Nieko nelaukdama apie šį tortą noriu pasakyti du svarbiausius dalykus:
1. Tai tortas, kurį kepiau absoliučiai daugiausiai kartų iš visų kada nors keptų tortų.
2. Tai tortas, kuris patinka visiems. Net tiems, kuriems tortai buvę nebuvę. Neprisimenu nei vieno numykimo, bet prisimenu begales pagyrų, recepto prašymų ir daug daug skanaus čepsėjimo ir laimingų veidų.
Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai. Ar jaučiate, kiek daug šiuose žodžiuose slepiasi saldaus gyvenimo džiaugsmo?
Paprastai aš šį tortą vadinu labai paprastai – „Snickers“ tortu. Labai seniai tinklaraštyje pasidalinusi pirmuoju išbandytu „dubliu“, pradėjau tikrą „Snickers“ tortų kepimo maratoną. Gimtadieniams, didžiosioms ir visai mažoms šventėms, giminaičių susiėjimams, draugų susibūrimams, kolegoms darbe ir dar begalei įvairiausių progų (ar net be progų). Įskaitant ir garbingus jubiliejus, ir net vestuvių stalą. Kai prisireikia sukonstruoti dviaukštį tortą, dažniausiai renkuosi irgi šį, mat jis ne tik super-skanus, bet ir super-tvirtas. Tikriausiai ir keturis aukštus drąsiai būtų galima sulipdyti, jei tik noro būtų.
Rašydama saldumynų knygą, žinoma, kad joje norėjau pasidalinti ir šio niekada nenuviliančio ir visiems visada patinkančio torto receptu. Tik tąkart surašiau jau kiek kitą versiją, šiek tiek patobulintą ir dar labiau pritaikytą mūsų – didelių smaližių – skoniams.
Šis tortas saldus, labai saldus, tikrai. Jis visiška priešingybė lengviems, puriems, nekaloringiems, sveikuoliškiems desertams. Kaip kartais aš juokauju: jei jau tortas yra nuodėmė, tai jis turi būti tikrų tikriausiai nuodėmė nuo pradžios iki pabaigos, nuo biskvito iki kremo ir papuošimo. Šis būtent toks ir yra: saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.
Kodėl dalijuosi šiuo torto receptu šiandien ir dabar?
Nes šiandien gimtadienį švenčia mano brangi draugė (Kristina, su gimtadieniu, siunčiu tau virtualų torto gabalėlį ir pačius saulėčiausius linkėjimus!).
Nes artėja savaitgalis, o galbūt Jūs dar nežinote, kokiu savaitgalio desertu save palepinsite šįkart. Jei išsirinksite šį tortą, Jums prireiks šiek tiek laiko, todėl pasidalinti receptu anksčiau yra geriau.
Nes šio torto receptas yra saldumynų knygoje, kurios tiražas taip ir nebuvo pakartotas, nors daugeliui klausiusių su viltimi tą žadėjau. Atsiprašau, bet, atrodo, visus tuos pažadus turiu susigrąžinti atgal.
Nes šis tortas toks geras, kad receptu pasidalinti tiesiog būtina. Ir geriau jau tai padaryti šiandien nei rytoj – skaniems naminiams tortams niekada nebūna per anksti, šypt.
Skonis: 10/10. Tobulas, tiesiog tobulas tortas. Saldus, tvirtas, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Karamelė, šokoladas, kepinti lazdynų riešutai – dar nesutikau žmogaus, kuris būtų suraukęs nosį ar atsisakęs gabalėlio, šypt.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Anksčiau publikuota: ČIA.
