Sapnavau, sapnavau, kad Mėnulyje buvau.
– Ką gi tu matei Mėnuly?
– Ten saldainių krūvos guli,
Plaukia upės limonado, stovi kalnas šokolado.
O ledų, o ledų – vos gali paeit – slidu!
Puoliau valgyt ir laižyti, net širdis apsalo…
Bet pažadino mamytė. Pusryčiai ant stalo!
Šis J. Marcinkevičiaus eilėraštis – bene ryškiausios mano prisiminimuose vaikystės eilės (jei neskaičiuosim eglutės skarotos, eglutės žalios…). Dar ir dabar, betiesiant ranką link saldumynų, kartais nejučia susirimuoja mintyse.
Arba ankstų rytą, dar vos prabudus iš (ne)spalvotų sapnų, betiesiant ranką link bandelės su aguonomis…
Pusryčiai, nors paruošti jau tikriausiai nebe mamos, tačiau puikiai tinkantys ilgam tingiam savaitgalio rytui. Ar belaukiančiai ilgai darbo dienai – skanūs ir mintimis nukeliantys į vaikystę.
Skonis: 8,5/10. Minkštos, kvapnios ir skanios. Vienintelis dalykas, kurį kitą kartą keisčiau – dėčiau truputį daugiau cukraus. Mums, kaip nemažiems saldomanams, jo pasirodė čia labai jau kukliai… 🙂 Ir dar vienas svarbus pastebėjimas/rekomendacija – netaupykit ir valgykit greitai, nes bandelės greitai kietėja ir praranda savo purumą ir minkštumą.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptai
Bandelės su aguonomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500 – 600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus
1 kiaušinis
GAMINIMO EIGA
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti į 3 – 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais.
Sudėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels.
8 komentarai
Tik nesupratau kodėl pjaustyti į trikampėlius??? Bandelės tai apvalios 🙂
Indre, čia vadinasi taip – „ai, šį kartą nukopijuosiu tiesiog receptą, juk vis tiek nuorodą daviau.” 😀 O aš pjausčiau griežinėliais. Bėgu pakeisti, ačiū už pastebėjimą 😉
Būna – bandelių pabaiga juk aiški, tai ir „nedaskaitom” dažnai iki galo 😀
Tikra teisybė 🙂 Aš dažniausiai apskritai benuspręsdama gaminti perskaitau tik tai, ko reikia, ir pažiūriu į nuotrauką 😀
niu vien uz grazu suraityma 10 balu duodu 😉
P.s. as nusprendziau, jog man kepiniuos maltos aguonos skaniau …
Ačiū, aguonėle 🙂 Kad labai gi lengva jas suraityti… 😉
O dėl maltų aguonų, tai taip, gal ir skaniau, bet laiką taupant ir šitaip labai puikiai 🙂
Puikios 🙂 Kaip norėčiau čia ir dabar, siaubingai. Kaip tik pieno turiu :))
Ačiū 🙂
Ech, aš irgi norėčiau… Ir pieno yra – pas mane namie jo yra visada visada visada 😀 Tik štai, bandelių nebeliko 🙁 Dabar jau svajoju kaip kepsiu su varške, o tada su cinamonu, mm… 🙂