. Net vyras, kuris nemegsta varskes, ji ivertino auksciausiais balais ir net pats paprase dar kart iskepti.:) Skanesnio nesame valge 🙂 Aciu uz recepta.
Fantastika! Labai labai džiaugiuosi! 🙂
Svelnumas… aciu uz recepta.
Ir vel jis puikuojasi musu orkaiteje 🙂 Tobulybe!
Jūrate, super! 🙂
O šaltas ar būtų skanus dar?
o tu asta labai grazi 😉
Savaitgalį atradau šį stebuklą, šiandien vėl kepu 🙂 visai šeimynai labai labai patiko, manau šis apkepas bus dažnas svečias ant mūsų stalo 🙂 Ačiū
Nėra už ką, Monika! 🙂
Ačiū, už receptą 🙂 labai skanus apkepas, bet aš dar pagardinau įpjaustydama ę bananus 😉 super gavosi 😀
Ugne, labai smagu girdėti 😉
Ačiū labai už receptą, tikrai skanus, pūrus, kaip naujas patiekalas:) gavosi labai šiltas, skanus rytas.
Beja, o dar kokį receptuka apkepo stangresnio sunkesnio, kad būtų ne toks lengvas ir purus, bet ir ne kietas? 🙂
Simona, aš visad kepu būtent šį varškės apkepą, kadangi mums labai patinka tas purumas begalinis 🙂 Bet net neabejoju, kad jei neišplaktumėte baltymų atskirai iki standžių putų, o tiesiog šiek tiek kiaušinius paplaktumėte ir įmaišytumėte į masę, gautųsi ne toks lengvas ir purus apkepas 🙂
Super skanus gavosi 🙂
Vitalijau, džiaugiuos! 🙂
Nerealiai skanus apkepas 🙂 Mano 1.6 m dukrytei labai patiko. Dziaugiuos radus si recepta
Agne, aš irgi labai džiaugiuos 🙂
Didžiausios padėkos už tokį skanumėlį! Niekad nesu skanesnio apkepo išsikepusi. O maniau, kad iš norvegiškos grūdėtos varškės (kitokios čia nėra) neįmanoma skanaus iškepti.
Skirma, nėra už ką! Smagu girdėti, kad pavyko, patiko ir nustebino 🙂
Man niekuomet nepavykdavo varškės apkepas: pakildavo, o vėliau sukrisdavo. Išbandžiau daugybę receptų. Bet šis pavyko tobulai. Ačiū. Nebebijosiunkepti varškės apkepo.
Oi, kaip aš džiaugiuosi skaitydama tokius komentarus! Super! 🙂
Manau vaikinas liks patenkintas. (sun)
Tikiuosi, kad apkepas abiems labai patiks 😉
sveiki, o manu kruopas uzpilti saltu pienu?
Taip, šaltu 😉
Po daugybes bandymu (pusiau vykusiu ir nevykusiu) pagaliau iskepiau skanu varskes apkepa. Valio!!! Aciu uz recepta
Tikrai, Gintare, VALIO! Labai džiaugiuosi ir tikrai nėra už ką 😉
Apkepas super skanus ir lengvas. Apkepas iskilo, bet vos atidarius orkaite jis subliusko viduryje, viska dariau taip kaip nurodyta recepte, gal kas zinot kodel sukrenta?
Jei apkepas išliko lengvas ir skanus, tuomet viskas gerai – man jis taip pat šiek tiek sukrenta, bet vis tiek būna labai purus ir lengvutis 😉
Pirma karta kepu apkepa, baisoka, nes kazkaip atrodo skystoka mase gavosi, ar cia taip ir turi buti? bet prisiskaicius tiek geru zodziu tikiuosi kad pavyks ir man 🙂 kitaip bus geda pries drauga :))))
Silvija, masė ir turi gautis skystoka 🙂 Tikiuosi, kad viskas pavyko puikiai ir jokios gėdos patirti neteko? 😉 Būtų smagu išgirsti atsiliepimus 🙂
Labai skanus apkepas! Dabar skanauju ir pats savim didziuojuosi, kad viskas pavyko. ACIU 🙂
Giedriau, nėra už ką, džiaugiuosi! 🙂
Katik pasovem i orkaite, laukiam skanaus apkepuko, nuotaika puiki, nuostabus varskinis šeštadienis 🙂 🙂 🙂
Labai smagu girdėti! 🙂
labai skanus 😉 per 10 min nebeliko …
super
Labai džiaugiuosi, Ilona! 🙂
Man tik 2-3 porcijos isejo:)
Na, čia jau nuo valgumo ir porcijų dydžio priklauso 😀
Dabar jis kepa pas mane. baisiai skystas gavosi, tai net neramu ar gausis, bet dariau tiksliai pagal receptą. Beje, paragavau tešlos, tai tokia saldoka gavosi, bet su šaldytomis avietėmis turėtų tikti, nes jos be cukraus. 🙂 Tikiuosi maloniai nustebinsiu vyrą ir dukrytė (pagaliau) nors ką nors suvalgys. 🙂
Greta, labai labai tikiuosi, kad apkepas pavyko puikiai? Kad vyrą pavyko nustebinti, o dukrytė taip pat skaniai suvalgė gabalėlį? Būtų labai smagu sulaulkti atsiliepimų, kaip gi galutinis rezultatas 🙂
Sveiki 🙂 sis varskes apkepas man tikrai visai patiko, ingridientus dejau identiskai, kaip parasyta ir tokia pat tvarka. Deja, nusivyliau tik viena, jog kai istraukiau is orkaites, jis man sukrito ir pavirsiuje gulejo stora „pleve”..taigi, gal kazka kitaip darot, ko nepaminejot?
Sonata, tikrai kiekvieną žingsnį aprašiau taip, kaip darau 🙂 Akivaizdu, kad ne tik man, tačiau ir daugeliui išbandžiusių viskas gaunasi ir pavyksta; bent jau taip sprendžiu, skaitydama komentarus 🙂
Gal galėtumėte patikslinti, kas yra ta „plėvė”? Galbūt kalbate apie apskrudusią plutelę?
Pavyko viskas puikiai! Viskas iškepė, kaip ir žadėta, tikrai nebuvo skysta, o minkštutis ir purutis. mano blėta mažesnė, tai atlikusią dalį supyliau į kekso formeles, tai dukrytė jau trečią keksiuką lapnoja. o man širdis džiaugiasi, nes ji nevalgiukas pasidarė. 🙂 Ačiū labai labai už receptuką! Pačius pačiausius išsirašau į savo slaptą knygelę, tai šis irgi ten atsidurs. 🙂 Net ir šiandien apkepas minkštas, lengvas, ne sukritęs blynas ir tikrai nesutinku su vienos skaitytojos nuomone, kad skonis blankus – tobulumui priedų nereikia. 😀
Greta, ačiū, kad parašei – džiaugiuosi skaitydama kiekvieną žodį! 🙂 Smagu dėl Jūsų visų, o svarbiausia – dėl mažosios nevalgiukės 🙂
Sakykit, o manus kiek maždaug laiko reikia mirkyti? Na, laiko prasme:)
Paulina, aš paprastai laikau tiek laiko, tiek užtrunka nuo 1 recepto punkto pereiti prie 4 punkto 🙂 Maždaug apie 10-15 minučių.
Labai ačiū už tokį šaunų receptą. Paprastai man nesigauna niekas, kas turi būti puru, o pagal jūsų receptą galvosi tiesiog tobulai. Negaliu atsivalgyti, kepsiu dar tikrai ne kartą 😉
Kristina, labai džiaugiuosi, kad patiko ir pavyko! 🙂
vel kepu si apkepa, praita k gavosi puikiai:))
ir siaip dzn darau is jusu receptu, ypac patinka nesaldus apkepai:)
Labai ačiū 🙂 Smagu, kad „Saulėtoje virtuvėje” atrandat viliojančių receptų 🙂
Laba diena. Labai skanus varskes apkepas! O dar saldikyje turejau saldytu pasaldintu zemuogiu su melynemis…. Vaje koks desertas. Nors as nesu didele smalize, bet ir man buvo tikrai skanu. Toks purus. Tikrai tikriausias ir geriausias varskes apkepas. Tiki labiau varskes pyragai . Labai aciu! Dziaugiuosi, kad sio recepto pagalba atradau Jusu bloga, toks siltas ir idomus! Didziausios sekmes!