Karamelinis tortas su lazdynų riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitams:
1 puodelis (200 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
½ skardinės (200 g) karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“)
1 puodelis (250 ml) grietinės
2 puodeliai (280 g) miltų
1 arb. š. sodos
½ puodelio (80 g) kepintų lazdynų riešutų
Sulaistymui:
½ puodelio (125 ml) stiprios kavos
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. kreminio kavos likerio
400 g šokoladinio padažo (žr. receptą žemiau)
Kremui:
200 g minkšto sviesto
1 1/3 skardinės (535 g) karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“)
1 ½ puodelio (240 g) kepintų lazdynų riešutų
Papuošimui:
100-120 g sūdytos karamelės (žr. receptą žemiau)
1 puodelis (160 g) kepintų lazdynų riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą atsegamais kraštais.
2. Cukrų ir kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite iki purios ir baltos spalvos masės. Sudėkite kambario temperatūros karamelizuotą sutirštintą pieną, grietinę ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir sodą. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir gerai išmaišykite ar išplakite plaktuvu, kol neliks gumuliukų. Kepintus lazdynų riešutus smulkiai sukapokite ir įmaišykite į tešlą.
4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
5. Iškepusį biskvitą kelias minutes atvėsinkite kepimo inde, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
6. Kol biskvitas vėsta, paruoškite sirupą sulaistymui. Nedideliame puodelyje sumaišykite stiprią paruoštą kavą, cukrų ir kreminį kavos likerį, kol cukrus ištirps.
7. Paruoškite karamelinį kremą. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros karamelizuotą sutirštintą pieną elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Kepintus lazdynų riešutus smulkiai sukapokite ir įmaišykite į masę. Paruoštą kremą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol surinkinėsite tortą.
8. Surinkite tortą. Atvėsusį biskvitą dideliu ir labai aštriu peiliu perpjaukite į keturias lygias dalis taip, kad turėtumėte keturis vienodo storio biskvito lakštus. Jeigu biskvito virtšuje susidarė kalnas, jo viršūnę nupjaukite, kad visi turimi biskvitai būtų tiesūs. Nupjautą biskvito dalį pasilikite – panaudosite jį papuošimui.
9. Pirmąjį biskvitą dėkite ant plokščios lėkštės ar padėklo. Apjuoskite aplink biskvitą torto formos botelius, kurie leis tortui sėkmingai sustingti ir neprarasti savo formos, kol bus surinkinėjamas.
10. Apšlakstykite biskvitą paruoštu kavos ir likerio sirupu ir plonai aptepkite ketvirtadaliu šokoladinio padažo.
11. Ant šokoladinio padažo tolygiu sluoksniu paskleiskite trečdalį karamelinio kremo. Ant viršaus dėkite antrąjį biskvitą ir lengvai papaspauskite delnais. Visus likusius biskvitus susluoksniuokite tokia pačia tvarka. Viršutinį biskvitą aptepkite tik likusiu ketvirtadaliu šokoladinio padažo.
12. Sukonstruotą tortą palaikykite šaldytuve per naktį ir leiskite jam visiškai sutvirtėti, o biskvitams – sugerti sirupą bei skonius.
13. Papuoškite tortą. Tortui sustingus, nuimkite metalinį bortelį ir šonus palyginkite peiliu. Likusią nupjautą biskvito viršūnę susmulkinkite iki vidutinio stambumo trupinių ir padenkite jais torto šonus.
14. Kepintus lazdynų riešutus sumaišykite su sūdyta karamele ir tolygiai paskleiskite ant torto viršaus.
15. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
apie 600-650 g padažo
♥ Šokoladinis padažas
2/3 puodelio (190 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
½ puodelio (170 g) medaus
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
½ puodelio (60 g) kakavos
½ arb. š. druskos
150 g juodojo šokolado
50 g sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1. Dideliame puode sumaišykite riebią grietinėlę, medų, rudąjį cukrų, kakavą, druską ir 100 gramų juodojo šokolado. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol masė taps vientisa ir užvirs. Masei užvirus, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami kaitinkite dar 5 minutes.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies. Sudėkite likusius 50 gramų šokolado, sviestą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite, kol gausite visiškai vientisą padažą.
