Man patinka save apsupti gražiais daiktais. Jų dėka gyvenimas tampa gražesnis ir laimingesnis, o dienos mielesnės; ir aš nesutinku, kad tai yra paviršutiniškumas.
Su gražia suknele aš jaučiuosi kur kas labiau savimi pasitikinti. Dailūs bateliai leidžia tvirčiau žengti žingsnius į priekį. Kruopščiai išsirinkta mylima darbų planuotė įkvepia didesniems planams. Daili pietų dėžutė padeda nuosekliau laikytis sveikesnės mitybos plano. Išsvajota sportinė apranga kartais tampa lemiamu spyriu į sėdimąją, kai vietoje svarelių norisi apsikabinti puodelį su karštu šokoladu. Man kur kas maloniau kavą gerti iš gražaus puodelio, valgyti iš dailių indų, vakaroti prie uždegtų kvepiančių žvakių, namus puošti žydinčiomis gėlėmis, skubant iš namų visą pasaulį susidėti į tobuliausią kuprinę, kokią kada nors turėjau.
Gal dėl to, kad savyje niekada neturėjau labai daug pasitikėjimo savimi, jo nuolat ieškau ir semiuosi iš aplinkos: iš žmonių, iš patirčių ir daiktų, kurie mane supa.
O kodėl gi ne? Kodėl nepasistengus savęs apsupti tokiais daiktais, kurie džiugina ir įkvepia?
Sako, kad laimė slypi ne daiktuose. Žinoma, kad ne juose; toji tikra, didelė, visa apimanti, namus, mintis ir širdį užpildanti laimė tikrai slypi neapčiuopiamuose dalykuose – ji žydi gražiuose santykiuose su savimi, artimaisiais ir mus supančiu pasauliu. Tačiau visus santykius reikia puoselėti, o tą daryti galima ir padovanojant sau šį tą gražaus, mielo, norimo; šį tą, kas mums tikrai suteiks dar vieną papildomą žiupsnį tikro džiaugsmo.
Rašau šį tekstą pirmiausia pačiai sau – man patinka save apsupti gražiais daiktais, tačiau žinau, kad per dažnai ir per ilgai trypčioju vietoje, kol galiausiai sau tai leidžiu. Kol nutariu, kad aš tikrai esu verta gražiai atrodyti, gerai jaustis ar tiesiog save palepinti.
Žinau, kaip lengva save įtikinti, jog „man tai nieko nereikia“ ar „aš tai nieko nenoriu“. Norėti būtina! Svajoti būtina! Ir lygiai taip pat būtina sau priminti, kad kiekviena iš mūsų yra verta labai daug. Ar tai būtų kavos puodelis, kurį, žinoma, galėtume išgerti ir namuose. Ar knyga, kuri, ją perskaičius, juk tik rinks dulkes lentynoje. Ar nauja išsvajota suknelė, nors senoji dar tinka ir nėra suplyšusi, šypt.
Todėl, taip, šiandien aš planuoju šokti į naujus tobulus batelius ir skubėti džiaugtis nuostabiu oru ir pavasariu į gamtą. Pakeliui pačiupsiu ir pietų dėžutę su užkandžiais – nes juk pats laikas pradėti džiaugtis saulėtais piknikais!
Didžiąją rausvą pietų dėžutę galite įsigyti čia: www.e-sauletavirtuve.lt
Skonis: 9/10. Suktinukai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Įdarą galite papildyti mėgstamais priedais, įvairiausiais produktais – nuo mėlynųjų svogūnų iki pomidorų ir t.t. Padažas pikantiškas, ryškaus skonio – patiks mėgstantiems česnakus. Jis pakankamai tirštas (tirštumą iki jums tobulo galite reguliuoti pagal pasukų kiekį recepte), malonios konsistencijos. Jei nemėgstate stiprių česnako ar svogūno skonio, verčiau dėkite jų granulių šiek tiek mažiau. Geriausia – gaminti ragaujant!
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Tortilijų suktinukai su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
½ vištos krūtinėlės
Marinatui:
1 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
1 valg. š. sojos padažo
1 valg. š. citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
Suktinukams:
3 pilno grūdo tortilijų
3 didelių saujų špinatų lapelių
3 valg. š. pikantiško graikiško jogurto padažo (žr. receptą žemiau)
120 g mocarelos sūrio
Graikiško jogurto padažui (apie 300 ml):
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
2 arb. š. česnakų granulių
2 arb. š. svogūnų granulių
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. druskos
1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
1/3 stiklinės (85 ml) raugintų pasukų
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA
PARUOŠKITE SUKTINUKUS
1. Visus vištienos marinatui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir įtrinkite vištos krūtinėlę. Palaikykite šaldytuve porą valandų ir leiskite išsimarinuoti.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepkite išmarinuotą vištos krūtinėlę apie 25-30 minučių, kol bus pilnai iškepusi ir gražiai apskrudusi. Neperkepkite ir neleiskite išsausėti. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Ant pilno grūdo tortilijų, jų centre, dėkite po saują špinatų. Ant jų paskirstykite vištos krūtinėlę. Apliekite pikantišku graikiško jogurto padažu ir apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
4. Kiekvieną tortiliją sulankstykite: užlenkite dešinį ir kairį kraštus, tuomet viršų ir apačią; taip, kad gautumėte sandarų suktinuką ir visas įdaras būtų tortilijos viduje.
5. Įkaitinkite sausą keptuvė. Apkepkite suktinukus po porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o sūris viduje išsilydys. Patiekite šiltus arba atvėsusius.
PARUOŠKITE GRAIKIŠKO JOGURTO PADAŽĄ
1. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės.
2. Supilkite padažą į sandariai užsidarantį indelį ar stiklainėlį ir laikykite šaldytuve. Gardinkite suktinukus, salotas, patiekite prie kepsnių ar kitų patiekalų, kuriuos mėgstate ragauti su padažu.