Jau gerą savaitę ruošiamės kelionei – be viso kito tai reiškia, kad stengiuosi pirkti kuo mažiau maisto, sunaudoti kuo daugiau likučių. Čia lyg koks iššūkis, kurio dėka ir nauji receptai gimsta, ir išlaidos ženkliai sumažėja. Prieš atostogas, sutikit, dar niekam taupumo režimas nepakenkė, tiesa?
Tai štai, kuo mažiau dienų ligi atostogų, tuo daugiau išmonės prireikia; kol galiausiai tenka virti sriubą iš kirvio – bet net ir tai, pasirodo, įmanoma!
Šaldiklyje turėjau vištienos, šaldytuve – gabalėlį sūrio. Iš stiklainio išbėriau paskutinius makaronus, kelios citrinos šaldytuve jau maldavo būti sunaudojamos (kol „nesunoko“ galutinai), o druska mūsų namuose niekad nesibaigia. Dar žiupsnio pipirų – pageidautina, šviežiai grūstų, nes tokiuose receptuose vos iš poros ingredientų būtent maži dalykai ir tampa svarbiausi; ir kai patiekalui pagardinti reikia vos druskos ir pipirų, verčiau jau jie būtų aukščiausios kokybės.
Receptas neįtikėtinai paprastas, greitai paruošiamas, gardus ir pasotinantis ilgam. Tiek ilgam, kad galima kuriam laikui pamiršti maistą ir vėl kibti į paskutinius darbus bei kelionės planavimą, šypt.
Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Makaronams:
1 citrinos
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (50 g) tarkuoto parmezano
½ arb. š. druskos
2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
300 g spaghetti makaronų
Vištienai:
1 vištos krūtinėlės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 ½ valg. š. kvietinių miltų
¼ arb. š. druskos
½ valg. š. aliejaus (kepimui)
Patiekti:
šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite padažą makaronams. Nutarkuokite geltonąją citrinos žievelės dalį ir išspauskite sultis.
2. Sumaišykite citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, alyvuogių aliejų, parmezaną, druską ir juoduosius pipirus. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite vištieną. Vištienos krūtinėlę perpjaukite perpus (į dvi puseles), tuomet kiekvieną vištienos puselę perpjaukite išilgai į du vištienos kepsnius – iš viso gausite juos keturis.
4. Nutarkuotą geltonąją citrinos žievelės dalį sumaišykite su šaukštu aliejaus ir juodaisiais pipirais. Sudėkite šį mišinį ant vištienos kepsnių ir gerai įmasažuokite, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
5. Atskiroje lėkštėje sumaišykite miltus ir druską. Kiekvieną vištienos kepsnį apvoliokite miltų ir druskos mišinyje iš abiejų pusių, miltų perteklių nupurtykite.
6. Virš vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų. Sudėkite vištienos kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol vištiena bus iškepusi, o paviršius gražiai apskrudęs.
7. Kol vištiena kepa, pagal instrukcijas išvirkite makaronus.
8. Iškepusią vištieną perkelkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite nestoromis juostelėmis. Atidėkite į šalį.
9. Patiekite. Makaronams išvirus, nusunkite ir sumaišykite su iš anksto pasiruoštu padažu.
10. Makaronus su padažu sudėkite į lėkštes, ant viršaus sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną. Apibarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite nedelsiant.
Įkvėpimas: Sprinkles and Sprouts
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria“. Receptui naudoti „Tellicherry“ juodieji pipirai.
2 komentarai
Be proto skani kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais. Seniai taip prabangiai ir skaniai nevalgiau, nors gaminti tikrai paprasta. Ačiū!
Lina, labai džiaugiuosi skaitydama Jūsų įspūdžius, tai jums ačiū! 🙂