Labai ačiū už gražius žodžius 🙂 Ir aš labai džiaugiuosi, kad atradote mano tinklaraštį bei varškės apkepą, kuris patiko; tikiuosi, kad ateityje surasite čia dar ne vieną viliojantį receptą 😉
Sveiki, norėjau pasiteirauti, o be blenderio nepavyks iškepti šio apkepo? 🙂
Vita, viena iš šio apkepo paslapčių – visiškai visiškai VISIŠKAI vientisos konsistencijos (kreminė) varškė. Galite jau parduotuvėje nusipirkti tokią (tikrai yra President ir dar kažkokio gamintojo), tuomet blenderis nėra būtinas 😉
Nuostabus apkepas!!! Mano mazasis (vaikas) siaip nieko nevalgo kur yra varske. Dariau si apkepa, bet nepasakiau kad desiu varskytes, tai jis suvalge ir dar paprase kad ideciau :)) Nuostabu!
Oksana, fantastika! Labai labai džiaugiuosi 🙂
ar elektrine orkaite reikia kaitinti is abieju pusiu? ar tikis apacios?
iskepiau 🙂 pasaka 🙂
Lina, o aš, matau, pavėlavau su atsakymu, bet ateičiai: orkaitę kaitinu iš viršaus ir apačios, su vėjeliu. Smagu girdėti, kad apkepas patiko; pasaka – labai stiprus žodis skoniui apibūdinti! 🙂
Sveiki, labai skaniai atrodo skaniai aprašytas ir skanūs atsiliepimai. 🙂
Deimante, labai siūlau išmėginti ir paragauti pačiai 😉
Kažkur nukišau savo apkepo receptą, kurį kepiau jau senokai. Radau šitą ir šiandien iškepiau, gavosi tikras gardumėlis, toks minkštas ir purus 🙂
Regina, smagu, kad pasirinkote šį receptą; dar smagiau, kad patiko 🙂 Ačiū už komentarą!
Galbūt turite varškės spurgučių receptą?
Deimante, tikrai taip 🙂 Vieną rasite čia: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=1722 , o kitą štai čia: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=2693 Skanių spurgyčių! 🙂
siandien kepsiu:)tikiuosi patiks seimynai 😉
Dovile, tikiuosi, kad šeimynai tikrai labai patiko 🙂
O kur butu galima rasti jūsų visus receptus?
Deimante, štai čia, https://www.sauletavirtuve.lt 🙂 Viskas čia mano – išbandyti receptai, tekstai, nuotraukos… 😉
ką tik kepiau, tik vietoj manų kropų naudojau kuskusą. Puiku!
Kaip įdomu – ar labai skiriasi skonis su kuskusu? Niekada nebandžiau, bet suintrigavo; reikės išmėginti 🙂
o razinu deti galima?:)
Raminta, žinoma! 😉
Apkepas tikrai gavosi tobulas.
Labai smagu girdėti! 🙂
Tobulas!
Ačiū! 🙂
Išbandžiau ir aš. Tačiau nepatiko. Dariau iš pusės normos. Dėjau 4kiaušinius, o ne3. Nes buvo maži. Apkepas buvo labiau kiaušinių, o ne varškės. Nežinau kodėl taip. Nusivyliau:/
Deimante, na, ne visų mūsų skoniai vienodi, nors ir labai gaila, kad nepatiko 🙂 Nors labai keista, kodėl apkepe taip jautėsi kiaušiniai; nes taip būti tikrai neturėtų. Dėl plaktų baltymų apkepas turėtų būti tiesiog labai labai purus, kreminis, bet ne kiaušininis. Nežinau ir aš, kur čia gali būti bėda 🙁
Apkepas nuostabaus skonio !!! tiesiog tirpsta burnoje 😀 ,purus , lengvas,..as suzaveta :))))
Labai džiaugiuosi! 🙂 Ačiū, kad atėjote pasidalinti geromis emocijomis 🙂
Aš, kaip varškės mylėtoja, šį apkepą kepu jau gan senokai, vos tik jis pasirodė „Saulėtoje virtuvėje” dar mažomis proporcijomis. Tada, pamenu, viską daugindavau iš 3 ar 4, nes ką ten veikti su viena norma, kai jo purumas dingsta burnytėse. O ryte jis kaip tinka! Ir į darbą…
Tikrai tobulas apkepas – nebuvo nei vieno kitaip manančio. Ačiū!
Ieva, ačiū, labai labai ačiū! Džiaugiuosi, kad varškės apkepas turi tokią ištikimą mylėtoją 🙂
Na ka, varskes apkepa kepsiu pirma kart ale kap gausis tep 🙂
Bus matyt, pirmas yspuydis buvo kad dafiga kiausiniu reikejobus matyt kap gavos 😀
Gintarai, labai nekantrauju išgirsti, kaip gi tas apkepas pavyko? 😉
mano apkepas jau pasautas, berods antrakart darau. Gavosi puri tesla, tik kitakart gal nedaryciau is viso kiekio – nes gaunasi tiesiog visai armijai :))) dviems is puses normos butu pats tas 😉
aciu uz puiku recepta!
Nėra už ką 🙂 Na, taip, apkepo dydis turėtų priklausyti nuo valgytojų skaičiaus 😉
geras receptas ir skaniai iseina
Ačiū 🙂
Nu va, o aš dabar tik, kai jau pašoviau į orkaitę, komentaruose paskaičiau, kad reikėjo sviestu patepti ar iškloti popieriumi skardą… Net nepagalvojau, skubėjau, butų šaunu, jei tai būtų paminėta gaminimo eigoj… 🙁 Parašysiu, ar gavos…
Simona, atsiprašau, klaida jau ištaisyta ir receptas papildytas. Bet, manau, bijoti tikrai neverta – apkepas iškeps puikiai, o jei krašteliai ir prikibs prie kepimo indo, skoniui tai nepakenks 😉
Man ta pati problema iskilo 🙂 tik pasovus i orkaite pagalvojau kad reikejo patept. Skaitau recepta-nera, sakau gal bus gerai viskas, o pasirodo gerai patept butu buve 🙂
Labai dėkoju už šį receptą. Teisingai sakoma, kad genialumas – paprastume:) Varškės patiekalus be galo mėgstu, tačiau pačiai pasigaminti tobulą varškės apkepą vis nepavykdavo… Pirmą kartą šį receptą radau prieš metus – pavyko iš pirmo karto:) jau nebeskaičiuoju, kiek kartų kepiau ir kiekvieną kartą, kai rusvas skanėstas garuoja ant stalo, mano virtuvė irgi tampa saulėta:) Ačiū, Asta:)
Lena, labai ačiū, kad užsukai, pakomentavai ir pasidalinai džiaugsmu 🙂 O man tuo tarpu dar džiugiau, kad apkepas atrado vietą Jūsų namuose ir tapo nuolatiniu skanumynu. Tikrai labai labai džiaugiuosi! 🙂
Ir as iskepiau. Pasiseke neblogai, nesukrito nei ka. Truputi saldesnio norejosi, ir druskos per mazai 🙂 bet visumoj dziaugiuos kad pavyko iskept, aciu 🙂
Santa, man labai smagu, kad pavyko 🙂 Na, o cukraus ir druskos kiekį kitąkart galėsite pasikoreguoti pagal savo skonį, kad apkepas galiausiai pavyktų tobulai 😉
Labai smagu rasti naujų receptų,bet dar smagiau skaityti atsiliepimus, šis receptukas būtent todėl ir suviliojo.kaip niekuom nepasitikinti dariau pirmam kartui iš pusės ingridientu.patikėkit šeimyna net skardą isgramde, labai skanus, tikrai purus ir gan greit paruošiamas, ačiū labai…. 🙂
Rasa, ačiū už pasidalinimą atsiliepimais! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Norėjau varškės apkepo ir atradau šitą, kaip ir mėgstu su trinta varške. Neturėjau kada atskirai plakt baltymų tad viską tiesiog blenderiu ištryniau, įdėjau šiek tiek pudingo miltukų ir kept.. ir… atjungė elektrą! Dvi valandas stovėjo taip orkaitėj jis ir vėl kepiau. Tik neiškilęs iki galo liko bet skonis nenukentėjo nė kiek 🙂
Raima, smagu, kad nepaisant visų neplanuotų nesklandumų bei šiokių tokių pakeitimų, apkepas pavyko puikiai 🙂 Bet aš vis tiek labai norėčiau rekomenduoti kitąkart išplakti baltymus atskirai – tai suteikia apkepui neapsakomą purumą ir lengvumą! 🙂
Na apkepas jau orkaitėje, pirmą kartą kepu todėl labai tikiuosi, kad pavyks 🙂 ačiū už receptuką !
