Pamenat, dar visai neseniai rašiau apie užsiveriančias duris ir apie langus, kurių laukiu atsidarant. Apie naujas galimybes ir veiklas, kurias tikiuosi ateisiant. Ką gi, jos atėjo. Atrodo, kad staiga atsidarė visi įmanomi langai, praūžė nauji permainų vėjai ir štai, dar vienas įrodymas – tikėti reikia. Verta. Net jei tikiesi stebuklo. Nes ir jie gi kartais ima ir įvyksta. Kažkas laimi milijoną, kažkas sutinka savo gyvenimo meilę. Kažkam atsiveria langas ir pro jį ima šildyti saulė.
Ir jei aš kažkada verkšlenau, kad neturiu laiko, tai tebuvo tušti žodžiai; dabar tą jau suprantu. Nes štai dabar tai jau tikrai man jo trūksta, net labai. Kiekviena diena, minutė, sekundė… darbo kalendoriuje darbų, minčių ir idėjų sąrašas jau sunkiai betelpa. Bet tai gerai, net labai gerai. Taip, šiandien visi tie atsivėrę langai (ir per juos pučiantys nauji vėjai) mane šiek tiek baugina, truputį trikdo. Bet labiau už viską – džiugina. Vėliais vakarais, padėjus galvą ant pagalvės, jaučiu pilve skraidančius drugelius. Ar gali būti geresnis jausmas?
Pamenat, dar visai neseniai rašiau ir apie tai, kad mano „Snickers“ desertų serija keksiukais dar tikrai nepasibaigs. Taigi, prašom, pats snikeriškiausias desertas iš snikeriškiausių – „Snickers“ šokoladiniai batonėliai! Naminiai, labai saldūs, nuodėmingai skanūs. Ir gražūs. Ir nieko čia nuostabaus; juk tuose trijuose žodžiuose – karamelė, riešutai, šokoladas – slepiasi neįtikėtinai daug smaližių džiaugsmo.
Skonis: 10/10. Niekaip negaliu būti objektyvi, nes vieninteliai žodžiai, kuriuos noriu parašyti: šimto balų verti šokoladiniai batonėliai, šypt. Reikalaujantys nemažai laiko bei pastangų, bet verti kiekvienos sugaištos minutės. Fantastiški!
Sudėtingumas: nelengvas iššūkis.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Naminiai „Snickers“ batonėliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Apatiniam šokolado sluoksniui:
1 ¼ puodelio (250 g) pieniško šokolado
¼ puodelio (65 g) kreminio žemės riešutų sviesto
Nugos sluoksniui:
¼ puodelio (60 g) minkšto sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
¼ puodelio (60 ml) pieno
1 ½ puodelio saldainių „Marshmallow“ masės (žiūrėkite žemiau)
¼ puodelio (65 g) žemės riešutų sviesto
1 ½ puodelio (200 g) sūdytų žemės riešutų, stambiai sukapotų
1 arb. š. vanilės ekstrakto
Karamelės sluoksniui:
2 puodeliai (400 g) cukraus
12 valg. š. vandens
8 valg. š. (120 g) sviesto
½ puodelio (125 ml) riebios grietinėlės
Viršutiniam šokolado sluoksniui:
1 ¼ puodelio (250 g) pieniško šokolado
¼ puodelio (65 g) kreminio žemės riešutų sviesto
Saldainių „Marshmallow“ masei:
1 kiaušinio baltymas
¾ puodelio (285 g) šviesaus cukraus sirupo
¼ arb. š. druskos
¾ puodelio (150 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net prieš kelias dienas.
2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinio baltymą, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite standžias putas.
3. Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
4. Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
5. Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
6. Folijos lakštu išklokite 20×30 cm dydžio indą.
7. Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
8. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
9. Paruoštą šokoladą supilkite į indą, kuriame sluoksniuosite desertą. Paviršių išlyginkite.
10. Dėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai atšals ir sustings, apie 30 minučių.
11. Paruoškite nugos sluoksnį. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir ištirpinkite ant vidutinio dydžio ugnies.
12. Suberkite cukrų ir pieną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
13. Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite 5 minutes, kartais pamaišydami.
14. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir sudėkite „Marshmallow“ masę, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
15. Įmaišykite stambiai smulkintus sūdytus žemės riešutus.
16. Paruoštą nugos sluoksnį tolygiai užpilkite ant sustingusio apatinio šokolado sluoksnio.
17. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol visiškai atvės.
18. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
19. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, tiesiog, laikydami už prikaistuvio rankenos, lengvai jį judinkite sukamaisiais judesiais.
20. Maždaug už 1 minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
21. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
22. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Būkite atsargūs! Grietinėlę pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
23. Paruoštą karamelę tolygiai užpilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.
24. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
25. Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
26. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
27. Paruoštą šokoladą tolygiai supilkite ant karamelės sluoksnio.
28. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 60 minučių, kol visiškai atvės ir sutvirtės.
29. Prieš patiekdami, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir valandėlę palaikykite kambario temperatūroje. Skanaus!
