Jis tikrai apsidžiaugtų, jei vieną gražią dieną į jo vis pusiau juokais užduodamą klausimą „O ar ryžių košė nėra tokia pat sveikuoliška kaip avižinė?“ atsakyčiau „Taip!”. Kita vertus, tyliai sau manau, kad tas juokingas jo akių pavartymas ar vienas kitas šmaikštus komentaras apie avižinę košę, kurią valgome kiekvieną mielą rytą, yra tik tam, kad turėtume daugiau progų vienas kitam nusišypsoti.
O kartais tie mieli paerzinimai pasiekia tikslą ir ant pusryčių stalo dubenėliuose garuoja ryžių dribsnių košė. Galbūt ir ne tokia sveikuoliška ir visaip kaip puiki, bet tikrai skani; be to, blogiausių pasirinkimų sąraše tikrai nebūtų viena iš lyderių. Būna dienų, kai pusryčiams valgome spurgas – mes juk žmonės; silpni ir bejėgiai, kai kalba pasisuka ir nosis užuodžia gardžius skanumynus. Esu tikra, kad kartkartėmis išklysti iš doro sveikos mitybos kelio yra ne mažiau sveika nei kiekvieną dieną pradėti dubenėliu avižinės košės.
Taigi, kad ir kas šiandien būtų ant Jūsų pusryčių, pietų ar vakarienės stalo – skanaus! O aš dalinuosi mūsų mėgstamo ryžių dribsnių košės receptu. Pasigirsiu dar kartą, nes susilaikyti tiesiog negaliu – nuotraukoje pozuojančios braškės yra iš mūsų pačių kiemo!
Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais, braškėmis ir graikiniais riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
800 ml pieno*
žiupsnelio druskos
180 g ryžių dribsnių*
2-3 valg. š. kokosų drožlių**
Viršui:
1 banano
saujelės graikinių riešutų
kelių braškių
GAMINIMO EIGA
1. Pieną su žiupsneliu druskos kaitinkite puode virš vidutinės ugnies, kol užvirs.
2. Suberkite ryžių dribsnius, sumažinkite ugnį ir kaitinkite toliau, vis pamaišydami, kol ryžiai sugers pieną ir išbrinks, tačiau košė vis dar bus pakankamai skysta.
3. Suberkite kokosų drožles, išmaišykite. Košei pasiekus Jūsų norimą konsistenciją, nukelkite nuo ugnies. Paskirstykite į dubenėlius.
4. Ant viršaus užberkite banano griežinėlių, trupintų graikinių riešutų, papuoškite keliomis braškėmis. Patiekite nedelsiant.
* Auksinė ryžių dribsnių virimo proporcija: 3 dalys skysčio ir 1 viena dalis ryžių dribsnių.
** Kokosų drožlės jau savaime košei suteikia šiek tiek saldumo, tačiau jei esate smaližiai – į kaitinamą pieną įberkite šaukštą cukraus. Arba, prieš patiekdami košę, apšlakstykite ją šaukšteliu medaus ar klevų sirupo.