Nėra už ką, Laura, tikiuosi, kad pavyko puikiai 🙂
Kepiau iš pusės normos ir labai patiko, dviem pakanka visiškai ir dar liko gabaliukas pusryčiams 🙂 tačiau iškilo klausimas ar jis turi visgi prilipti prie sviestinio popieriaus, nes man visi skaniausi kraštai liko prie jo prikibę 🙁
Agata, spėsiu: gal naudojat rusvos spalvos kepimo popierių?
Aš per savo kepimų laiką padariau vieną atradimą: reikia naudoti tik baltos spalvos kepimo popierių. Visuomet perku tik baltą ir niekada niekas neprikimba. O štai kai anksčiau nekreipdavau dėmesio ir naudodavau rusvą, ne kartą yra tekę nusivilti tuo, kad kepinys prikibęs. Tiesą sakant, šį patarimą jau daviau ne vienam žmogui, ir visiems tai padėjo išspręsti problemą 😀 Taigi, manau, kad ir Jūsų atvejis galbūt toks pats? 🙂
popierius visgi buvo baltas… bet įdomu, gal irgi kokybė ne tokia gera buvo tai gal dėl to, žodžiu antrą kartą kepiau ir tiesiog stiklinį indą ištepiau sviestu – viskas gavosi puikiai , neprilipo prie kraštų nei kiek 🙂
Bet kokiu atveju receptas bus kartojamas 🙂 labai skanu su šviežiom braškėm
Agata, svarbiausia, kad išeitį radode 🙂 Skanaus varškės apkepo dar ir dar kartą!
Viskas gavosi iš pirmo karto taip puikiai, kad pavalgėm ir privalau pasidžiaugt. Ačiū Astai už receptuką. Aš naudojau rusvos spalvos popierių, bet labai svarbu, kad popierių paklotumėte į skardą taip, kad tešlą krėstumėte ant vidinės popieriaus pusės t.y. kai pakloji popierių ritinėlis turi bandyti suktis i viršų(manau aiškiai parašiau).
Labas. Labai patiko recepto pavadinimas, pagalvojau drasiai pasakyta „Tobulas”. Pabandžiau – kito žodžio neradau – Tobulas. Ačiū. Beje kepiau stikliniame inde, truputi džiuvesiolių ant dugno ir nepridega ir indą išplauti nesunku. Dėjau 4 kaimiškus kiaušinius, manau tai lygu 6 miestietiški 🙂
Taip taip, visada labai drąsu ir rizikinga kažką vadinti tobulu, nes juk skirtingiems žmonėms skirtingi dalykai yra tobuli 🙂 Bet kito žodžio aš taip pat neradau; džiaugiuosi su kiekvienu komentaru, kuris pateisina tobulo apkepo pavadinimą 🙂
Ačiū už šį tobulą apkepą. Prisipažinsiu aš ne mėgėja suktis virtuvėje. Darau, nes reikia 😀 Mano mergaitė mėgsta varškės apkepus, ji valgykloje (mokyklos) vis prašydavo didesnį gabalą įdėti 😀 na galvoju, pabandysiu ir aš kepti, bet pagal surastą receptą, jis man, sąžiningai pasakius, nekoks išėjo, nusivyliau 🙁 Jau koks mėnesis mano mergaitė vėl pradėjo zyzti: iškepk varškės apkepą, iškepk. Kantrybė baigėsi, ėmiau googlinti ir ups į akis jūsiškis. Galiausiai, šiandien grįžusi iš darbo nusprendžiau pabandyti iškepti ir…. jis išėjo tobulas. Jis lengvas pagaminti ir rezultatas nenuvylė 🙂 Tik apsižiūrėjau, jog namie pabaigusi kepimo popierių, tai tiesiog skardą patepiau sviestu ir neprikibo. Noriu padėkoti už puikų receptą, o ir kartu sudominote, todėl eisiu ir paskaitinėsiu pas Jus, paieškosiu naujų atradimų.
Ačiū <3
Raska, ačiū! Labai džiaugiuosi, kad apkepas pateisino lūkesčius; tikiuosi, kad mergaitei patiko ne mažiau nei mokyklinis 🙂 Tikiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje” atrasite dar ir daugiau puikių viliojančių skonių 🙂
Kepiau ir dar kartą, jis tikrai geras. Jau įsirašiau, kaip patikimą į savo receptų knygą. 🙂
O man sukrito tik isemus is orkaites :/
Deimante, ar labai stipriai sukrito? Šiek tiek jis tikrai sukrinta, bet nedaug, vis tiek išlieka purus. Kad sukristų kuo mažiau, reikėtų ne iš karto iškepusį staigiai traukti iš orkaitės, bet iš pradžių šiek tiek atvėsinti tiesiog pravėrus orkaitės dureles, kad temperatūra keistųsi palaipsniui 🙂
Tirpo burnoje sitas apkepas! Superinis receptas. Tik man siek tiek saldoka, kita karta desiu maziau cukraus ir bus pasaka!
Beata, labai džiauguosi! 🙂 O dėl cukras – tikra tiesa, geriausia jo kiekį pasikoreguoti pagal save 😉
Katik isbandziau ir as! tikrai labai skanus! tik viena bedele, kad man jis labai labai iskilo bekepant, ir nebesigavo toks tolygus : (
Inesa, smagu girdėti, kad apkepas labai patiko 🙂 Aš linkusi manyti, kad skonis svarbiau už tolygumą 😉
Tobulas .skanu labai :)dekui
Nėra už ką, labai džiaugiuosi! 🙂
Labai labai skanu 🙂 Aciu uz recepta 🙂
Nėra už ką, džiaugiuosi 🙂
Nuostabus, tik aš naudoju riebia varškę
Labai džiaugiuosi, kad patinka 🙂
Prieš kelias min baigėm valgyt:)
Gavosi SUPER! \
Net man 🙂 o aš labai nemoku gaminti, ypač pagal receptą:)
Bet dariau viską 100% kaip recepte ir visa šeima patenkinti:)
Sūnus 7m. pavadino pačiu skaniausiu patiekalu pasaulyje ir sakė per gimtadienį norės tokio torto:))
AČIŪ
Guste, oho! Valio! 🙂 Sėdžiu išsišiepusi iki pat ausų ir labai džiaugiuosi 🙂 Sako, vaikų lūpomis tiesa kalba! 🙂
Maišėm, matavom ir kepėm su dukryte pagal jūsų receptą mamai apkepą, bet kad ir kaip stengiamės, NEPAVYKO – nuslėpti mūsų mažos dovanos, nes labai greitai po namus pasklido nuostabus kvapas ir buvome labai greitai išaiškinti:), ačiū už receptą!
