Tavo svajonės vieną dieną ims ir išsipildys, tyliai šnibžda veidą šildantis saulės spindulėlis. Pagaliau vieną dieną žiema tikrai pasibaigs, viltimi žiba praeivių gatvėje akys. Ateina spalvų, skonių ir kvapų metas – garsiai skelbia net prekybos centrų naujų kolekcijų pristatymai.
Ir nori ar nenori, nusišypsai ir patiki.
Kad niekas yra tie šalčiai – juk jie praeis, niekas yra tie šlapi nuo netikėtų snaigių plaukai – juk jie išdžius, niekas yra net baloms neatsparūs batai – nereikia daryti problemų ten, kur jos tokios mažytės, kad beveik nematai.
Šypsokis, ir pasaulis šypsosis tau atgal. Asta, ar girdi? 🙂
Net pirmadienis nebaisus tada, kai prisimeni, jog po keleto dienų – vėl penktadienis. Ne! Šįkart – valio valio – užtenka sulaukti tik ketvirtadienio, o tada ilgas keturias dienas bus galima mėgautis poilsiu, išsvajota veikla, kuriai nelikdavo laiko, gerėjančiu oru, kvapais ir ypatingais skoniais…
Jeigu kurią dieną norėsite kažko skanaus, bet niekaip nesugalvosite, kas tas kažkas galėtų būti, pasiūlysiu puikiai savaitgaliui (ir jam, ir jai) tinkantį variantą – beprotiškai skanią vištieną su pievagrybiais.
Šimtas balų!
Skonis: 10/10. Labai aromatinga ir sultinga vištiena, labai vykęs padažas, ir labai nuostabi skonių gama. Abejingų neliko. Tikrai!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Confessions of a Tart
Vištiena su pievagrybiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
6 vištos šlaunelės
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 valg.š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, kapotas
450 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
½ puodelio sauso vyno
1 ½ valg.š. grietinėlės
GAMINIMO EIGA
Vištos šlauneles perpjauti į dvi dalis ir įtrinti druska ir pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinti vištieną, kol gražiai apskrus – kiekvieną pusę po maždaug 4 minutes. Perdėti vištieną į lėkštę ir atidėti į šalį.
Į keptuvę su ten likusiais riebalais sudėti svogūnus ir pakepinti apie 3 minutes, kol visiškai suminkštės. Suberti pievagrybius ir pakepinti apie 5 minutes, kol jie išleis sultis. Įmaišyti vyną ir grietinėlę.
Vištos šlauneles sudėti atgal į keptuvę tarp grybų ir svogūnų, uždengti dangčiu ir troškinti apie 20 – 25 minutes, kol vištiena bus paruošta.
12 komentarai
I like it! Vištiena + pievagrybiai + grietinėlė… argi gali išeit neskaniai? 🙂 Dažnai gaminuosi kažką panašaus, tik mėsą supjaustau smulkiau. Labai skanu! 🙂
Juliana, I like it too, really 😀
O vištienos gabalėlių dydis, manau, neturi lemiamos reikšmės, vis tiek labai laaabai skanu! 🙂
Noriuuu!!! Taip skaniai atrodo. Bet ech… ir kodėl šeimoj tik aš viena mėgstu grybus… Pasmerkta kankintis ir varvinti seiles žiūrėdama į tokias nuotraukas.
Aušra, va čia tai bėda… Bet labai lengvai išsprendžiama – juk galima taip pasiruošti tik vieną šlaunelę, pavyzdžiui 🙂 Laiko tikrai daug neužima, o papietausi, neabejoju, kad tikrai labai skaniai 🙂 Neverta juk kankintis 😉
na kad tokiu atveju tenka gaminti du patiekalus – vieną sau, kita likusiems… kažkaip tada ne taip smagiai viskas atrodo 🙂
Vaje, koks jausmas pažįstamas – čia eilinė diena iš mano gyvenimo 🙂 Aišku, nėra labai jau malonu taip, bet kažkokį kompromisą labai labai laaabai norint visada galima taikiai surast 😉
mažais gabaliukai supjaustyti mėsytę ir su kokiais nors makaronais… mmm… kaip gardu
Va va, kiekvienas pagal savo skonį, linkt linkt 🙂
Puikios nuotraukos )
Diana, tokio komplimento aš visada mažiausiai tikiuosi 🙂 Labai ačiū už šitokį netikėtumą! 🙂
aš skaniau moku padaryt
Ugne, na, jei taip sakai, aš net neabejoju. Puiku, džiaugiuosi dėl tavęs 🙂