Ką gi dabar veiki per dienas? – klausia manęs sutikti žmonės, tikiu, šiek tiek baltai pavydėdami ilgų saulėtų atostogų. Storėju, – atsakau nuoširdžiai, šiuo žodžiu iš esmės apibendrindama tai, kas akivaizdu, ir kas ištikimai lydi mane kiekvieną akimirką, kad ir ką dar veikčiau.
Jei teisingai suprantu, o nesuprantu aš vis dar daug ko, kiekviena būsima mama patiria tą lemiamą momentą, kai jos gausias kalėdines vaišes primenantis pilvas (ar toks, koks netyčia galėtų užaugti po sočių cepelinų pietums pas mamą, užgėrus juos dviem litrais, hm, alaus) per vieną naktį tampa dailiu nėščiosios pilvuku. Tas rytas, kai pastebi jį veidrodyje, tiesiog stebuklingas, juk tikrai. Ir tada jis pradeda augti. Kai gydytoja man pasakė, kad turėsiu nešioti labai didelį pilvą (net jei norėčiau paaiškinti, kas ir kodėl, man nepavyktų), aš beveik apsidžiaugiau – buvau dar visai neseniai išgyvenusi tą bum! naktį ir didesnis pilvelis man reiškė didesnį džiaugsmą, ar panašiai. O, mergyt, sakau sau šiandien, tada dar nežinojai, kaip sparčiai gali augti tas mielas pūzas!
Kas sukasi mano galvoje šiandien, įžengus į paskutinį laukimo etapą iš trijų? O, tai labai paprasti dalykai.
Kaip išeiti pasivaikščioti ilgiau nei penkiolikai minučių kelyje, kuriame nėra tualetų? Dar truputį, ir tikrai galėsiu tapti puikiausia jų apžvalgininke, dievaži. Imu suprasti, kad kolegė buvo teisi, kai sakė, kad nė velnio aš nekirsiu pilnais žandais tų arbūzų visą vasarą, kad ir kaip juos dievinčiau… Kiek kūno aliejaus turėčiau sutepti, norėdama išsaugoti lygią odą? Ar bamba (mano bamba) gali perplyšti? Ar šiandien vakare dar tilpsiu į savo pižamą? Ar gali būti, kad mano svarstyklės sugedo? Apie depiliacijos niuansus čia net nekalbėsiu, čia tam ne vieta, na, bet juk pačios suprantate… (esu įsitikinusi, kad tos, kurios dar nesupranta, iki šios vietos tikrai neskaitė). Ir ar ilgai dar apgaudinėsiu save, kad egzistuoja toks dalykas kaip patogi miego poza? Beje, tos visai neseksualios kelnaitės nėščiosioms ženkliai paaukštintu liemeniu man pradeda atrodyti jau nebe kaip išmislas turtingiesiems, o kaip galimas stebuklas! Ir pūškavimas, pakalbėkime apie jį – šis žodis pamažu įgauna naują, realią prasmę. Kaip ir ateinantis suvokimas, kad dalis daiktų man per aukštai, kita dalis – per žemai. Ką jau kalbėti apie bandymus gražiai apsirengti ir gražiai jaustis… Kalbant apie grožį: kažkas žiauriai pajuokavo, kalbėdamas apie besilaukiančios moters odos švytėjimą. Mano veidas švyti raudonomis dėmėmis, o vargeli!
Bet visa tai – smulkmenos. Žinot, kas stebuklingiausia? Kad užtenka pajusti menką krustelėjimą ir drąsesnį spyrį, ir visi tie dalykai atrodo tokie menki, nereikšmingi, net niekingi. Šypsausi, glostau tą milžinišką savo pilvelį ir visa širdimi džiaugiuosi būdama šiam kely, kuriame esu. Trokštu išbūti čia iki pat toks akimirkos, kai devynių mėnesių kelias bus nužingsniuotas iki pat paskutinės minutės. Net jei kartais šiame kelyje per mažai tualetų, meilės ir laimės čia – su kaupu.