Vidai, koks Jūs gudrus! Man jau lūpų kampučiai stipriai nusviro, pamačius tą „NEPAVYKO” – bet gi pasirodo, kad viskas gerai! 🙂 Labai džiaugiuosi 🙂
Tikrai tobulas apkepas!!! skanus tiek siltas vakarienei, tiek saltas prie rytines kavutes 🙂 Labai AČIŪ uz recepta 🙂
Gertrūda, labai džiaugiuosi, kad patiko! Tikrai nėra už ką 😉
Labai skanus apkepas. Tikrai Tobulas. Ačiū už aiškų receptą!!! Vakar kepiau pusę porcijos, nes varškės mažai turėjau, šiandien vėl kepu pilną porciją :). Apkepo neliko akimirksniu, super receptas :).
Lina, labai ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂
padekit man iskepti, nes darau puse kiekio 0.5kg varskes, tai ji kieta , sausa, kaip ja issukti? i 3vnt triniu idejau 4š cukraus, tai gavosi mase kieta, niekas nesimaiso, neturiu supratimo kaip dabar kepti ta kieta varske, dar idejau manu, kurie irgi kieti ir sausi, nes dejau 6š kruopu, kuriuos uzpyliau 1/4 pieno, gavosi kieta mase, ka man daryti? viskas sausa , sudegs juk
Mila, atsiprašau, kad neturėjau galimybės atrašyti iš karto, bet man vis tiek labai rūpi, kaip gi galėjo Jums taip nepasisekti su šiuo apkepu 🙁
Manus reikėjo išbrinkinti piene – jie tada tampa minkšti ir drėgni. Jokiu būdu ne kieti. Žinoma, jei jūs 6 šaukštus užpylėte 1/4 puodelio pieno, taip nebus, nes pieno pagal receptą reikia tris kartus daugiau.
KIaušinių trynius išsukus elektriniu plaktuvu su cukrumi – gaunate purią baltą masę. Jokiu būdu ne kietą.
Varškę pertrinti reikia blenderiu, kol neliks gumuliukų. Jei varškė labai sausa, galima į ją iš pradžių supilti išbrinkintas manų kruopas ir tada jau trinti blenderiu. Tikrai be jokių problemų susitrins.
Na, o kur dar plakti kiaušinių baltymai… jie taip pat nei sausi, nei kieti 🙂
Svarbiausia – laikytis proporcijų. Kaip suprantu, su manais jų nesilaikėte visiškai, gal ir su kitais produktais tas pats buvo? 🙂 Laikantis proporcijų ir gamybos instrukcijų, varškės apkepo masė gaunasi pakankamai skysta ir labai puri.
Dariau be manu ? nes ju nemegstu isvis nemegstu kruopu ? labai patiko dar su svieziom braskem mmmm !!! Gardumelis . Biski dariau pagal save bet viskas gavos ??? o as kepimo forma istepiau su aliejium ?? visiem rekomenduosiu ( keista apkepu nemegstu sis man patiko aisku biski savaip bet nieko )!! Gardumelis ??????
ačiū už puikų receptą!
Nėra už ką! 🙂
Sveika, noreciau isbandyti receptuka, tik turiu namie varskes President kaip supratau, ji jau pertrinta ir su grietinele kiek sudetyje paskaiciau, ar ji tiktu?
Labai bijau, kad toji varškė gali būti per skysta, kadangi tai nėra gryna kreminės tekstūros varškė, o, kaip ir rašote, su grietinėle. Jei norisi naudoti šią, patarčiau berti daugiau manų kruopų 😉
Na man nepatiko 🙁 Labai jau skystokas apkepas 🙁 Ne kaip varskes apkepas, o kazkas puraus… Nelabai man.
Vale, labai gaila, kad Jums nepatiko. Na, taip, šis apkepas tikrai yra labai labai purus, ir būtent dėl to man bei mano šeimai – tobulas 🙂 Bet visiškai suprantu, kad skoniai žmonių skirtingi ir apgailestauju, kad Jūsų nesužavėjo 🙁
labai labai skanus. tai bus mano daznas kepinys :))))
Jūrate, džiaugiuosi girdėdama! 🙂
Labai geras varškes apkepas
Pagal šį receptą kepu jau daugiau nei metus ir net neturiu minčių neieškoti kito 🙂 pats pačiausias…anksčiau nekepdavau varškes apkepų, nes man jie nepatikdavo, kažkokie sprangūs, bet kai atradau šį…kas be paragauja, lieka sužavėti ir prašo pasakyti receptą, o aš juos nukreipiu i Jūsų puslapiuką 🙂 Ačiū, jei ne Jūsų receptas – taip ir nebūčiau pradėjusi kepti 🙂
Sandra, labai ačiū už komentarą, kurį man be galo malonu ir smagu skaityti! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad padėjau atrasti skanų varškės apkepą 🙂
kaip suprantu tryniu nereikia deti 🙂
Tikrai reikia – žiūrėkite į antrą recepto punktą 😉
Sveiki, labai mylimas šitas receptukas, beja aš kepu keksiukų formose jį!
Egle, keksiukų formelėse iškeptas apkepas turėtų atrodyti be proto žaviai 🙂
Tikrai puikus apkepas 😉
Ačiū, Regina 🙂
Viskas butu puiku,jei ne ta suplakta varske iki vientisos mases! as varskes neplaku,nes tuomet jau gaunasi kazkoks batonas o ne apkepas. neplakit varskes 🙂
Gintare, bet juk čia ir yra puraus ir KREMINIO varškės apkepo paslaptis bei esmė 😀 Žinoma, suprantu: aš taip pat pažįstu žmonių, kurie varškę pripažįsta tik birią, su gumuliukais 😉
as varske su mikseriu issuku-vientisa mase ir nesigauna.Su blenderiu tik vientisa gaunasi
Sveiki,
man apkepas prilipo prie popieriaus (ar atvirkščiai).
gal reikėjo sviestu ištepti?
O skonis tikrai tobulas, tokį negražų greitai sukapojom.
Dėkoju
Ir laukiu atsakymo, virtuvėje esu dar tik mokinukė.
Ilona, prie kepimo popieriaus tikrai neturėtų apkepas prikibti, juk tam ir skirtas kepimo popierius 🙂 Galbūt naudojote ne itin gerą, ne kokybišką popierių; man pačiai yra tekę su tokiu susidurti 🙁 Aš visada renkuosi baltos spalvos silikonizuotą kepimo popierių ir jokių problemų, nekyla, labai rekomenduoju 😉
man irgi kimba prie popieriaus,nezinau kokie parsiduoda tokius perku-bet kadangi kimba daugiau nebeperku,geriau sviestu ir dziuvesiais
Norečiau paklausti o ar galima kepti guminei formoje?
Žinoma, Greta 😉
nemegstu varskes patiekalu , bet sitas tikrai pukus 🙂
Rasa, ar gali būti didesnių komplimentų? 🙂 Ačiū! 🙂
Norejau paklausti, kiek laiko jūs laikote manų kruopas užpiltas pienu? Nes aš iškepiau apkepu, o manų kruopos kietos 🙁 Nesu didelė varškės apkepų ekspertė, nes tik aš viena iš šeimynos jį valgau, tai gal tik antrą kartą kepu, tai norėčiau kitąkart puikiai išsikepti, kai sulauksiu draugių 🙂 (Aš laikiau apie 10-15 min užpylusi).