3. Paruoštą šokoladinį padažą šiek tiek atvėsinkite, tuomet supilkite į sandariai užsidarantį stiklinėlį. Šaldytuve šokoladinį padažą galite laikyti iki poros savaičių. Atšalęs padažas sutirštės, todėl prieš patiekdami pakaitinkite jį mikrobangų krosnelėje apie 10-20 sekundžių.
4. Patiekite šokoladinį padažą su įvairiais desertais, glaistykite juo pyragus, gardinkite ledus.
300 ml stiklainėlis (500 g)
♥ Sūdytos karamelės padažas
300 g cukraus
120 g sviesto
¾ puodelio (190 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnis jūros druskos (pagal skonį)
1. Cukrų suberkite į didelį storadugnį puodą ar keptuvę. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies nemaišydami, kol cukrus kraštuose pradės tirpti. Tuomet mediniu šaukštu lėtai ir lengvais judesiais pradėkite maišyti nuo puodo ar keptuvės kraštų link centro. Kai visas cukrus ištirps, toliau kaitinkite lėtai maišydami, kol sirupo spalva taps tamsiai gintarinė. Vos pajautę lengvą dūmų kvapą, suskaičiuokite iki trijų ir iš karto nuimkite puodą ar keptuvę nuo ugnies.
2. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite, kol sviestas ištirps. Sudėjus sviestą, karamelė ims burbuliuoti, todėl būkite atsargūs, kad neapsidegintumėte.
3. Sviestui ištirpus, nuolat maišydami masę, lėtai plona srovele supilkite grietinėlę. Elkitės labai atsargiai, kadangi karamelė vėl pradės stipriai burbuliuoti. Jeigu, supylus grietinėlę, karamelė staiga sukietėtų, dėkite puodą ar keptuvę ant labai silpnos ugnies ir maišydami trumpai pakaitinkite, kol gausite vientisą masę. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir žiupsnį jūros druskos pagal skonį.
4. Šiek tiek atvėsinkite karamelę ir po 10-15 minučių supilkite į stiklainėlį (300 ml). Sandariai uždarę, šaldytuve stiklainėlį su karamele galite laikyti iki 2 savaičių. Šaldytuve karamelė sutirštės, todėl, prieš patiekdami, valandą palaikykite kambario temperatūroje arba pašildykite ant silpnos ugnies, perdėję į nedidelį puodą.
67 komentarai
Sveiki,
kuo galima būtų pakeisti medų šokoladiniame padaže? Gal tiktų auksaspalvis sirupas?
Vitalija, taip, tikrai tiktų! 🙂
Sveiki Asta,
O visus riesutus reikia pakepinti keptuveje ir nuimti lukstus?
Marija, galite pakepinti keptuvėje arba orkaitėje, bet iš esmės taip – visus juos reikia pakepinti ir nuimti atšokusias odeles 🙂
Aciu! 🙂
sveikos ar jums biskvito tesla gavosi tirsta ?nes mano akim atrodo kad per tirsta
Dovile, šio torto biskvito tešla tikrai turi būti labai tiršta 😉
Ačiu,tortas tikrai,kad tobulas??visiems labai patiko?siandien vel kepsiu
Oi, kaip smagu girdėti! 🙂 Ačiū ir skanaus Jums antrojo dublio! 😉
Sveiki.
Bandysiu gaminti šį skanėstą 😉
Iškilo tik klausimas: kokiu būdu ir kiek laiko kepinti riešutus? Keptuvėje ar orkaitėje?
Ačiū
Vika, puikus pasirinkimas! 🙂
Lazdynų riešutus galite pakepinti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. Kepinti reikėtų tol, kol atšoks odelės. Orkaitėje kepinu 180 C temperatūroje apie 10-15 minučių. Sėkmės ir skanaus! 🙂
Sveiki norejau paklausti ar nieko tokio jei lazdyno riešutus pakeisciau graikiniais riešutais?