32 komentarai
Taip ir likau porai minučių sėdėti su atvėpusiu žandikauliu…. Labai gražu.. LABAI.
Ačiū, Neringa. LABAI! 🙂
Oho – super fantastiškas reikalas. Mėgstu visus 4 šokoladukus, bet Snickers turbūt geriausias 🙂
Indre, pritariu! 🙂 Na, paskutiniu metu dar labai su „Tupla” konkuruoja… 😀
O kas tavieji kiti trys mėgstami? 🙂
O gražume !!!
Ačiū! 🙂
Ir dar norėčiau pridėti: o skanume!!! 🙂
O man labai smalsu, kokios veiklos sukelia drugelius pilve? 🙂
Marta, papasakosiu kada nors prie progos 😉 O kol kas pasilaikysiu dar tuos drugelius sau, kad paskui netyčia neišsiskraidytų 🙂
Sveiki. Riešutai tikrai sūdyti??
Taip, tikrai 🙂 Sūdyti ir kepinti.
Yum! ar cia tas Lark and Linen receptas? as ji jau seniai nusiziurejau; planavau pernai Halloween’ui, bet paskui kazkur uzsimete; siemet tikrai isbandysiu; http://www.jacquelynclark.com/2013/10/31/homemade-snickers-bars/
Aušra, tikrai kad yum! 🙂
Aš kiek žiūrėjau, visuose angliškuose šaltiniuose vienas ir tas pats identiškas receptas. Nežinau, nuo kur viskas prasidėjo, bet iš esmės tai taip, tavo nuorodoje irgi receptas tas pats 🙂
Tik aš dariau kitokį karamelės sluoksnį, nes nelabai žinau, kokius karamelinius saldainius naudoja užsieniuose ir ar galėčiau rasti alternatyvą Lietuvoje. Užtat išsiviriau naminės karamelės ir naudojau ją 🙂 Esu tikra, kad galutinis rezultatas – nė trupučio ne prastesnis, o gal net ir geresnis 🙂
Asta, originalus receptas yra is Taste of Home: http://www.tasteofhome.com/recipes/community/homemade-snickers-bars; nesunku buvo atsekti, nes kiti blogeriai (angliskuose saltiniuose) parase nuoroda;
Tu teisi, Aušra; aš tiesiog nesekiau, todėl ir nesusekiau 🙂
O tai pala pala, Ji24 ir Jūsų nuotraukos tai tos pačios. Kaip čia dabar surast? 🙂
Aušra, Ji24.lt publikuotą straipsnį ruošiau aš, ir nuotraukas dariau aš 🙂 Todėl ir tos pačios 😉
Labai atsiprašau, gal atrodė, kad užsipuoliau 🙂
Ne, tikrai neatrodė, viskas gerai 🙂 Aš tiesiog paaiškinau, nes kilęs klausimas labai suprantamas 😉
gaminau siandiena ir man jis nepavyko! mashmalow mase gavosi skysta ir karamele susicukravo 🙁 dar kata perziurejau recepta tai kazkokia klaidele yra isivelusi. Patikslinkit, kokie eina kiekiai marshmollow masei gamint nes 3/4 ir 285gr. sirupo? Neaisku.
Lina, man labai gaila, kad nepavyko 🙁 Marshmallow masės recepte klaidos nematau, „¾ puodelio (285 g) šviesaus cukraus sirupo” reiškia, kad 3/4 puodelio cukraus sirupo sveria 285 gramus. Tiesiog dažnai nurodau mato vienetus tiek puodeliais, tiek gramais, kad visiems būtų paprasčiau ir patogiau 🙂
Nesamone gaminau karamele per krastus isbego
Kamile, o ar visas gamybos procesas vyko tiksliai pagal instrukciją? Gaminant karamelę, jokių improvizacijų būti negali 🙂
Sveiki, gaminau šį skanumyną, bet nugos sluoksnis gavosi skystokas, o karamelė visai nesigavo, tiesiog išėmus iš formos pradėjo tekėti. Gal galėtumėte prie progos įkelti video ar kadruotas nuotraukytes kaip tai darote, nes labai mėgstu tokius desertukus ir labai norėčiau išmokti pasigamint. Ačiū 🙂
Vilma, norėčiau padėti, tačiau neturiu nei video, nei gamybos proceso nuotraukų. Tiesą sakant, bent jau karamelės ruošimas reikalauja tiek daug atidumo ir susikaupimo, kad apie jokį fotografavimą net kalbos negali būti 🙂 Gaila, kad nepavyko, tačiau manau, kad tiesiog reikia geriau įsiskaityti į receptą ir viską tiksliai tiksliai daryti pagal jį. Ne kartą dariau nugą bei karamelę ir galiu garantuoti – jos tikrai pavyksta 🙂 Tiesiog ruošiant šiuos dalykus, kaip niekur kitur svarbus atidumas, tikslus recepto laikymasis 😉
Dar nesu tokia „kvaila” improvizuodama su karamele 🙂
Kamile, labai atsiprašau, tikrai nenorėjau įžeisti. Tiesiog kartais tikrai taip būna, kad žmogus, kažką gamindamas pirmą kartą, neatkreipia dėmesio į kokią nors smulkmeną recepte ar jam atrodo, kad ji nėra ypač svarbi 🙂 Jau ne pirmus metus rašydama receptus tinklaraštyje, išmokau šią auksinę taisyklę – receptus reikia rašyti YPAČ tiksliai, nes ne visada tai, kas vienam atrodo savaime suprantama, taip atrodo ir kitam 🙂
Žinoma, aš nežinau, kokia yra konkreti Jūsų situacija, todėl atsiprašau, jei mano pastebėjimas įžeidė. Tikrai to nenorėjau.
