Dažniausiai kalbama apie taip, kaip laikas bėga, todėl tikriausiai būsiu visai nepopuliari prisipažinusi, kad mūsų namuose sausis buvo labai… lėtas. Kalėdos atrodo kaip tolimas prisiminimas, tik vis dar žydinti puansetija išduoda, kad jas šventėme visai neseniai. Pro langą vis plykstelėti bandanti saulė žada artėjantį pavasarį, kuris vis labiau skleidžiasi namuose pamerktomis gėlėmis ir platesnėmis šypsenomis.
Bet prabėgęs sausis vis tik – dar pats žiemos vidurys. Visiems mums padovanojo beprotiškai gražų baltą savaitgalį, o kiekvienam atskirai – dar po saują akimirkų, atradimų, džiaugsmų ar nuostabų.
Koks buvo mano sausis? Pabandysiu jį sutalpinti į punktus, tarp kurių galbūt rasite kažką, kas ir Jums bus artima ar reikalinga, ar įdomu, ar smalsu.
Pabėgimas iš namų. Savaitgalis Ventspilyje (apie kurį rašiau čia).
Pažintis. Ekskursija po „Kietaviškių“ šviesos kultūros šiltnamius. Labai patiko!
Knyga. Vandeninės moterys. Laukiu kiekvieno vakaro, kad, mažyliui užmigus, vėl nerčiau į jos puslapius.
Filmas. Sensacija. Nes aš nesuprantu, kaip po tokių reikšmingų faktų negali būti jokių reikšmingų pokyčių.
Muzika. P!nk. Beautiful Trauma. Albumas, kurio laukiau ne mažiau nei kiekvieno P!nk albumo ir kiekvienos dainos. Jos koncertą drąsiai įrašyčiau į savo gyvenimo svajonių sąrašą.
Vaikų kambarys. Mediniai žaislai iš „eko123“. Gražūs tėvams, patinka ir vaikams.
Staigmena. Pyragas be miltų, riebalų ir cukraus, kuris yra SKANUS.
Drabužinė. Suknelė, suknelės, daug suknelių, vien suknelės. Ir nauja išsvajota „Toks Visoks“ rankinė!
Grožis. Kosmetikė – visažistė Leonira (Grožio studija „Ina“). Faktas, kad mano antakiai tikrai dar niekada nebuvo tokie gražūs, bet ne mažiau svarbu tai, kad dar niekada kosmetologės kėdėje nesijaučiau tokia atsipalaidavusi, rami ir maloniai leidžianti laiką.
Sveikata. „Miglės studija“ ir kinezetarapeutė-osteopatė Miglė. Su ja, tiesą sakant, susipažinome dar praeitų metų pabaigoje, kai mano mažylis Joris pradėjo lankyti specialius kūkidių masažus ir mankštas. Kiekvieną savaitę iš procedūrų važiuoju namo vis labiau dėkinga už pažintį su tokiu nuostabiu, jautriu, jaučiančiu, išklausančiu ir patariančiu žmogumi, o taip pat – puikia, dėmesinga specialiste. Matau, kokios naudingos mankštos ir masažai yra mano mažyliui, bet tie vizitai ne mažiau naudingi ir man, kaip mamai – jaučiu, kad kaskart tampu truputį geresnė, supratingesnė, sumanesnė mama, geriau jaučianti ir suprantanti Jorio man siunčiamus signalus, o tai yra neįkainojamas dalykas. Jei tik kam nors aktualūs šie klausimai, rekomenduoju tiek labai ir smarkiai, kiek tik tai įmanoma.
Kosmetinė. „KLAPP“ kosmetika veidui. Pagaliau susigrąžinau viltį, kad pavyks atrasti priemones mano amžinai problematiškai veido odai.
Atradimas. Mažylio juokas. Juokas! Tylūs, švelnūs, fantastiškai mieli pakrizenimai, kuriems šiomis dienomis tiesiog negali prilygti niekas.
Suvokimas. Mažiau planų, mažiau reikalavimų, mažiau rėmų. Atsipalaiduoti.
Šis tas naujo kiekvieną mėnesį. Ir dar kartelį Ventspilis, kurį aplankėme pirmąkart, o be to – tai buvo pirmoji mažylio kelionė iš už Lietuvos ribų.
Virtuvė. Sausį karaliavo sriubos. Vienos iš jų, saldžiųjų bulvių ir morkų sriubos, receptą rasite žemiau.
Skonis: 10/10. Švelni, tiršta, šiek tiek saldi (nes tiek morkos, tiek saldžiosios bulvės, o taip pat ir kokosų pienas – tie, kurie labiau saldūs nei ne), bet tas saldumas jai labai tinka ir man labai patinka. Tiesiog – dubenėlis jaukumo ir šilumos žvarbiomis žiemos dienomis.
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 saldžiųjų bulvių
3 vidutinio dydžio morkų
1 vištienos sultinio kubelio (arba natūralaus sultinio)
1 skardinės (400 g) kokosų pieno
2-3 valg. š. natūralaus lydyto sūrelio
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
Patiekti:
ryšelio kapotų svogūnų laiškų
saldžiųjų paprikų dribsnių
GAMINIMO EIGA
1. Į puodą įdėkite šaukštą kokosų aliejaus ir ištirpinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite kapotus svogūnus ir susmulkintas česnako skilteles. Pakepinkite porą minučių.
2. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytas saldžiąsias bulves ir morkas. Užpilkite vandeniu ir įdėkite kubelį vištienos sultinio (arba užpilkite natūraliu sultiniu).
3. Virkite, kol daržovės išvirs ir suminkštės. Tuomet nupilkite sultinį, supilkite kokosų pieną, sudėkite lydytą sūrelį, pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais ir druska. Užkaitinkite ir nuimkite nuo ugnies.
4. Sutrinkite produktus trintuvu iki visiškai vientisos masės.
5. Išpilstykite į dubenėlius, apiberkite trupučiu kapotų svogūnų laiškų ir saldžiųjų paprikų dribsniais. Patiekite nedelsiant.
3 komentarai
Sveiki, ką tik išbandžiau, labai labai skanu, tik dar dėjau aštrių prieskonių, tikrai pritiko tas aštrumas, ačiū už receptą 🙂
Rūta, labai smagu, kad išbandėte; džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Tikra tiesa, truputis aštrumo šiai sriubai turėtų labai labai tikti 🙂
Ačiū Jums už nuostabų receptą, sriuba tiesiog nereali, tikrai labai skani, spalvinga- pats tas žodis- saulėta! 😊Dėjau vietoj sūrelio fetos sūrio, ir labai jis ten pritiko 🙂
Kiek receptų iš jūsų išbandyčiau, tiek nenusiviliu, ypač kas su batatais ir troškiniais susiję 🙂
Ačiū Jums už nuostabius receptus, sveikatos, geros energijos ir nusiteikimo, kad puikiais receptais džiugintumėte ir toliau! 😊