Giedre, manų kruopas pienu užpiltas laikau maždaug tiek pat laiko, todėl man labai labai keista, kad jos nespėjo išbrinkti. Juk buvo pilnai apsemtos pienu, tiesa? Aš paprastai, užpylusi pienu, dar jas pamaišau, o tada jau palieku ramiai brinkti 🙂
As darau analogiska apkepa truputi kitaip,naudoju 7 kiausinius vietoje 6,ir dar 2 saukstus grietines,o vietoje pieno-grietinele
septinta kiausini isplaku iki putu ir uztepu virsu,grazi pluta buna tuomet
ir mes valgome su svoguniniu padaru-rukytas kumpis arba desra kubeliais,svogunai kubeliais apkepam aliejuje,druskos truputi ,zoleliu sausiu ir pabaigoje 200 gramu grietines,sumaisau,pasila siek tiek ir gatavas sotus padazas.
Ačiū už pasidalinimą savo receptu 😉
Labas Asta,
Su savo komentaru atstovausiu vyrų giminę ir parašysiu kaip man sekėsi ir kas nesisekė.
Truputis apie mane:
vyriškis, vidutinio ūgio, 32 metų, gaminu tik kai būna įkvėpimas, o įkvėpimas man būna 3-4 kartus per metus.
Gaminau savo žmonai ir sau. Todėl viską dalinau pusiau. Ir pradėjau darbus 🙂
Viską pradėjau daryti nuosekliai taip kaip parašyta recepte. Smulkios problemos atsirado tada, kai pamačiau, kad turime mikserį, bet neturime tų metalinių maišiklių, bet radau apdulkėjusį smasher’į (ar dar gal kažkaip kitaip jis vadinas) tai su juo ir dirbau. 🙂 Viskas įveikiama, bet pasirodo smasher’iu neįmanoma išplakti baltymų, stovėjau visas raudonas ir aš, ir mano smasher’is, tada aš neatlaikiau, mečiau tą daiktą į šoną ir plakiau kažkokiu rankiniu maišekliu, bet kaip baltymai nesiplakė taip nesiplakė. Nusprendžiau dėl laiko stokos pilti baltymus į visą masę tokie kokie yra. O čia jau buvo mano taktinė klaida. Varškės apkepas gavosi skanus ir net žmona pagyrė, bet apie jo purumą tai manau nei kalbėti nereikia, nes jis plonas ir visai ne purus gavosi 🙂
Vinnie
Kaip smagu sulaukti vyriškių komentarų! 🙂 Ir kaip be galo gera skaityti, kad tie vyriškiai gamina savo žmonoms! 😀
O apibendrinant visą smagią Jūsų ir smasher’io (nors nežinau, kas tai yra) istoriją, turiu tik vieną patarimą – pasidovanokite sau gerą plaktuvą 🙂 Koks nuostabus tai dalykas! Ypač, jei mėgstate pasisukinėti virtuvėje 🙂 Ir, pažadu, varškės apkepas gausis purut purutėlis be jokių nesklandumų 🙂 Tikiu, kad tokiu pirkiniu džiaugtumėtės ir Jūs, ir žmona (kai vėl iškeptumėte jai apkepą) 😉
O cia tinka ta paprasta liesa varskyte pakeliuose?
Eva, žinoma 🙂
Ne varškės apkepas o kiaušinienė
Na, kiekvienam pagal skonį, kad ir kaip norėčiau Jums prieštarauti 🙂
Jau kelis kartus gaminau siuo budu. Labai gerai gaunasi, tik as dar idedu dziovint juoduju serbentu ir maziau cukraus. Pries tai uzmerkiu karstam vandenyje. Zmona nusinese I darba ir paciai nieko neliko, net airiams labai patiko recepto klause :).
Tomai, labai smagu girdėti! Džiaugiuosi, kad išbandėte ir kad patiko 🙂
Labai geras receptas.Mano seimyna liko patenkinta.Labai nesudetingas procesas.ACIU
Iveta, nėra už ką, labai džiaugiuosi girdėdama! 🙂
Ar plakti su blenderiu ar tiesiog su paprastu plaktuvu? Gundausi ismeginti 🙂
Jurgita, su blenderiu. Kad neliktų nė menkiausių varškės gumulėlių ir masė būtų visiškai vientisa 🙂 Sėkmės ir skanaus!
[…] https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3063 […]
Pats skaniausias varskes apkepas! O sis receptas iskeliaves ne I viena uzsienio sali pas draugus ir taip pat ju megiamiausias 😉
Aušra, man labai malonu ir gera girdėti, ačiū! 🙂
Nuostabus receptas, ačiū labai! 🙂 pats skaniausias apkepas iš visų mano keptų 🙂 ir toks paprastas! 🙂
Loreta, labai džiaugiuosi girdėdama, ačiū! 🙂
Skanesnio nebuvau valgius, nuostabus…:)
Ačiū, Neringa, nuostabu girdėti! 🙂
Siandien issikepem ir mes su sunuciu 🙂
Nėra už ką! 🙂 Tikiuosi, kad abiems patiko? 🙂
Puikus varškės apkepas, visada kepu pagal šį receptą, purus, minkštas:) Šiandien va kaip tik kepiau ir vėl, patiekiau su graikišku jogurtu ir uogomis 🙂 Šio recepto didelis pliusas: kad nėra jokių sviestų ar riebalų, kaip kituose receptuose! Ir be jo skanu, kam tų papildomų kalorijų 😀
Ilona, man labai smagu girdėti vis nesibaigiančius gražius žodžius šiam apkepui. O jų jis tikrai vertas! 🙂 Ačiū 😉
Tobulas!!pavyko puikiai!aciu Jums! 🙂
Iveta, nuostabu girdėti, labai džiaugiuosi! 🙂
Sveiki. Noriu pabandyti iškepti jūsų varškės apkepą, bet norėjau paklausti ar reikia tiek daug varškės? turiu apie 700-800g, lėkti į parduotuvę pirkti daugiau, ar tiesiog sumažinti produktų skaičių? Bijau, kad nepagadinčiau skonio..
Deimante, tokiais atvejais visuomet tiesiog sumažinkite proporcingai likusių produktų kiekį ir viskas bus gerai 🙂 Žinoma, jei mažinate stipriai, tuomet reikėtų kepti ir mažesnio dydžio kepimo formelėje.
Labai skanus.. pabandžiau ir dar bandysiu! Super! 😉
Ačiū, Audra, džiaugiuosi!
Prie gausybės teigiamų atsiliepimų pridedu ir dar vieną! Apkepas tikrai tobulas, minkštas ir purus! Ačiū. 🙂
Laima, matau, kad šis apkepas – absoliutus visų „Saulėtos virtuvės“ receptų lyderis! Džiaugiuosi jo sėkme ir džiaugiuosi, kad apkepas atrado dar vieną gerbėją 🙂
didelis aciu uz puiku si recepta, pavyko ir patiko, ir toliau gaminsiu, sekmes toliau kelti gerus receptus kurie atitiko galutini rezultata, aciu da karta.
Tai Jums ačiū, labai džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂
Sveiki. Kepiau jusu isgirtaji apkepa. Rasote, kad kiausiniu trynius reikia isplakti su cukrumi iki baltos mases. Plakiau rankomis, ganetinai ilgai. Mase gavosi tirsta ir puri, bet isliko geltona. Iskepes pyragas taip pat gavosi geltonesnis nei jusu ir man jautesi kiausiniai. Ka dariau ne taip?
Monika, galbūt Jūsų kiaušinių tryniai buvo tiesiog geltonesni? Kaimiškų kiaušinių tryniai kartais būna tikrai neįtikėtinai geltoni 🙂 Jei taip, viskas gerai, išplakta masė tikrai galėjo būti gelsva 🙂
Dariau su naminiais kiausiniais, visas apkepas geltonas ir nerealiai skanus 🙂
Nepakartojamas. Meistriškas. Skanesnio apkepo iš tiesų nesu valgiusi: lengvas, nesaldus, purus, žodžiu – tobulas. AČIŪ! 🙂
Ačiū Jums, Elona, nuostabu girdėti! 🙂
Kai iškepiau šį apkepa net mano mama pasakė, jog skanesnio nėra valgiusi. O ji tikrai gera kulinarė 🙂
Agne, kaip smagu girdėti, labai džiaugiuosi! 🙂
Pirma karta meginau pagal jusu recepta… tiek sauniu atsiliepimu tad rizikavau ir pagaminau, taciau dideliu nusivilimu man nepavyko, nesuprantu kodel, viska dariau lyg kaip parasyta ir deja 🙁
Julija, labai gaila 🙁 O kas konkrečiai jums nepavyko?