Vaiva, kodėl gi ne! Tortas būtų tikrai kitoks, nes vis tik riešutais sudaro labai nemažą jo dalį, bet turėtų būti taip pat labai gardus 🙂 Jei išmėginsite, būtinai pasidalinkite įspūdžiais!
Laba diena! Ar galit pasakyti ar tiktu pirktinis sokoladinis kremas (ne nutella, o geresnes sudeties) ?? Aciu!
Sveiki, Gintare, nežinau, apie kokį kremą kalbate, bet jei jis tepamos konsistencijos, tuomet turėtų puikiai tikti kaip naminio šokoladinio padažo alternatyva 🙂
Šitas skanuolis naujasis nr. 1 tortas mano šeimoje ? abejigas neliko nei vienas!
Neringa, nuostabiai džiaugiuosi tai girdėdama! 🙂
O vietoj sodos, kepimo milteliai tiktų, kiek reiktų įdėti? Ačiū
Aurelija, pagal visas konditerijos taisykles, tešloje, kurioje naudojami rūgštiniai produktai (pvz., grietinė), turi būti naudojama soda. Bet aš pati kartais numoju ranka ir, jei jos neturiu, keičiu tokiu pačiu kiekiu kepimo miltelių. Dar nebuvo nepavykę 🙂
Sveiki, o gal įsivaizduojate, kuo galima būtų pakeisti sulaistymui reikalingą kavą ir kavos likerį?
Mingaile, kartais aš biksvitus sulaistaus tiesiog vandens ir cukraus sirupu – bisvitai būna drėgni, saldūs. Puikiai tinka 🙂
Sveiki, Asta, planuoju kepti šį tortą, tačiau mano turima torto forma yra 24 cm skersmens, todėl kilo klausimas, ar vertėtų perskaičiuoti tešlos igridientų kiekius, ar šiuo atveju iš gautų proporcijų gaunasi pakankamai stori lakštai ir didesnėje kepimo formoje tortas nenukentėtų? Ačiū už atsakymą 🙂
Sveiki, Aurelija, siūlyčiau produktų proporcijas didinti ketvirtadaliu, kad tortas neprarastų savo dydžio ir aukščio 🙂 Sėkmės ir skanaus!
Aciu jums labai uz puiku ir lengvai suprantama recepta, gaminau torta antra kart gyvenime ir nebuvo jau taip sunku. Tik vienas minusas, man isemus torta is saldytuvo pro jo krastus bega sviesto ir rududu kremas.. nesuprantu ka galejau blogai padaryti? Rududu kur gyvenu nera, tad teko virti kondensuota piena, viriau 2.5 val ir gavosi gal vos skystesnis nei rududu, gal del to bega?
Gintare, ačiū, kad išbandėte! 🙂 Tiesą sakant, šio torto kremas yra vienas iš pačių tvirčiausių, kokius tik žinau. Manau, kad bėda gali būti arba nepakankamai/netinkamai išvirtame kondensuotame piene (aš jo virus niekad nesu, todėl čia daug patarti negaliu), arba blogai paruoštame svieste, pvz., kai jis naudojamas tirpintas, o ne tiesiog natūraliai suminkštėjęs iki kambario temperatūros.
Kažin kiek ilgiausiai šis tortas gali stovėt šaldytuve iki patiekiant? ????
Šis tortas vienas tų, kuris tikrai ilgai gali išlaukti šaldytuve – skaniausias jis, tiesą sakant, antrą ir trečią dieną, todėl drąsiai jau dabar galite gaminti Kalėdoms! 🙂
Dėkui, taip ir padarysiu! ???? Manau adresatas liks patenkintas????
Ieva, tikiuosi! Grįžkit papasakoti 🙂
Tikrai tortas super ???? ruošiau ji naujųjų sutikimui, kaip ir sakėte, antra ir trečia diena jis dar skanesnis, net juokėmės, kad kuo ilgiau stovi tuo skanesnis darosi, tik gaila, kad mazeja ???????? savaitgalį turime proga, tai ryt vėl pradėsiu gaminti. Aš viena vakarą išsikepu biskvitą ir pasiruošiu padažus, o kita diena sukonstruoju pati tortuka. Tikrai vertas dėmesio ????