viska dariau pagal recepta,sugaisau puse dienos,produktai kainavo virs 50lt..nugos mase neuzstingo,liko tokia pat skysta kaip ir buvo,viskas istekejo nors gaminys padarytas saldytuve veso net visa nakti,ne valanda.viska dariau idealiai pagal recepta..
Man taip pat labai gaila, kad nepavyko 🙁 Dar labai gaila, kad komentare jaučiu kaltinimą, jog pateiktas receptas yra kaltas, tačiau taip tikrai nėra: juk aš gaminau taip pat pagal jį ir štai, nuotraukose matote rezultatą 🙂
Kaip suprantu, bėda buvo būtent su nugos mase, taip? Ar „Marshmallow“ masė buvo tiršta ir tąsios konsistencijos? Ar cukrus visiškai ištirpo? Ar paruošta nugos masė taip pat buvo pakankamai tiršta? Iš esmės, jei pati masė būtų sėkmingai pavykusi, jai stingti būtų užtekę valandos. Vadinasi, kažkur buvo padaryta klaida arba tiesiog nepavyko taip, kaip turėjo pavykti. Ir man tikrai taip pat dėl to labai gaila…
Jau labai ilgai nužiūrinėju šį receptą varvindama seilę, bet vis numoju ranka – nemokėsiu dar taip, negali man toks grožis pavykti… Ir dabar manau, kad atėjo laikas, pribrendau savo pirmiesiems snikersams 😀 Tik noriu viską išsiaiškinti pirmiau: cukraus sirupas, tai tas danssuker, kur būna dviejų rūsių šviesus ir tamsus? Jei tai jis, ar turės daug įtakos jei naudosiu turimą tamsųjį? Ar gaminant marshmallow masę sirupą ir druską reikia supilti iškart, ar po truputį? Ir paskutinis, ar galima šokoladą ir riešutų sviestą tirpinti garų vonelėje? 🙂 Iš anksto, labai ačiū!!
Agota, džiaugiuosi, kad pagaliau pribrendai ir tikiuosi, kad viskas pavyks nuostabiai! 🙂 Tikrai viskas įmanoma – juk nuotraukose yra mano pasiektas rezultatas; reiškia, visi taip gali 🙂
Atsakau į klausimus: cukraus sirupą naudojau Dansukker, šviesų. Gaminant marshmallow masę, sirupą ir druską supilti reikia iškart ir plakti kartu su kiaušinio baltymu. Šokoladą ir riešutų sviestą, žinoma, galima tirpinti garų vonelėje 🙂
Sėkmės!
Sveiki, o kur Jūs perkate šviesųjį sirupą? Kažkaip nesu pastebėjusi parduotuvėje 🙂
Susigalvojau bandyti visus „šokoladukus”, pradėjau nuo Twix-gerai, skanu, o šis Snickers gavosi į nusivylimų sąrašą. Visų pirma-žiauriai saldu, tiek man, tiek visai kompanijai, kuri ragavo, na, labai daug cukraus, visi vienbalsiai nusprendė, kad vieno jo neįmanoma valgyti, nebent mažulytį gabaliuką, mintys patobulinimui-daryti vieną sluoksnį sausainio ir nebedėti antro šokolado sluoksnio..kiti dalykai turbūt susiję su mano nepatyrimu, čia dar yra erdvės tobulėti:) Ir viską atitaikyti tiksliai pagal normas. Man irgi nesustingo karamelė kaip čia kažkam. Ir iškilo vienas klausimas: kai supilu vandenį ir cukrų bei verdu verdu verdu, man niekaip ji neparuduoja, ji lieka šviesios spalvos, nepamenu kiek minučių viriau, gal per mažai. O paskui tame etape kai supilama grietinėlė, jei iš karto nuimti karamelę nuo ugnies-tai ji tokia skysta ir nei kiek nepanaši į karamelę (kiek esu virusi karamelę, tai ją dar reikia pavirti, kad tirštoka būtų, aišku, žinau, kad jos yra daug virimo stadijų). Kitą kartą dėčiau daugiau žemės riešutų, daryčiau nelabai saldų twixinį tešlos pagrindą, mažinčiau cukraus ir tik vieną sluoksnį šokolado, aišku, čia jau nebe snickers:)
O dansuker šviesus sirupas pirktas „Maximoje”, manau, kad jo daug kur yra, gal šiek tiek didesnėje parduotuvėje.