Skonis: 8/10. Štai ir pasireiškė vieną dieną staiga ir netikėtai mūsų skonio konservatyvumas 😀 Duona (na, labiau keksas iš tiesų, bet vis dėlto tebūnie duona) tikrai labai puikios konsistencijos ir kaip ragavę vieningai kartojo – būtų be galo skanu, jei nebūtų to keisto aštrumo… Taip taip, karis viską (ne)sugadino. Čia tikriausiai jau skonio reikalas – bent jau aš mažą gabalėlį su puodeliu arbatos suvalgiau tikrai skaniai, o tas neįprastas aitrumas buvo netgi malonus, tačiau… būna ir skaniau 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Closet Cooking
Ananasų ir bananų duona su kariu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 puodelis (170 g) miltų
1/2 puodelio (75 g) rupių kvietinių miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
3 valg.š. kario miltelių
3 (~ 300 g) prinokę bananai, sutrinti
100 g sviesto, tirpinto
1 puodelis (200 g) cukraus
1 kiaušinis
1 valg.š. citrinos sulčių
1 puodelis (160 g) kubeliais pjaustytų konservuotų ananasų
2 valg.š. kokoso drožlių
GAMINIMO EIGA
1. Dubenyje sumaišyti miltus, rupius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir karį.
2. Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį, supilti citrinos sultis ir išplakti. Įmaišyti trintus bananus ir gerai išmaišyti.
3. Sausus produktus supilti į paruoštą plakinį, išmaišyti.
4. Į gautą masę suberti ananasų gabalėlius, kokoso drožles, išmaišyti.
5. Paruoštą tešlą supilti į riebalais išteptą 22,5 x 12,5 cm. kepimo indą (aš iškepiau vieną 20 x 13 cm. kepimo indą ir tris standartinio dydžio keksiukus).
6. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus ir sausas, apie 60 minučių.
7. Atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
4 komentarai
It’s better to have a traditional banana bread, right? 🙂
Aš, nors ir mėgėja eksperimentuoti, jaučiu, kad būčiau labiau prie tų, kurie nori duonos be ‘to keisto aštrumo’. Bet nepabandęs gi nesužinosi, ar ne? (:
Yes, you are really right 😀
Kadangi vakar kaip tik išbandžiau ir, palyginus su šia, tradicinę bananų duoną, galiu užtikrintai teigti, kad aš taip pat prie tų konservatorių, kuriems vis dėlto skaniau tradiciškiau 🙂 Na, bet negaliu sakyti, kad ir ši man nepatiko – skani, tik ne taip labai 😀
Asta, o be kario dar kartą keptum? 😉
Dėl pavadinimo „bread” aš jau nebe pirmą kartą užsienio bloguose pastebiu, kad tai ką jie vadina duona mums yra keksas. Kita vertus – koks skirtumas, svarbu, kad skanu. 🙂
Tavo duona atrodo šauniai, tokia drėgna ir minkšta!
Beje, man labai patinka išsamus įvertinimas prieš receptą ir atsinaujinusi svetainė. Gal ir vėloki sveikinimai, bet sveikinu persikrausčius į „Saulėtą virtuvę”. 🙂
Vilma, ačiū už sveikinimus, priimu išskėstom rankom 🙂
Duona tikrai ir drėgna, ir minkšta, ir, kaip jau sakiau, pati jos konsistencija tikrai nuostabi, tik vat tas karis… 😀 Be jo dar kartą tikrai kepčiau, ir netgi planuoju tai daryti, bet… teks ir vėl šiai „duonai” atstovėti ilgą eilę, pirmenybė dar neišbandytiems receptams 😀
O dėl duonų ir keksų terminų, tai visiškai pritariu, duona čia nebent dėl tos pailgos kepaliuko formos 🙂 O dar, plius, man duona ir skamba gražiai, todėl laikaus tikslaus vertimo ir apgaudinėju save 😀