Pirma karta kepiau varskes apkepa ir jis gavosi tobulas! Visa seima isgyre, aciu uz si recepta ;)*
Birute, ačiū, kad dalinatės įspūdžiais! Labai smagu girdėti 🙂
Labai skanus apkepas
Ačiū, Reda, smagu girdėti! 🙂
Labai ačiū už receptą. Gavosi nuostabus, purus, idealus. Įdėjau razinų ir džiovintų abrikosų. Su vaniliniu padažu-pasaka.
Ačiū, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Skaniausias apkepas koki teko gaminti
Vilija, ačiū, šypsausi iki ausų! 🙂
Tobulas receptas
Tik as kiausinius neplaku atskirai ir gaunasi lygiai taip pat tobulas ir skanus…..aciu uz recepta..ne karta dariau pagal si tobula receptuka
Ačiū! 🙂 Nors labai siūlyčiau pabandyti iškepti ir su atskirai išplaktais kiaušiniais 😉
Skaniausias ir geriausiai pavykęs kepinys. Ačiū už receptą!!! Dabar einu valgyt.
Štai foto https://instagram.com/p/8GHgcjFB4iigsPRI5CHWNkhZm-ogyo76riIkk0/?taken-by=by_silvi
SIlvija, atrodo nuostabiai skaniai! Džiaugiuosi, kad išbandei; o dar labiau džiaugiuosi, kad apkepas patiko 🙂
Wow,puikumelis,sutirpo burnoje,as suzaveta siuo receptu) *Aciu!!!
Audra, labai smagu girdėti; tai ačiū Jums, kad dalinatės atsiliepimais! 🙂
Kepiau ir aš šitą varškės apkepą. Iškilo ir pan. Bet kažkodėl gavosi skystokas.. :/
Na žinokit pabandžiau ir aš, pirmą kartą aplamai tokį skanėstą kepiau, bet gavosi tobulai! Tiesiog tirpo burnoje :)) Ačiū už receptuką!
Sveiki, o jeigu vietoj manu kruopu deciau kukuruzu kruopas? Man jos skanesnes 🙂 Kazin nepakistu niekas? Jis isliktu purus? Ir kokiu kiekiu tueciau keisti manu kruopas i kukuruzu – deti nurodytus 12 saukstu ar kiek….????
Labas rytas ,miela Asta. Priklausau tai neskaitlingai vyrų daliai,kurie mėgsta „pasikuisti” virtuvėje.
Mano „achilo kulnas”- kiaušinio baltymų plakimas. Prisimenu vaikystėje mano a.a.mama (o ir aš pats)
tai nesunkiai atlikdavo su paprasta šakute.Šiais laikais tai tapo (bent man) neįveikiama problema.
Plakiau ir su šakute ,ir su rankiniu vielos plakikliu ,ir suelektriniu plakikliu, galiausiai – su mikseriu.
Plakiau , kaip sakoma, iki pamėlynavimo. Kaip vandenėlis , taip vandenėlis.
Kame priežastis??? Ar kiaušiniuose , ar jų savininke?
Berods geriau plakasi atšaldyti baltymai, tai kai atskiriu trynius nuo baltymų, baltymus dedu į šaldytuvą iki tol, kol pabaigoje jų pririeikia. Gal pas jus nešvieži vištų kiaušiniai papuolė.
Na, kad ir senas šis jūsų receptas, bet tik dabar išbandžiau – per savaitę du kartus kartojom 🙂 As gardinu džiovintomis spanguolėmis.
Ar butų įmanoma su miltais? Nera galimybes gauti manu..
Jis tikrai tobulas! Kepu jau ne pirmą kartą. Man jis labai patinka. Ačiū už šį nuostabų receptą! 🙂
skanus apkepas vaikams labai patinka,tik kiek begaminčiau man gaunasi dvi didelės skaros apkepo.su šitu kiekiu produktu.
Ačiū už puikiausią apkepo receptą, kepiau jau ne vieną kartą ir visada puikiai gaunasi.. Dar noriu pagirti Jus, kad produktai sunormuoti šaukštais, taip daug lengviau daryti, negu būna gramais. Dėkui! (y)
Ačiū už receptą. Tai buvo tikrai – wow! Labai labai skanu 🙂
siandien vakarienei seimai iskepiau varskes apkepa pagal jusu recepta,gavosi tobulas kulinarijos kurinys,aciu jums.
Nerealus apkepas gavos! Kepiau pirma kart ir viskas sauniai pavyko tik dar dejau dz. Spanguoliu. Labai labai skanus 😉
šedevras 🙂 kątik iškepiau, tiesiog tirpsta akyse ir burnoje.ačiū!
Atrodo, kad tikrai nuostabus receptas☺ palepinsiu vyra su vaikais. Vaikai dievina bananus…Jei ideciau bananu, idomu, ar nesugadinciau?
Aš tik šį ir tekepu, puikus receptas, tobulas apkepas, laiminga šeima 😀
Šiandien kepiau.Puikus apkepas.Ačiū?
man visi skanus pyragai bet nepatinka obuoliu pyragai ♥♡←←←:O☆★
Sveiki , o galima naudoti President kreminę varškę? Taip pat gautųsi? Neištęštu ?:)
Nuostabus apkepas ?Kadangi netoleruoju gliuteno , vietoj manu dejau kukuruzus ( polenta) . Isejo purutis, burnoje tirpstantis. Aciu ?
Labai skanus apkepas ,Dekui uz recepta
issirasau recepta ir einu kepti
Sveiki 🙂 prisiskaičiusi tiek daug gerų atsiliepimų, kepu ir aš apkepą 🙂 į 20 x 30 formą man netilpo, teko perpilti įdidesnę. Gavosi tikrai skysta masė, žiūrėsim koks bus rezultatas 🙂
Ka tik iskepiau. Sedziu ir negaliu atsigrozet :). Gaila net prapjaut… tikiuosi skonis toks pats tobulas, kaip ir isvaizda 🙂
Kiek ml turetu but puodelis? Nes nes ju buna ivairiausiu dydziu…
Dėkoju už puikų receptą. Pagaliau pavyko iškepti tobulą varškės apkepą! Jau maniau, kad niekada nepavyks iškepti apkepo ir štai išbandžiau šį puikų receptą! Ačiū, ačiū, ačiū 🙂
Prisidedu prie apkepo būrelio gerbėjų 😀 kiekvieną kartą, kai gaminu, vyras pavalgęs sako, o tai be pyrago šiandien daugiau nieko nebus? Nu kiek falima sakyt, gi ne pyragas čia.
Tikrai tobulas varškės apkepas, pagaliau radau ir tikrai įtraukiau į savo receptų knygą, ačiū ?
viskas puikiai gavosi .labai dekoju uz recepta!!?
O kepimo milteliu nereikia??
Super super ? …….
Isbandziau recepta:) begalo patiko visai seimai!!:) AČIŪ!!! <3
O viespateliau, kokio skanumo ir purumo jis man gavosi! Nesu megeja varskes apkepo, bet turejau uzsilikusios varskes, tai issirinkau butent si recepta ir oooo vau, gavosi tobulas, tik as dariau is puses kiekiu, nes seima nedidele, aciu!
bandau ir as, pasoviau jau i orkaite, ziuresim, ar gausis toks pats, kaip visis giria:)
Va… ir man pavyko… pirmą kartą toks skanus:) super.
