Skonis: 9/10. Nenusakomai trapūs, bet labai labai skanučiai.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? SM
Sausainiai "Sveikata"
AtsispausdintiINGREDIENTAI
250 g margarino
250 g avižinių dribsnių
200 g saulėgrąžų
150 g sezamo sėklų
50 g moliūgų sėklų
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
GAMINIMO EIGA
Aukštam puode ištirpinti margariną. Maišant supilti avižinius dribsnius, saulėgrąžas, sezamus bei moliūgų sėklas. Maišant dar šiek tiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies. Masei atvėsus, supilti kiaušinius, išplaktus su cukrumi. Formuoti sausainiukus ir kepti 160 ºC temperatūroje apie 30 minučių.
8 komentarai
Noriu pasitikslinti, kokius avižinius dribsnius dėti, nes dabar yra įvairių smulkesnių ir rupių pvz.: vieni 1 min. virimo kiti 3 min., 5min. ir net 15 min. mačiau? O formuoti rankomis kaip blynelius, ar spausti kokiomis formelėmis? Ir dar, o kaip jus galvojat jei margariną pakeisčiau sviestu, ar nesugadinčiau?
Gitana, dribsniai čia naudoti patys paprasčiausi, kur dideliuose maišeliuose būna 🙂 Formavau sausainius rankomis, o sviestu margariną keisti gali 🙂
Skanių sausainėlių! 🙂
Pasidžiaugsiu: PAVYKO, labai skanūs, komplimentus sakė, kuriuos vaišinau. Vaikai dar nevalgė, bet tikiuosi kada nors jiems irgi patiks. Receptas idealus nei pridėti, nei atimti. Jaudinuosi, kai gaminu ką nors pirmą kartą, bet taip būna gera, kai pasiseka.
Gitana, labai džiugu, kad patiko :)) Tikiuosi, kad patiko ir vaikams 🙂
Vaikui patiko 🙂 Įdėjau aguonų, nes neturėjau moliūgų sėklų.
Smagu girdėti 🙂
Kepiau sausainius.Pas mane gavosi dvi skardos. Pirmi sausainiai į orkaitę keliavo iš karto užminkius tešlą.. Kita dalis sausainių į orkaitę keliavo po pusvalandžio. Skonis nesiskiria, bet man labiau patiko antri, nes pastovėjus tešla buvo tvirtesnės konsistencijos. Galutinis rezultatas LABAI SKANU. Neiškenčiau suvalgiau sausainį dar šiltą. Ačiū už receptą.
Lilijana, džiaugiuosi, kad sausainiai patiko, ačiū, kad pasidalijote įspūdžiais! 🙂