Kad ir kiek naujų vėjų į mano virtuvę įsisuko ar dar tik įsisuks ateityje, netikiu, kad ateis laikas, kai toje kampinėje baltoje virtuvės spintelėje neliks vietos bulvėms. Kad ir ką bekalbėtų įvairios mitybos teorijos, kintančios kartu su besikeičiančiais metų sezonais ir madomis, – bulvės buvo, yra ir bus. Galbūt mes jas tiesiog per daug mėgstame, o galbūt tie seni geri bulviniai patiekalai neša savy per daug prisiminimų… Šiandien mūsų namuose jie kartais keičia formą – ta-dam, virtų bulvių keksiukai! – bet vis dar išlieka tie, kurie šildo, jaukina ir džiugina.
Į sočią trintų bulvių masę įbėriau saują pavasario – šaltyje džiovintų „Supergarden“ morkų, žirnelių ir kukurūzų . Mačiau, kad saulėtas virtuviukas turėjo labai nuoširdų planą išrankioti vien žirnelius, bet galiausiai neatsispyręs suvalgė visą keksiuką.
Drąsiai galite keksiukus patiekti visais trimis būdais: kaip užkandį, patogų įdėti į priešpiečių dėžutę; kaip lengvus pietus; arba kaip garnyrą prie sočios vakarienės.
Skaniausi jie, žinoma, šilti. Pagardinti šaukšteliu grietinės, apiberti trupučiu skrudintos šoninės. Dar žiupsnis kapotų petražolių – labiausiai dėl spalvos, nes juk valgome visi mes pirmiausia akimis.
Bulvių keksiukai su daržovėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
600 g virtų sutrintų bulvių
3 kiaušinių
¼ stiklinės (65 ml) grietinės
¼ stiklinės (65 ml) pieno
¾ stiklinės (90 g) tarkuoto čederio
2 valg. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ morkų
2 valg. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ žirnelių
2 valg. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ kukurūzų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
grietinės
šoninės
šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsintas virtas trintas bulves, lengvai išplaktus kiaušinius, grietinę, pieną, tarkuotą čederio sūrį ir visas šaltyje džiovintas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Labai gerai išmaišykite.
3. Metalinę keksiukų kepimo formą ištepkite lašeliu aliejaus. Šaukštu semkite paruoštą bulvių tešlą ir paskirstykite į kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol keksiukai sutvirtės, iškeps ir jų paviršius lengvai parus.
5. Skaniausia bulvių keksiukus patiekti šiltus. Pagardinkite juos šaukšteliu grietinės, sausoje keptuvėje pakepintos šoninės kubeliais, apiberkite kapotomis šviežiomis petražolėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“ .