Vasara! Ji įsibėgėja, apsuka galvą, užima kvapą, sujaukia mintis ir primena, kad ir kiek metų mums bebūtų, kaip gera kartais į viską pažvelgti pro rožinius akinius. Kai dangumi ridinėjasi saulė, o basas kojas kutena kvepianti žolė, gyvenimas akimirksniu tampa gražesnis, lengvesnis, laimingesnis, nuostabesnis – tiesiog visaip kaip geresnis.
Vasarą ir vėl atgimsta noras save… palepinti. Gal porcija gardžių naminių ledų, gal dar viena riekele saldaus ir lipnaus arbūzo, o gal – kitokiais pusryčiais. Vieną rytą, prabudusi anksčiau, o jį dar palikusi snausti pataluose, pirštų galais nutykinau į virtuvę. Iš tiesų nieko čia ypatingo – tik paprasti produktai, kuriuos dažniausiai daugelis (ar bent jau aš – tikrai) turime savo virtuvėse, tačiau rezultatas, kuriuo mėgavomės po gero pusvalandžio, pranoko lūkesčius. Nepaisant to, kad planavau, tačiau pamiršau į tešlą įberti šaukštą kitą miltų, ir jau bijojau, kad valgysime tiesiog saldžią kiaušinienę su obuoliais, viską išgelbėjo kokosų drožlės. Apkepėlės buvo nuostabiai minkštos, purios, su daug obuolių, o mane, žinoma, kaip ir kiekvienąkart, pakeri viskas, kas yra kokosų skonio. Čia jis jautėsi tikrai ryškiai!
Galiausiai, visi mes, mėgstantys valgyti ir džiaugtis maistu, žinome: svarbu ne tik ką, bet ir kaip, ir iš ko, ir kur, ir su kuo. Čia gi visi taškeliai ant i tą rytą susidėliojo taip pat tiesiog idealiai. Saulėtas rytas, mylimas žmogus, jaukūs namai, dailūs ir vasara alsuojantys indai. Už pastaruosius – už dailius mėtinius kepimo indelius, primenančius vasaros gėles – dėkoju C&D Style. Valgyti iš jų – didelis džiaugsmas ir malonumas!
Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. sviesto
1 didelio obuolio
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
2 didelių kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) kokosų pieno
2 valg. š. kokosų drožlių
2 valg. š. rudojo cukraus
½ arb. š. druskos
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Į kepimo indelius (10 cm skersmens) įdėkite po šaukštą sviestą ir dėkite į orkaitę. Leiskite kaisti, kol sviestas ištirps, o jūs paruošite obuolius.
2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Jei skiltelės labai ilgos, perpjaukite jas perpus. Sudėkite obuolių gabalėlius į indelius su ištirpusiu sviestu, pamaišykite ir kepkite toliau, kol paruošite tešlą.
3. Tešlai išplakite kiaušinius su kokosų pienu. Įmaišykite kokosų drožles, rudąjį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite.
4. Obuoliams apkepus ir kiek suminkštėjus, į kepimo indelius ant jų supilkite paruoštą tešlą. Kepkite dar apie 20 minučių, kol tešla sutirštės ir apkepėlių viršus gražiai apskrus.
5. Patiekite nedelsiant su smulkintais riešutais, trintomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.
4 komentarai
Ech… orkaitės kokius metus laiko neturėsiu… teks seilę varvinti prie Tavo nuotraukų… O gal kažką planuoji gaminti, kur nereikės orkaitės?
Aušra, oho, šitiek laiko be orkaitės! Įsivaizduoti sunkiau nei sunku 🙁 Bet.. na, juk tikrai daug receptų ir be orkaitės! 😉 Bus ir daugiau, pažadu 🙂
Kaip skaniai atrodo, tikrai manau, kad išbandysiu 🙂 ! Kadangi pastaruoju metu mažinu miltų ir cukraus kiekį kurį suvalgau, šis receptas labai tinka 🙂 !
Viktorija, man belieka palinkėti skanaus! Labai tikiu ir tikiuosi, kad apkepėlės patiks 🙂