Labai džiaugiuosi, kad tortas sulaukė tokios didelės sėkmės! 🙂 Ačiū, kad pasidalijote įspūdžiais!
Pabandziau iškepti ir iš karto biskvitas man nepatiko.dar pasidariau glaista pertepimui.bet taip pat nepatiko ir toliau darbus nutraukiau.gaila.kad aš tokia prasta kepĕja.ir tešla ir glaistas gavosi gerai tik man nepatiko skonis.biskvitas iškilo labai gražiai.
Elvyra, man irgi labai gaila, kad tortas nepatiko. Taip jau yra, kad mūsų visų skoniai skirtingi, nieko čia jau nepadarysi 🙂
Dariau Jūsų tortą ,kažkodėl sutepus lakštus su kremu( rududu,sviestu ir riešutais) man nesustingo ,kremas bėgo per kraštus. Gal Žinote ką blogai padariau?
Giedre, kaip keista ir gaila, kad nepavyko, šio torto kremas, tiesą sakant, yra ypač tvirtas. Nebent: galbūt sviestą tirpinote, o ne natūraliai leidote atšilti iki kambario temperatūros? galbūt naudojote ne Rududu, o virėte kondensuotą pieną ir išvirėte jį nepakankamai?
Super tortukas, tik net man, saldumynų fanei per saldu buvo.
Aš jau į kavos likerį cukraus nedėjau ir kitą kart gal į biskvito masę 1/2 dėti ?
Ugne, tikrai drąsiai saldumą pasikoreguokite pagal savo skonį 🙂
Bandysiu kepti šį tortą savo vyro sesei 30-mečio proga. Kadangi man atrodo šis tortas nuodėmingai saldus, tai ketinu pagamint mix’ą. Biksvitą kepčiau pagal šį receptą, o pertepimus daryčiau kaip snikers. Kažin ar nesigaus fiasko?
Živile, šis tortas ir tortas „Snickers” yra labai panašūs, su nedideliais skirtumais 🙂 Pavyks tikrai puikiai!
Nuostabus,nerealaus skonio tortas.Kepiau ne vieną kartą ir gavosi puikus.Noriu širdingai Padekoti:AČIŪ iš visos širdies.Jus nuostabus žmogus.Dar karta Dėkoju
Ačiū Jums, Edita, nuostabiai gera ir džiugu skaityti tokius komentarus!
Kepiau šitą tortą vakar, tai šiandien ragausim. Kepiau mamai, Mamyčių dienos proga. Manau skonis bus super! Ačiū už recepta!☀️😍
Jovita, ačiū už pasitikėjimą ir tai, kad šį tortą pasirinkote tokiai ypatingai progai! Labai tikiuosi, kad tortas pavyko puikiai ir skaniai 🙂
Sveiki. Jeigu norėčiau dekoruoti tortą, koks kremas tiktų? Ar tiktų sviestinis su kondensuoto pieno? Bet taip pat norėčiau ir sūdytos karamelės sluoksnio, ar jį galėčiau tiesiog įterpti tarp biskvitų? Ačiū!
Evelina, jūsų vizijos skamba labai skaniai – viskas čia puikiai tiktų! Receptai tuo ir nuostabūs, kad su jais galima improvizuoti 🙂
Surinkinkau tortą,palikau per naktį. Taip sustingo kremas,jog neišėjo man atidaryti formos ir išimti torto,teko peiliu apipjaustyti kraštus,jog atšoktų forma. Sakykit,taip turėjo būti ar yra kokių gudrybių? Ačiū:)
Evelina, viskas gerai, karamelinis sluoksnis yra lipnus, stingdamas šokoladas taip pat prikimba prie indo. Aš lygiai taip pat visada aštriu peiliu apipjaunu kraštus, o tuomet nuimu bortelį 😉
Sveiki, issirinkau jusu torta kepti Kaledoms, sakykite ar galima sokoladini padaza, suria karamele pasiruosti is anksto, ar sunaudojamas visas pagamintas kiekis?