Jei manote, kad kava ir šokoladas turėtų būti neišskiriami, nes vienas visada gardesnis su antruoju, turėtumėte iškepti šį šokoladainį. Sodrus šokoladainio skonis, malonios tekstūros, burnoje sutirpstantis kreminio sūrio sluoksnio švelnumas, subtiliai jaučiama kava – viskas susilieja į viena ir prie puodelio kavos jūs mėgaujatės nuostabiai gardžiu desertu. Kartais tokių pasilepinimo akimirkų – saldžių, nuodėmingų – ne tik labai norisi, bet ir labai reikia. Skanaus!
Šokoladainis su kava ir kreminio sūrio sluoksneliu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Šokoladainiui:
½ stiklinės (70 g) miltų
¼ arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
75 g sviesto
100 g juodojo šokolado
1/3 stiklinės (65 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb. š. tirpios kavos miltelių
Kreminio sūrio sluoksniui:
1 valg. š. tirpios kavos miltelių
1 valg. š. verdančio vandens
160 g kreminio sūrio „Philadelphia“
125 g rikotos sūrio
2/3 stiklinės (130 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
¼ stiklinės (60 g) grietinės
1 valg. š. miltų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo formą. Atidėkite į šalį.
2. Paruoškite šokoladainio sluoksnį. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje.
3. Į kitą dubenį dėkite sviestą, gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Šį dubenį statykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir maišydami kaitinkite virš garų, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį ir leiskite kelias minutes atvėsti. Tuomet įmaišykite cukrų, po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite tirpios kavos miltelius.
4. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Atidėkite į šalį.
5. Paruoškite kreminio sūrio sluoksnį. Tirpios kavos miltelius sumaišykite su verdančiu vandeniu, kol ištirps. Atidėkite į šalį ir leiskite kelias minutes atvėsti.
6. Kreminį sūrį ir rikotos sūrį sudėkite į dubenį ir išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Suberkite cukrų ir dar kartą išplakite. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite atvėsusią kavą, grietinę ir miltus.
7. Tris ketvirtadalius paruoštos šokoladainio tešlos tolygiai paskirstykite paruoštoje kepimo formoje. Ant viršaus užpilkite kreminio sūrio masę (nenustebkite, ši bus skysta), o ant šios šaukštu išdėliokite likusią šokoladainio tešlą. Peiliu lengvai pamaišykite keliose vietose, kad viršutinė šokoladainio tešla šiek tiek įsimaišytų į kreminio sūrio masę.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes, kol kepinys šiek tiek pakils, viršus gražiai pagels, o kreminio sūrio masė sutvirtės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet kelias valandas atšaldykite šaldytuve ir supjaustę patiekite.
Recepto šaltinis: THE ITSY-BITSY KITCHEN
6 komentarai
Kaip neapsakomai gardu! Draugas valgė ir linksėjo galvą, sakydamas, kad lauks ir vėl šito skanumyno ant stalo. Išties, net nesitikėjau, kad toks tirpstantis burnoje jis išeis. Puikus receptas, o ir nuotraukos įkvepiančios gamybai – kai pamatai tokią kompoziciją, negali nepabandyti jos atkurti ir pati. Šaunu!
Samanta, mano šypsena – iki pat ausų! 🙂 Labai džiaugiuosi ir ačiū, kad užsukai pasidalinti įspūdžiais! 🙂
Asta, ar butu galima vietoje Filadelfijos naudoti isplakta grietinele?
Vitalija, tikrai nerekomenduoju – šių produktų paskirtis visiškai skirtinga; išplakta grietinėlė kepdama tiesiog išsileis, išskys ir… sunku net numanyti, koks rezultatas lauktų vietoje tikrai labai gardaus pyrago 🙂 Filadelfiją galite keisti rikota, maskarpone, pertrinta varške 😉
O jeigu naudoti vien Rikotos surį, ar tiktų 13 proc. riebumo, ar geriau pirkti 40 proc.?
Jelena, turėtų puikiai pavykti vien su 13 proc. riebumo rikotos sūriu.