Skonis: 10/10. Tikras mėlynių sezono top’as. Drėgnas, netgi sultingas, purus, vasariškas, labai mėlyninis… – tiesiog nuostabaus skonio pyragas! 🙂 Orginaliame recepte vietoj citrinos esencijos tešla gardinama vanile, tačiau pirmą kartą kepdama, užtikau tik tuščią vanilės esencijos buteliuką, todėl pakeičiau citrinų. Ir likau labai labai maloniai nustebinta, kaip labai dera citrina ir mėlynės – fantastiškai skanus ir kvapnus derinukas! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Impossible is nothing
Mėlynių pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
115 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
240 ml jogurto
citrinos esencijos
3 puodeliai šviežių mėlynių
40 g rudojo cukraus (naudojau paprastą)
GAMINIMO EIGA
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, maišant vis įmuštis po vieną kiaušinius. Supilti jogurtą ir vanilės ekstraktą, vėl gerai išmaišyti. Suberti miltus ir atsargiai išmaišyti. Į 22 cm skersmens kepimo formą supilti pusę tešlos, ant viršaus tolygiai suberti pusę mėlynių, tada – antrą dalį tešlos, ir galiausiai likusias mėlynes. Viršų pabarstyti ruduoju cukrumi ir kepti 180 ºC orkaitėje apie valandą.
10 komentarai
[…] Recepto šaltinis […]
Labai labai skanus, purus pyragas 🙂 Dariau su mėlynių uogiene(naminė, nėra labai saldi), todėl dėjau mažiau cukraus, o į tešlą miško uogų jogurtą 🙂 Mm, išgaravo greitai 🙂
Puiku, kad patiko 🙂 Pas mus šis pyragas vasarą, esant šviežių uogų, vienas iš labai populiarių :)) Dabar žinosiu, kad ir su mėlynių uogiene gaminti galima 🙂
Asta, kokį jogurtą čia naudojate? Ar lietuvišką skystąjį, ar graikišką arba turkišką?
Beata, lietuvišką paprastą jogurtą, 2% ar 2.5% riebumo 🙂
Drėgnas, minkštas ir labai skanus. Daug uogų. Ačiū už receptą!
Ausma, džiaugiuosi, kad patiko!
Bandysim! Reikia šaldytas uogas sunaudoti! ☺️☺️☺️
Nesuprantu kaip kept, iskilo parudavo palikau orkaitej atvest, ir sukrito paliko kaip blynas. O gali but kad jogietas su uogom buvo bloga ideja?
Sveiki, Dovile, gal gali būti, kad kepėte šiek tiek per trumpai ir viduje pyragas liko neiškepęs? Ar prieš išjungdama orkaitę patikrinote mediniu pagaliuku? Labai apgailestauju, kad pyragas nepavyko 🙁