Kornelija, tikrai drąsiai galima pasiruošti iš anksto 🙂 Viso kiekio nesunaudosite – liks dar paskanavimams su blynais, vafliais ar pan. 🙂
Viska dariau pagal biskvito recepta, sveriau…bet neiskilo tiek, kad pasidalintu i 4dalis 🙁
Nieko baisaus, visada galite dalinti į tris dalis! 🙂
Labas! Ketinu kepti šį tortą. Kadangi bijau, kad biskvitas gali neiškilti, ar nieko, jeigu tešlą dalinčiau į dvi dalis? 🙂
Žinoma, galite dalinti, tik tuomet ir kepimo laikas bus šiek tiek trumpesnis – neperkepkite 😉
Sveiki, ar galima būtų kremui sviestą pakeisti maskarpone? O Rududu namine karamele (ta pačia, kuri ant viršaus naudojama pagal jūsų receptą)? 🙂
Vika, tai jau būtų visai kitas receptas ir dėl tokio kremo rezultato visiškai nesu tikra – kremo konsistencija/tvirtumas man labai keltų abejonių. Šis tortas išties puikus toks, koks yra, labai rekomenduočiau išbandyti originalų receptą 🙂 O jei turite ir norite sunaudoti būtent maskarponę ir sūdytą karamelę, siūlyčiau šį receptą: https://www.sauletavirtuve.lt/karamelinis-surio-tortas-su-lazdynu-riesutais/
Ačiū už nuomonę, darysiu originalą tuomet 🙂
O šis, kurį nurodėte, mano sąraše 🙂
Vika, tikiuosi, kad abu tortai labai patiks! 🙂
Sveiki 🙂 tėvo dienai iškepiau ir jau sukonstravau šiandien tortą 😀 Su nekantrumu laukiu degustacijos, ačiū receptą 😊 kiekvienas komponentas atskirai labai skanus, tad tikiu tortas bus dar nuostabesnis 😊
Jolita, džiaugiuosi, kad išbandėte, ir viliuosi, kad tortas pranoko lūkesčius! 🙂
Buvo labai skanu 🙂 ačiū už receptą. Jūsų senieji receptai dvelkia unikalumu ir tik norisi vis juos išbandyti 🙂
Sveiki,, vis gundausi padaryti šį gražuolį, bet jis atrodo toooks sudėtingas 😃sakykit, o galima vietoj rududu naudoti kondensuotų pieną?
Simona, tinkamai išvirtas kondensuotas pienas virsta Rududu, bet tai ilgas procesas, todėl aš visada renkuosi tiesiog Rududu 🙂 Vietoj Rududu naudoti paprastą (nevirtą) kondensuotą pieną tikrai netinka, nes jo konsistencija visiškai kitokia.
Sveiki, o kokio svorio gaunasi maždaug tortukas? 🤔
Sveiki, Rūta, torto niekad nesvėriau, bet jis tikrai iš sunkiųjų 🙂
Tortas jau pradėtas, ryt liks tik surinkti. Kuo būtu galima pakeisti kavos likerį? O gal galima jo visai nedėti? 😉
Kornelija, kavos likerio drąsiai galima tiesiog nenaudoti. Skanaus torto! 💛
Sveiki, tortą kepu jau ne pirmą kartą, bet visus kartus biskvitas nekepa lygiai, iškyla nemažas kauburėlis. Ką darau ne taip? Gal galite pasidalinti, kokius naudojate miltus, kaip paruošiate torto formą, arba gal dar kažkas gali turėti įtakos? Visais kitais klausimais receptas ir tortas tobulas, ačiū. 🙂