Va cia tai apkepas! lenkiu zemai galva 😀 dar vienas receptas is Jusu lobyno keliauja i mano archyva.
varskes nemegstu, bet turiu pasoneje megeja, kuris vis zyzia, kad ka nors pagaminciau su ja.
Nerealiai purus (beje panasus purumas isliko ir po paros stovejimo saldytuve), ne per saldus, truputi paskrudines. nom nom nom TOBULAS!
valgem su grietine ir raudonuju apelsinu marmeladu
Rašau sausį 2017 metais 7 diena šeštadieni šita dieną pabandysiu išsikepti man atrodo kad jis skanus apkepai man patinka vėliau parašysiu ar buvo skanu!!!
Apkepas buvo labai skanus!
Liuks!!!
milijonas apkepu neimanoma butu issikepti
Tikrai tobulas. Ne kartą kepiau ir ką tik pašoviau į orkaitę. Net man išeina 🙂
Vyra istisai zyze kad nori apkepo kad valge tik vaikysteja o as virtuves labai nemegstu kazkas baisaus bet tenka ten buti nors mano vyras yra virtuves sefas bet namie negamina 😀 O sis apkepas net man varnai tobulai gavosi bet kogero pabloginau savo situacija nes dabar vyras kas savaite praso jo ;D
ačiū
Sveiki ,gal kas kepete su tofu varske ?Idomu koks skonis ar tinka ? Netoleruoju karves pieno ,bet labai patikdavo apkepai.
Tai, kad karvės pieno nė nesijaus tame apkepe 🙂
Tobulas,aciu uz recepta.
Ačiū, Rita, džiaugiuosi! 🙂
Turiu pasakyti, jog nurodytas cukraus kiekis labai tinkamas; gaunasi ne per saldu.
Apkepą, kepiau apvalioje „tortinėje” formoje ir puikiausiai iškepė.
Dabar ką tik valgėme vakarienei 🙂
Niam, niam… 🙂
Gintarai, smagu girdėti, kad apkepas patiko! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂
Tikrai tobulas! Visada kepu pagal šį receptą, nes šis apkepo receptas pats geriausias. Niekur nevalgiau tokio skanaus apkepo, kaip šis 🙂
Jurgita, labai džiaugiuosi ir šypsausi nuo ausies ligi ausies! 🙂
Mano pyragas orkaitėje. Laukiu nesulaukiu kada galėsiu paragauti. Žiūrint vaizdas super. Tikiuosi ir skonis nenuvils. ?
Daiva, viliuosi, kad skonis taip pat pranoko lūkesčius? 🙂
Pamėgtas mūsų šeimos. Neatsirado nė vieno,kuriam nebūtų patikęs. 🙂
Vaida, labai gera girdėti! 🙂
Nesu mėgėja komentuoti po rastais receptais, jei randu tai, kas man patinka, tiesiog išsisaugau 😉 na, bet kai norėjosi pasigaminti varškės apkepą atradau šį puslapį ir receptą. Anksčiau nesu kepusi varškės apkepo, bet šis pavyko iš pirmo karto, buvo neapsakomai skanus, tirpstantis burnoje, ištirpo ir padėtas ant stalo 😀 ką tik pavaisindavau visi gyrė, o svainis vis reikalaudavo, kad ji iškepciau 😀 Šiam receptui galiu skirti tik aukščiausius balus 😉 p.s.as kepiau su namine, mamos padaryta, varske.
Ačiū, Simona! Labai džiaugiuosi, kad pakomentavote, man visada smagu sulaukti atsiliepimų bei įspūdžių! 🙂
[…] „Saulėtos virtuvės“ receptas, lankomumo rekordus mušantis metai iš metų, yra tobulas varškės pyragas (jo receptą tinklaraštyje rašiau net tris kartus, bet, dievaži, jis tikrai to vertas!). […]
O Dieve! Dariau šiek tiek koreguodama kiekius iš akies pagal tai, ko ir kiek turėjau. Maišiau paprastą varškę (jos nepertryninėjau) su labai glotnia trinta ir kai dėjau į kepimo formą, galvojau, kad tikrai nieko nebus, nes per daug tešlos, neperkeps ir t.t.
BET GAVOSI TOBULAI 🙂 purus, skanus, be miltų…. na žodžiu 🙂 Kartais stebuklai nutinka ne vien virtuvių šefėms 🙂
Egle, man nuostabiai džiugu girdėti, kad apkepas pavyko TOBULAI! 🙂 Imu vis labiau įsitikinti, kad kitaip ir būti negali; net tada, jei eigoje imi abejoti, ar tikrai viskas bus taip gerai, kaip norėtum 😀
[…] net man! – šįkart yra nepalyginamai dailesnės nei tada, kai dalinausi receptu pirmą ar antrą […]
Tobulas, tapo vienu iš „firminių” patiekalų kuriais vaišinu svečius 🙂
Gera girdėti! 🙂
Miela Asta, as garantuoju, kad sumusei rekorda komentaru skaiciumi. Labai TEIGIAMU! Sveikinu ir man labai pasiseke, kad radau si tavo recepta. PASAKA, ne apkepas. Greitas pagaminti, iskilo, issipute, krastuose graziai itruko, o jau skonis, istirpo burnoje kaip australietiska Pavlova. Mano vyras kartojo ir, baiges valgyti, islaize lekste. Patiekiau su saukstu grietines ir saukstu graikisku „passion fruit „jogurtu. Sekmes „Sauletoje virtuveje”. Mano virtuveje taip pat saules netruksta. Linkejimai is Australijos. Laimingu 2018. Marija.
Marija, tikrai! Mane šio apkepo absoliuti sėkmė ir puslapio lankomumo rekordai taip pat vis maloniai nustebina 🙂 Džiaugiuosi, kad išbandėte apkepą ir dabar jau šis apkepas turi dar vienu gerbėju daugiau 😀 Dėkoju už linkėjimus; ir taip pat siunčiu atgal nuo savęs, iš rudeniškos Lietuvos! 🙂
[…] atsakyčiau – mūsų šeimoje šie čeburekai patenka į tų tobulųjų sąrašą, greta tobulo varškės apkepo, tobulo obuolių pyrago ir kitų. Be to, senuose šeimos užrašuose kadais užrašytas receptas […]
Tai pats paciausias varskes apkepas ! Super receptas!
Rita, ačiū Jums! 🙂
Pasautas jau. Kepa. Oi kaip laukiu. Niam niam☺
Gintare, net trupučiuką baltai pavydžiu, kad pas mane nekepa 🙂 Skanaus!
Sveiki, pries keleta metu atradau sita recepta ir jis pats megstamiausias ir tik pagal sita darau. Bet vakar man kazko nepavyko. Vidus nenorejo kepti. Dar taip nera buvo. Ir atsisedus galvoju ka ne to padariau. Gal Manu kruopos neitiko ar Kas. Net sesei pasigyriau, kad man visada iseina apkepas… Aha prisigyriau per anksti ? vis tiek aciu uz nuostabus recepta ?????????
Viktorija, kaip džiaugiuosi, kad varškės apkepas patiko ir ilgam laikui rado vietą Jūsų virtuvėje! 🙂 Jei visada pavyksta puikiai, reiktų pagalvoti, ką šį kartą ne taip darėte kaip visada, ar kokį produktą kito gamintojo naudojote, ar galbūt orkaitę pakeitėte, kepimo nustatymus, ar dar kažką. Jei vidus nenori kepti, galima uždengti viršų folija ir kepti šiek tiek ilgiau, kol iškeps, o folija apsaugos nuo paviršiaus apsvilimo. Na, bet tikiuosi, kad tai buvo tik vienkartinis nesklandumas ir toliau visada vėl pavyks tik puikiai! 🙂
kazkaip man persasi mintis, kad kaltos Manu kruopos. Kadangi pirkau kitas nei Iprastai. Kuria nors diena vel reiks bandyti daryt ir bandyt ieskoti iprastiniu Manu kruopu. Tikrai nesiruosiu ieskoti kito recepto del vieno nepasisekimo ?
