Labai mėgstu lašišą. Nevalgau jos kasdien, tačiau artėjant kokiai nors šventei, progai ar pasisėdėjimui, į pirkinių krepšelį dedu ir ją, dažniausiai – porą pakuočių rūkytos lašišos. Neprisimenu tokio stebuklo, kad lėkštė su lašiša bei daržovėmis įdarytais lavašais ar padėklas paprasčiausių sumuštinukų su lašiša ir citrinų skiltelėmis nebūtų ištuštėjęs iki paskutinio kąsnelio. Žinoma, prie to ištuštėjimo visuomet noriai prisidedu ir aš pati, šypt.
Lašišos paštetas – naujiena mano šaldytuve. Nežinau, kodėl nesugalvojau jo pasigaminti anksčiau, nes galiu prisiekti, kad prie šio recepto per pastaruosius kelerius metus buvau stabtelėjusi tikrai ne kartą. Bet visuomet, matyt, pagalvodavau: gal kitą kartą. Taip pagalvojusi, susukdavau su turima lašiša porą lavašų ir visi būdavo sotūs ir laimingi.
Na, o šįkart – tiksliau, bene prieš mėnesį, kai „Viči“ padovanojo visą glėbį gėrybių, o tarp jų ir rūkytos lašišos – pagaliau paruošiau indelį šio lašišų pašteto. Manau, kad užtrukau tam maždaug tris minutes. Ne daug ilgiau užtrukom, kol tą indelį iškabinom: tepėm ant paskrudintų duonos riekelių, čespėjom ir panosėj murmėjom, kad labai skanu.
Skonis: 9/10. Puikus pagardas visiems lašišos gerbėjams. Tiek pusryčiams, tiek užkandžiams.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Woman&Home
Lašišos paštetas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g rūkytos lašišos
75 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
½ citrinos žievelės
ryšelio šviežių krapų
žiupsnio grūstų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Rūkytą lašišą, kreminį sūrį, nutarkuotą citrinos žievelę, pasmulkintus krapus ir žiupsnį grūstų pipirų sudėkite į maisto smulkintuvą.
2. Smulkinkite, kol visi produktai susimaišys į pusiau vientisą masę (jei norite, galite sutrinti ir iki visiškai vientisos konsistencijos tyrės).
3. Patiekite su paskrudintomis duonos riekelėmis ir mėgstamais žalumynais.
5 komentarai
O lašiša karšto ar šalto rūkymo?
as sakuciau, ka nesvarbu. kokia megstast, kokia turit.
labai megstu tokius tepalus 😀
Ir aš mėgstu, pagaminsiu savaitgaliui būtinai 🙂
Aš naujojau šaltai rūkytą lašišą – tikrai labai gardi užtepėlė! 🙂
Sėkmės, skanaus ir nekantrausiu išgirsti įspūdžius, kaip patiko 😉