Skonis: 10/10. Kai spalio viduryje pradeda snigti (!) didžiulėmis baltomis snaigėmis ir už lango siaučia lediniai vėjai, galima užsidaryti šiltoje virtuvėje ir protestuoti, ruošiant vasariškus desertus 🙂 Skanius desertus, labai skanius! Ir puošnius, žinoma 🙂
Ir dar – skubu smagiai pasidžiaugti – jūs tik pažiūrėkit, koks tai visapusiškai gerietiškas desertas! 🙂 Juodas šokoladas dovanoja mums plačią šypseną ant veido, riešutai suteikia energijos, o bananai… tiesiog skanus, maistingas vaisius! 😀 Taip taip, kartais saldžios nuodėmės būna visai nenuodėmingos… 🙂
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Joy the Baker
Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 prinokę, bet dar tvirti nedideli bananai
12 medinių pagaliukų smailiais galiukais
200 g juodojo šokolado
100 g mėgstamų riešutų, pakepintų ir susmulkintų
GAMINIMO EIGA
Bananus nulupti, kiekvieną perpjauti į tris dalis. Medinius pagaliukus įsmeigti į kiekvieno banano centrą. Taip paruoštus bananus išdėlioti ant padėklo ant lėkštės, apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 4 valandoms ar palikti per naktį.
Riešutus (aš naudojau migdolus) pakepinti ir susmulkinti. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir ištirpinti ant garų vonelės.
Išimti bananus iš šaldytuvo, merkti į šokoladą, apvolioti smulkintuose riešutuose ir dėti ant folija ištiestos lėkštės ar padėklo, neliečiamt bananų vienas prie kito. Paruošus visus bananus, dėti maždaug 30 min. į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
Skanaus!
8 komentarai
Mes vasarą taip darom 😉
Puikuoliškai atrodo, aš vasarą irgi taip su braškėmis ‘elgiuosi’ 🙂
Taip, pritariu, desertas gerokai vasariškas, bet kaip ir sakiau, aš šitaip užsiimiau aktyviu protestu prieš ryškiai per anksti atėjusią žiemą 🙂 Pačiupus į rankas dar ir didelį puodą svarainių arbatos, sakyčiau, kad protestas pavyko – ir šilta, ir skanu, ir šiaip gyvenimas gražesnis 😀
Braškės, tikiu, irgi skanuolės gaunasi, vasarą būtinai tuo įsitikinsiu 🙂
O mes žiemą taip darom. Vasarą kitų vaisių yra, kad bananų net nepasigendam. Beje, šis desertukas pats einamiausias, greičiausiai dingsta nuo stalo, taip nė karto man ir nepavyko nufotografuot
Dar pamiršau pasakyti, kad galima ir kokoso drožėlse apvolioti, man gal net skaniau
Forelle, puiki idėja su kokoso drožlėm, ačiū! Būtinai išbandysiu, tikiu, kad man irgi gali patikti net dar labiau 🙂
O dangau kaip skaniai visa tai atrodo!!! Sulisti i kompa galima :))
O-ho-ho, va čia tai komplimentas! 😀 Ačiū 🙂
Į kompą lįsti gal ir neverta, bet į virtuvę – tikrai taip, valandžiukė, ir bananai bus paruošti 😉