Skonis: 8/10. Objektyviai vertinti tikrai nelengva, nes morengų mėgėjų mano aplinkoje nėra daug, o aš pati jų išvis niekad-niekaip-niekur nevalgau. Bet atlikus apklausą dėl skonio, paaiškėjo, kad nėra taip jau blogai – skanu, bet būna ir skaniau. Ir vėl primenu – nuomonė labai subjekyvi, esu tikra, kad tiems, kas morengus mėgsta, šis pyragas būtų puikus! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų
Energetinė vertė: 240 kcal/porcijoje
Ar gaminčiau dar kartą? Ne.
Kur radau? Impossible is nothing
Pagrindui:
1 1/2 puodelio miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
110 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių tryniai
Viršui:
2 kiaušinių baltymai
1/2 puodelio cukraus
2 arb.š. kukurūzų krakmolo
300 g vyšnių, be kauliukų
Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir išminkyti tešlą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio kepimo popieriumi išklotą kepimo indą išlipdyti tešla ir dėti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 minutes arba kol gražiai pagels.
Įdarui kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes. Ant iškepusio pagrindo suberti vyšnias ir tolygiai paskleisti baltymų masę. Kepti dar apie 25 minutes.