Iš mano tinklaraščio turinio turbūt neįspėtumėt, bet štai – kinų virtuvę aš labai, labai mėgstu. Vištienos patiekalų meniu – ypač! Negaminu jų namie taip dažnai, kaip norėčiau, nors kiekvieną kartą pagaminusi nusistebiu, o kodėl gi? Na, gerai, virti maistą aliejuje nėra kasdienis sprendimas, bet kartais juk galima. Ir jei jau rinktis, keliauti link restorano, ar link savos virtuvės – geriau link savos virtuvės. Juolab, kad pagaminti tą puikią, sultingą, traškią saldžiarūgštę vištieną net labai paprasta; neprireiks nei daug laiko, nei daug pastangų, o rezultatas, tikiu, pranoks visus lūkesčius, net jei padiktuos juos prašmatniuose kinų restoranuose praleisti vakarai.
Dalinuosi receptu ir tikiuosi, kad penktadienio (ar artėjančio savaitgalio) planas pamažu tampa aiškus, kaip manote?
Kad ir koks paprastas šis receptas, svarbių momentų jame yra. Pirmasis, tešlos paruošimas. Traškios tešlos paslaptis yra ne tik krakmolas, sumaišytas su miltais, bet ir labai šaltas – ledinis – vanduo. Atšaldykite jį įdėję saują ledukų. Tuomet greitai, kol neįšilo nuo kambario temperatūros, suplakite tešlą. Kuo šaltesnis bus vanduo, tuo lengvesnė ir traškesnė bus tešlos plutelė. O to juk ir norisi labiausiai, tiesa?
Antroji paslaptis – tinkamai įkaitintas aliejus. Vištienos gabalėliai turi būti traškūs, bet prisigėrę aliejaus – jokiu būdu; būtent todėl ir svarbu tinkamai įkaitinti aliejų. Patikrinti, ar aliejus yra tinkamai įkaitęs, galite su medine mentele: merkite ją į aliejų ir statmenai priglauskite prie dugno; jei toje vietoje, kur mentelė liečia keptuvės (ar puodo) dugną, ima kilti burbuliukai, aliejus yra tinkamai įkaitęs. Jei turite termometrą, tiesiog pamatuokite – aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 ᵒC temperatūrą.
Galiausiai, trečioji paslaptis – padažas. Pagrindinis šio patiekalo akcentas ir ašis. Padažą patys galite ruošti nuo A iki Z – tam reikės kiek daugiau ingredientų ir šiek tiek daugiau laiko, bet viskas yra įmanoma. Kita vertus, kartais galima peršokt keletą žingsnių, sutaupyti šiek tiek brangaus laiko ir naudoti jau paruoštą „Daumantų“ WOW MAMA „Sweet Asia“ padažą. Tokiai traškiai saldžiarūgštei vištienai jis tinka nuostabiai. Ir saldu, ir rūgštu, ir aštru. Jei jau vienu žodžiu – tobula!
Traški saldžiarūgštė vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
1 didelio kiaušinio baltymo
½ stiklinės (70 g) miltų
¼ stiklinės (35 g) kukurūzų krakmolo
½ arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (125 ml) ledinio vandens
1 valg. š. rapsų aliejaus
žiupsnio druskos
500 g vištos krūtinėlės, be kaulo
rapsų aliejaus virimui
Padažui:
2 valg. š. aliejaus
3 česnako skiltelių
3-4 svogūnų laiškų
½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ WOW MAMA padažo „Sweet Asia“
½ arb. š. džiovintų raudonosios paprikos dribsnių
Patiekti:
sezamo sėklų
svogūnų laiškų
virtų ryžių
GAMINIMO EIGA
1. Vištieną supjaustykite maždaug 2-3 cm kubeliais.
2. Paruoškite tešlą. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės. Naudokite ledinį vandenį, kad tešla būtų traški, ir tešlą ruoškite kuo greičiau, nes kuo šaltesnis yra vanduo, tuo traškesnė bus tešlos plutelė. Nenustebkite – tešla bus labai skysta; tokia ir turi būti.
3. Suberkite į tešlą vištienos gabalėlius ir išmaišykite, kad gabalėliais iš visų pusių tolygiai pasidengtų tešla.
4. Išvirkite vištienos gabalėlius. Į gilią keptuvę, WOK keptuvę ar puodą supilkite aliejų – tiek, kad vištienos gabalėliai, virdami aliejuje, jame plūduriuotų ir neprikibtų prie dugno (apie 5-7 cm). Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Patikrinti, ar aliejus yra tinkamai įkaitęs, galite su medine mentele: merkite ją į aliejų ir statmenai priglauskite ją prie dugno; jei toje vietoje, kur mentelė liečia keptuvės (ar puodo) dugną, ima kilti burbuliukai, aliejus yra tinkamai įkaitęs. Jei turite termometrą, tiesiog pamatuokite – aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 ᵒC temperatūrą.
5. Kiaurasamčiu semkite vištos gabalėlius, nuvarvinkite tešlos perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Pradėjus formuotis plutelei, sukibusius vištienos gabalėlius šakute atskirkite vienas nuo kito, ir virkite toliau, kartais pavartydami, apie 4-5 minutes, kol visi gabalėliai bus apskrudę, gražios auksinės spalvos. Vištienos gabalėlius virkite aliejuje dalimis, kad pernelyg nesiliestų ir kad sudėti į jį per daug neatvėsintų aliejaus temperatūros.
6. Išvirusius vištienos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš aliejaus ir suberkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.
7. Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus ir pakaitinkite virš vidutinės ugnies apie pusę minutės. Suberkite išvirtus vištienos gabalėlius, supilkite „sweet asia sauce“ padažą ir suberkite raudonosios paprikos dribsnius. Greitai išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir nedelsiant patiekite.
8. Patiekite su virtais ryžiais, apibarstę sezamo sėklomis ir saujele smulkintų svogūnų laiškų.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
Recepto šaltinis: Dinner Then Dessert
6 komentarai
O kaip būtų galima pasigaminti visą padažą patiems?:-) Dėkui!
Nors sudėtingiau ir procesas ilgėlesnis, bet tikrai įmanoma 🙂 Internete galite rasti daugybę receptų – aš pati neturiu paruošusi tokio, kuriuo galėčiau dabar pasidalyti.
Vienas iš pačių skaniausių Kinietiškų patiekalų kokius esame valgę gyvenime. Ačiū už receptą!☺️☺️
Nėra už ką, labai džiaugiuosi!! 🙂
Visada pritaikau savo virtuvėje jūsų receptus, pavyksta puikiai, tačiau šį kartą kažkas ne taip su tešla man. Kol kepė buvo traški, putli vištiena, tačiau išėmus po kiek laiko suminkštėjo ir liko blynas is tešlos, apkepinus su padažu išvis atrodo ta tešla dingo nuo vistienos kažkur ir tapo eilinė vištiena. Pyliau ledinį vandenį, net dantis gėlė, tačiau kažkas nepavyko
Laura, labai gaila, kad nepavyko, man sunku pasakyti, kodėl taip galėjo nutikti, nes receptas mūsų šeimoje jau daug kartų patikrintas ir tikrai viskas gaunasi puikiai. Svarbiausia, manau, yra tinkama aliejaus temperatūra – tinkamai iškepusi tešla tikrai lieka tvirta ir traški. Labai apgailestauju dėl sugadintų produktų.