Viktorija, pasikartosiu tikriausiai, bet tikrai labai tikiuosi, kad tai buvo vienintelis nesėkmingas nutikimas ir ateityje apkepas pavyks kuo puikiausiai! 🙂
Apkepas superinis???. Ilgai negalėjau rasti gero recepto. Pagaliau suradau. SUPER. AČIŪ???
Ivona, labai labai džiaugiuosi! 🙂
Skanutėlis!
Bet gal žinot, kodėl dugnas gavosi toks vandeningas?? (gal paskubėjau ragaut…). Viršus paskrudęs, purus/standus, o dugne košytė, su šaukštu dėjau. Kepiau 50min. Čia nedakepęs ar vaškė skystį paleido? Viską dariau kip nurodyta, bet varškės netryniau visiškai iki kreminės konsostencijos, nes man labai patinka justi ir tuos varškės gumuliukus.
Gabriele, džiaugiuosi, kad nepaisant mažų nesklandumų, apkepas pavyko skaniai 🙂 O dėl to, kad jis vandeningas – aš visada palaikau jau išjungusi orkaitę praviroje bent 10-15 minučių, kad jis sutvirtėtų. Būna minkštas, purus, bet jokiu būdu nevandeningas. Nežinau, ar varškė gali būti kalta, aš visada ją renkuosi nepaisydama gamintojo (naudoju pačią įvairiausią) ir visada viskas gerai būna. Galbūt dėl to, kad netrinta? Nors irgi lygiai taip pat sunku patikėti… Tikiuosi, kad atrasite priežastį ir kad antrąkart pavyks dar geriau 🙂
Šiandieną kepiau, labai patiko:) Ačiū ?
Džiaugiuosi, Sandra, ačiū Jums! 🙂
Iškepęs palaikiau 10min orkaitėje atvestu, ir kad nesukristu dėl temperatūros skirtumo, po 10min ištraukus, apkepas buvo sukrites. Ką ne taip padariau?
Justai, šiek tiek pakristi jis turi, tačiau neturi prarasti savo purumo. Ar Jums iškepęs apkepas buvo nebepurus?
Ačiū, Asta, už šį receptą! Jis nuostabus 🙂 Nesuskaičiuočiau, kiek kartų jau jį gaminau… Noriu pasidalinti patirtimi apie paskutinį kartą, kai jį gaminau šiandien. Tikrai neturėjau laiko, tai leidau sau paeksperimentuoti – suverčiau visus ingriedientus į vieną dubenį ir sutryniau rankiniu blenderiu. Mano supratimu taip pat gerai gavosi – ir purus, ir minkštas, ir iškilo, ir vientisos struktūros. 🙂
A, ir dar – kartą esu 2/3 nurodyto pieno kiekio pakeitusi moliūgų tyre + cinamonas ir muskatas. Tai irgi purus, minkštutis, skanus apkepas gavosi. Vistik aš klasikinio varianto gerbėja, bet toks aktualus atradimas auginant vaikus – papildomas būdas sumaitinti daržoves. 😀
Elena, ačiū Jums už komentarą, puikios patirtys, patarimai ir gudrybės! 🙂 Aš taip pat į varškės masę vaisių ar daržovių nevengiu primaišyt – vien dėl skonių paįvairinimo tai yra labai gerai! 🙂 O vaikams, nemėgstantiems daržovių, tikrai turėtų prasmukti nepastebimai 😀
Išbandžiau šį receptą, nerealiai skaniai gavosi!!! Dievinu varškės apkepus, tad greit išnyko nuo stalo ???? užkabino, tai šiandien kepsiu pagal 3-ąją apkepo versiją!
Karolina, labai džiaugiuosi, šio apkepo sėkmė tikrai neįtikėtina! 😀
Visada kepu tik pagal ši receptą. Labai skanus, purus, nesunkus. Šeimai ausys tik linksta bevalgant. Aš nesu saldžių patiekalų gerbėja, bet vertinu ji puikiai! Ačiū Jums, kad dalinatės siais geriais. Rekomenduoja visiems🙂
Ačiū, Milda, Jums, kad pasidalinote įspūdžiais, man visada labai smagu jų sulaukti! 🙂
Aš taip pat šio apkepo gerbėja, kartais į jį įmaišau tarkuotų arba pjaustytų obuolių. Tobulas ir apkepas, ir receptas!
Inga, džiaugiuosi girdėdama, labai ačiū! 🙂
Sveiki, kepu šį apkepą jau ne pirmi metai. Bet dabar pagalvojau, o jei į dugna idėčiau persikų konservuotų? 🤔 Ar bandėt kas? 🤔 🤨
Vaida, aš asmeniškai nebandžiau, bet manau, kad turėtų puikiai pavykti! Tikrai prieš tai labai gerai juos nuvarvinkite ir nusausinkite 😉
Sveiki, mes tik dviese tad mastau per puse mazesni daryti. Sakykit, ar kepti tiek pat laiko, nes plonesnis gausis 🙂 Aciu
Evelina, mažinant kepamą kiekį, trumpėja ir kepimo temperatūra. Gali būti, kad keps apie 35-40 min., bet nepasakysiu tiksliai, kiek, nes priklauso nuo aukščio. Siūlau tiesiog neatsitraukti pernelyg toli nuo orkaitės ir stebėti 🙂
Daug receptų išbandžiau, bet šitas tikrai TOBULAS 🙂 Dabar visada tokį kepsiu. Ačiū 🙂
Ačiū, Ramune, džiaugiuosi! 🙂
Ką galiu pasakyti- TOBULYBĖ 😊 Tokio,skanaus ir puraus nesu niekur ragavus. Pavyko iš pirmo karto 🙂🤗
Ačiū!!! 🙂
Koks skanus apkepas! Pasaka! 🤗 Purus, saldus, sotus. Ačiū už receptuką !🌷
Labas! kepu antrą kartą, bet man kažkas nesigauna 🙁 neiškyla nei trupučio, plokščias kaip blynas, aišku labai skanus, bet norėtųsi puraus kaip tavo foto. Nesuprantu ką ne taip darau? varškę petrinu, baltymus išplaku, tešla labai graži, lengva ir puri, bet nu nekyla niekaip 🙁
Ana, hm, o ar baltymus tikrai labai, labai, labai gerai išplakat? Jei apverstumėte dubenį su plaktais baltymais, jie nė krust – neiškristų? 🙂 Tikrai turėtų viskas pavykti, jei gaminate tiksliai pagal receptą, net nenumanau, kodėl puri, tolygi, gerai išplakta tešla galėtų neišlikti 🙁
butu malonu suzinoti, kiek ml yra jusu puodelis.
250 ml.
Sveiki, o apkepas jį iškepus turi būti šviesus ar jį reikia kepti tol, kol paruduos?
Tai, kiek apskrus paviršius, didele dalimi priklauso nuo orkaitės, todėl tikrinkite, ar apkepas iškepęs viduje 🙂
Kepiau Jūsų šį apkepą, o anksčiau kepdavau pagal Beatos virtuvės receptą, kol nebuvau atradus Jūsų tinklaraščio:) Abu labai geri receptai, bet Jūsų šis receptas pakerėjo tuo, kad apkepas visiškai minkštas ir labai skanus: priminė varškės apkepą iš vaikystės… Ačiū Jums!
Apkepas gavosi kietas, sausas ir sukritęs. Nežinau kodėl taip, o tikėjausi nuostabaus.
Apkepas tikra to žodžio prasme tobulas! Pirmąkart kepiau, rezultatas pasaka – purus, minkštas kaip debesėlis 🤩 Tik kepti reikėjo ilgiau apie 90 min, bet čia galimai orkaitės skirtumai.
Tobula. Tik pagal šį receptą ir kepu, kitų varškės apkepo receptų nepripažįstu, Ačiū Jums.