O kada gi daugiau, jei ne darganotą rudenį? Kada, jei ne tais rytais, kai taip ilgai neprašvinta? Ir kada, jei ne sekmadienį, kai pasistengus laikas sulėtėja?
Lapkričio sekmadienių rytai yra skirti pasilepinimams. Ir šiltiems vafliams, ką tik iš keptuvės, su puodeliu kavos ar arbatos, ar net pieno.
Kaip kvepia namai!
Apelsininiai vafliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vafliams:
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių
2 valg. š. medaus
1 ½ stiklinės (375 ml) raugintų pasukų
½ stiklinės (125 ml) pieno
70 g tirpinto sviesto
1 apelsino nutarkuotos žievelės
½ apelsino sulčių
Patiekti:
miltelinio cukraus
apelsinų džemo
apelsinų riekelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite vaflių tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, maltą cinamoną ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, medų, raugintas pasukas, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą, tarkuotas apelsino žieveles ir apelsino sultis. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po porą šaukštų tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
4. Patiekite. Šiltus vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite apelsinų riekelėmis. Patiekite su apelsinų džemu.
4 komentarai
Kuo galima pakeisti pasukas,nes neisivaizduoju kur ju gauti ? Aciu
Sveiki, Alma, nors nesu to išbandžiusi pati, žinau, kad žmonės keičia pienu + šviežiomis citrinų sultimis (1 puodeliui pieno reikia 1 valg. š. citrinos sulčių), išmaišius reikia palaukti apie 5 minutes, kol citrina pieną „sutraukia”. Dar esu girdėjusi apie tai, kad žmonės skiedžia grietinę su vandeniu iki pasukų konsistencijos 🙂 Vienas paprasčiausių būdų – pasukas pakeisti kefyru, jei yra galimybė jo nusipirkti.
O cukraus netyčia nebūsit pamiršusi? Po pirmo iškepto vaflio nusprendžiau puse puodelio cukraus pridėti nors visuose receptuose jį visad mažinu 😀
Izabele, čia toks eksperimentas gardinti tik mažu kiekiu medaus ir kepti labai menkai saldžius pusrytinius vaflius. Mums patiko, bet visada galima pridėti cukraus pagal skonį 🙂