Skonis: 9,5/10. Mano pirmieji biscotti – tai ilgai planuoti ir laukti, ir pagaliau pagaliau išbandyti. Galiu užtikrintai pasakyti, kad tikrai nenusivyliau! Labai traškūs, labai maloniai riešutiniai ir… tiesiog puikūs. Nepersaldūs ir puikiai tinkantys prie puodelio garuojančios kavos… 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Joy of BAKING
Biscotti su šokoladu ir migdolais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
110 g migdolų
150 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos
225 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
100 g juodojo šokolado, smulkinto nedideliais gabaliukais
GAMINIMO EIGA
Sausoje keptuvėje kelias minutes pakepinti migdolus, kol šiek tiek apskrus ir taps aromatingi. Leisti atvėsti ir grubiai susmulkinti. Atidėti į šalį.
Plaktuvu suplakti cukrų ir kiaušinius, kol masė taps puri ir pabals (apie 5 minutes). Įmaišyti vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Gautą mišinį įmaišyti į kiaušinių plakinį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti smulkintus migdolus ir šokoladą.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir iš gautos masės suformuoti pailgą plokščią tešlos „kepalėlį” – apie 30 cm ilgio ir 9 cm. pločio (tešla gaunasi pakankamai tiršta, todėl ją tikrai nesunku suformuoti šiek tiek drėgnomis rankomis).
Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol „kepaliukas” taps gana tvirtas. Tuomet išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 165 ºC. „Kepaliuką” supjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis. Jas išdėlioti ant kepimo popieriaus pjovimo puse į apačią, kepti apie 10 min. Apversti kita puse ir kepti dar 10 minučių. Atvėsinti ir patiekti – skanaus!
6 komentarai
MMM, biscotti, mano prioritetiniai sausainėliai 🙂 Man patinka kad jie puikiai tinka prie vyno, atrodo gan prabangiai, bet iš tiesų yra visiškai nebrangūs ir gausiai skanūs 🙂 Dažnai kiti sako: ‘a fu, koks čia džiuvėsis?’, o kai paragauja… :))
Teisybė, pati kažkada visai neseniai buvau gana skeptiškai nusiteikus, kas gi per džiūvėsiai 🙂 Tik skirtumas tas, kad džiūvėsėlius aš laaabai mėgstu, todėl entuziazmo išbandyti nestigo, o rezultatas pranoko lūkesčius! 🙂
[…] skonis? Paskui pagaliau pabandžiau sau atsakyti į šį klausimą ir vieną dieną, išsikepusi biscotti su migdolais ir šokoladu, galiausiai sužinojau, kad tai išties puikūs, traškūs, labai labai skanūs sausainiukai. Šie […]
Mano pirmi tokie pabandyti ir tikrai ne paskutiniai! Nuostabus! O cantucci kaip suprantu labai panasu? Tik kaip is situ isgauti cantucci forma (tokia kaip pas jus?) ?
Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Iš esmės biscotti ir cantucci skiriasi savo forma. Jei norite iškepti mažuosius cantucci, tešlą formuokite ne į kepalėlį, o į ritinėlius. Visa kita – taip pat 🙂
Tikras skanumynas! Ir nepavykti negali. Kepu jau seniai su įvairiais priedais. Rezultatas visada super. Kas nebandėte, patariu kepti, nes tikrai nenusivilsite. O ir Kalėdos jau čia pat!