Paskutiniu metu turim tokį smagų juoką: jau kam kam, bet man šitie metai turėtų būti fantastiškai geri! Juk ne veltui šitaip mėgstu avižinę košę; ne veltui būtent jos dubenėliu prasideda kiekvienas mano rytas. Ir ne veltui jau visi namiškiai net juokiasi, kai tik sakinyje paminiu košę, taip? Atrodo, su arkliais mes turime šį tą bendro, vat kaip!
Ir kaip kitaip aš galėčiau pradėti naujuosius metus „Saulėtoje virtuvėje”, jei ne su dubenėliu avižinės košės? Kadangi aplink vis dar sklando šventinės nuotaikos, tai ir košė ne pati paprasčiausia, o pagardinta puikiais priedais: žemės riešutų sviestu ir bananais. Kasdienai tokie pusryčiai būtų tikriausiai ir per prabangūs, ir per saldūs – ši košė tikrai subalansuota smaližiams! – bet tingiam savaitgalio rytui… mmm, tobula!
Skonis: 10/10. Avižinių dribsnių košė, pagardinta bananais ir riešutų sviestu, yra labai labai gardi, aromatinga ir malonios kreminės konsistencijos. Bananų dėka ji tampa subtiliai saldi, o žemės riešutų sviestas suteikia pikantiškumo ir neįprastumo. Šiaip ar taip, bananai ir riešutų sviestas yra puikus duetas – tai akivaizdžiai atsiskleidžia ir avižinėje košėje.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Pastry Affair
Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 puodelis (250 ml) pieno
1 puodelis (250 ml) vandens
1 arb. š. vanilinio cukraus
¼ arb. š. druskos
1 puodelis (120 g) stambių avižinių dribsnių
1 didelis gerai prinokęs bananas
2 valg. š. žemės riešutų sviesto
1 valg. š. rudojo cukraus (arba medaus)
½ banano
1 valg. š. rudojo cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
2. Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
3. Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
17 komentarai
Ar galima būtų virti panaudojant ryžių arba sojų pieną?
Niekad nemėginau, bet manau, kad tikrai galima 😉
Jėga!
Mūsų dažniausi ir mėgstami pusryčiai-avižinė košė su bananais, žiupsneliu cukraus ir cinamono.
Julija, kaip skanu! 🙂 Aš darbo dienų rytais valgau pačią paprasčiausią, tik su žiupsniu cinamono ir šaukšteliu rudojo cukraus. Bet savaitgaliais labai smagu išbandyti kažką naujo 🙂
Niam , tokius pusryčius atradau prieš gerus metus ir vis dar neatsibodo. Nerealus skonis. Tik aš nededu dar papildomai medaus, saldumo užtenka nuo banano ir įsidedu šiek tiek daugiau riešutų sviesto, tada skoniai puikiai susibalansuoja. Visi avižinės košės mėgėjai turi išbandyti!
Ooo, kaip smagu rasti bendraminčių, be avižinės košės rytų pradėt negalinčių! 🙂
Avižos pusryčiams yra puiku 🙂 jei net mano vyriškis netingi rytais prieš darbą jos pats išsivirt,tai čia jau rimtas košės pripažinimas 😀 o aš pati kasdien dažniausiai ją valgau su namine juodų serbentų uogiene.. 🙂
bet va ryt darysim „šventinius” pusryčius 🙂 dėsim bananų,nes laukia bėgimo varžybėlės,tai reik energijos su kaupu :Dtad mums bus ne „tingūs” o energetiniai pusryčiai 🙂
Skanių pusryčių,Asta! 🙂
Oho, Kamile, tikrai kad rimtas košės pripažinimas! 🙂 Sunkiai įsivaizduoju saviškį rytais košę sau verdantį, nu bet kartais ir pas mus tokių stebuklų būna 😀
Tikiuosi, kad Jūsų šventiniai ir energetiniai pusryčiai buvo dar ir labai skanūs, o varžybos pasisekė puikiai 😉
Tai kad mano vyriškis kitokių pusryčių nepripažįsta 😉 tai mielai sau košę verdasi 🙂
o tie pusryčiai buvo puikūs! 😉 bet bėgimui tai kaip toj reklamoj – pritrūko „per Marytės plauką” tų sekundžių,kad pasiekti geriausių rezultatų tuose bėgtuose atstumuose 😉 nors ir rezultatai tikrai buvo geri.
o jei turėsit kokių dar įdomesnių pagardų avižų košei,pasidalinkit 😉 kartais naujovės praverčia 😀
Kamile, nieko, bus dar daug bėgimų ir daug gerų rezultatų – svarbiausia, kad emocijos būtų pačios geriausios 🙂 O jos, matau, pas jus tikrai geros! 🙂
Na, o košių tinklaraštyje dar tikrai bus 😉
Ši koše nereali! O kadangi mano 6-metis zuikis dar labai megsta razinas, as dar beverdant ir razinu idejau (ir dar siek tiek dziovintu slyvu, smulkiai supjaustytu) Taip skanu, kaip kokie žieminiai ledai! Ačiu uz puiku recepta!
Ula, nerealiai džiaugiuosi skaitydama komentarą ir tokius puikius įspūdžius! 🙂 Štai kiek nedaus kartais reikia, kad graži žiemos diena taptų dar puikesnė, ar ne? 🙂 Labai džiaugiuosi, ačiū!
O aš pvz. pusryčių galima sakyti nevalgau,tik keletą sausainiukų su kava ,dukrai verdu košes,bet pati jų nevalgydavau. Bet nutiko toks dalykas, kai pamačiau šios košės foto :)) Nu tokia ji man skani pasirodė,tai sekantis rytas kaip tik buvo sekmadienio,tai pasakiau šeimai,kad virsiu košę,išviriau, pridėjau bananų,uogienės (kadangi riešutų sviesto neturėjau) ir dar pati valgiau 🙂 Ir kaip pasakiškai skanu buvo,net kavos nebereikėjo, ir nuo šiol pas mane sekmadieniais verdamos košės 🙂 Tai didelis ačiū už naują tradiciją mano šeimoje 🙂
Kristina, kaip puiku! 🙂 Atrodo, toks mažmožis – internete pamatyta, kaip sakai, skani košės nuotrauka – o štai būtent jos tereikėjo, kad šeimoje atsirastų naujos gražios ir gardžios tradicijos 🙂 Labai labai džiaugiuosi, kad prie to ir aš prisidėjau maža kruopelyte 🙂 Skanių sekmadienio rytų! 🙂
Šią begalo skania košytę teko ir man ragaut, skonis tiesiog nuostabus. Ačiū Dovydui ?
Pirmiausia akį patraukė nuotrauka, košė joje atrodo tikrai labai viliojančiai. Nors esu košių mėgėja ir jas valgau dažnai,bet šiandien išbandžiusi šią likau labai nustebusi! Tokia skani, puri.. ir kur ji buvo mano visą gyvenimą?!:)) Tikrai skaniausia košė, kokią esu kadanors valgiusi!:)
Greta, LABAI džiaugiuosi girdėdama tokius puikius atsiliepimus! 🙂 Ačiū, kad pasidalinote!