Kai pagalvoju, mano gyvenime vienas po kito vyksta puikūs dalykai. Pavasaris. Pokyčiai. Pusryčių knyga, kuri jau pasiekė beveik visas prekybos vietas. Ir vakarai ilgesni, o saulė pro debesį apdovanoja vis šiltesniais spinduliais (tada, kai nelyja, žinoma, bet juk netruks tas lietus amžinai). Ir Velykos su vaišėmis nukrautais stalais jau ant nosies. Ir dar vienas dalykas, kuris šiuo metu labiausiai neduoda ramybės pačiomis geriausiomis prasmėmis: atostogos.
A T O S T O G O S. Įžnybiu sau į delną, plaukšteliu į žandą ir kelis kartus sumirksiu, žiūrėdama į jau atspausdintus lėktuvo bilietus. Geriausiais dalykais patikėti kartais gali būti nelengva. Bet kuo mažiau lieka dienų (o jų tikrai kasdien lieka vis mažiau!), tuo geriau jaučiu dygstančius džiaugsmo sparnus. Ir noriu, beprotiškai noriu kuo greičiau kilti virš debesų.
Linkiu sau dvi savaites truksiančios vasaros, linkiu pačių geriausių įspūdžių, įsimintinų numintų kilometrų, gardžiausių valgių romantiškose tavernose, skardaus juoko, skimbčiojančių vyno taurių, basų kojų smėlyje, užburiančios žydro vandens ramybės, gražiausių vaizdų ir išsvajotų pasiilgtų kalnų didybės. Linkiu sau poilsio, poilsio, poilsio. Jaučiu, kad šįkart visų šių dalykų tikrai nusipelniau. Todėl ir linkiu sau tiek daug nuostabių dalykų, o labiausiai: linkiu sau įkvėpimo ir tikro gyvenimo džiaugsmo, slypinčio kiekvienoje atostogų dienoje, kiekviename žingsnyje, kiekviename saulės spindulyje.
O Jums, mielieji, linkiu saulėtų, šiltų ir spalvingų artėjančių šv. Velykų. Gausaus ir skanaus švenčių stalo, nuotaikingų žaidimų, linksmo artimųjų klegesio, nesibaigiančių kalbų ir neišsenkančio juoko iš pačių širdies gelmių. Tikrumo, nuoširdumo ir tikėjimo pačiais geriausiais dalykais!
Skonis: 8/10. Sodrus, sunkus, intensyvus, šokoladinis. Pjaustykite mažais gabalėliais ir patiekite prie puodelio kavos – širdis maloniai apsals jau nuo pirmų kelių kąsnelių. Nors aš pati tikriausiai teikčiau pirmenybę lengvesniems desertams, patiems didžiausiems šokoladinių skanėstų gerbėjams, tikiu, šis pyragas bus kažkas ypatingo ir nuostabaus, vertas apvalaus dešimtuko.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? The White Ramekins
Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
375 g juodojo šokolado (70% sausųjų kakavos medžiagų)
100 g sviesto
175 g rudojo cukraus
35 g rupių ruginių miltų
120 g migdolų miltų
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. pieno
5 kiaušinių
Patiekti:
kakavos
šviežių uogų
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir sviestą. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Kaitinkite ant šios garų vonelės, kartais pamaišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps.
3. Nuimkite dubenį nuo puodo. Suberkite cukrų, miltus ir migdolų miltus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną.
4. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Paruoštą masė supilkite į kepimo formą. Viršų uždenkite lakštu folijos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
6. Iškeptą pyragą kepimo formoje atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 3-4 valandas ar per naktį.
7. Atšalusį pyragą išimkite iš kepimo formos, perdėkite į lėkštę, apibarstykite kakavos milteliais. Papuoškite šviežiomis uogomis ir patiekite.
14 komentarai
Atrodo labai skaniai, o dar tos uogos!
Asta, ar yra galimybė susisiekti su jumis ne per komentarus? Nenorėčiau „spaminti” ne į temą komentaruose.
Ačiū 🙂
Ačiū! 🙂
Žinoma, galite man rašyti el. paštu sauletavirtuve@yahoo.com 🙂
Wow, ačiū už receptą 🙂 Kaip tik va gimtadieniui gavau dovanų Rūtos didelį didelį gabalą juodo šokolado, ir galvojau ką čia skanaus pagaminus… bus kaip tik su draugėmis prie kavos.
Lengvų ir įspūdingų atostogų, Asta!
Kamile, džiaugiuosi, kad receptas šįkart taip laiku ir vietoje papuolė 🙂 Skanaus pyrago! 🙂
Dėkoju už linkėjimus 🙂
Ar neturite foto su torto pjūviu? Norisi įsivaizduoti, kaip viduje atrodo 🙂
Rasa, deja, neturiu, bet atrodo kaip tamsus, sodrus, sunkus šokoladinio pyrago pjūvis 🙂
Migdolų miltai…. hm… o tokių galima nusipirkti? O gal reikia susimalti?
Kristina, galima ir susimalti, bet galima ir nusipirkti 🙂 Aš pirkau štai čia: https://www.livinn.lt/index.php?_route_=smulkus_migdolu_miltai_ekologiski_500_g
Asta, nuostabiai pailsėk – išties nusipelnei. Ir grįžki kupina jėgų, entuziazmo ir šypsenų :}
Tiesa, kur keliauji,- užuodžiu Graikiją/Kretą?
Jule, ačiū už tokius gerus ir teigiamus linkėjimus 🙂 Taip ir bus!
O užduodi tu tikrai labai į tą pusę – keliauju į Kiprą! 🙂
Gaminau šį skanumyną per šventes – puikus. Tačiau visi ragautojai nusprendė, jog truputis romo priduotų šiam tortui subtilumo, todėl būtinai rekomenduočiau 🙂
Inga, džiaugiuosi, kad tortas patiko 🙂 Tikiu ir jau jaučiu, įsivaizduoju, kad šlakelis romo čia tiktų puikiai. Ačiū už idėją! 🙂
Superinis dieviškai šokoladinis pyragas. Svarbiausia valgant neskaičiuoti kiek tame gabaliuke kalorijų 🙂
Manau, geriausia būtų išmokti išvis neskaičiuoti kalorijų, niekada 🙂 Tiesiog mėgautis maistu 🙂 Žinoma, tai nėra lengva – kartais, būna, tie skaičiukai tikrai įkyriai į galvą lenda 😀