Sriubas aš verdu tikrai per retai, bet kai verdu, nuoširdžiai pasistengiu, kad jos būtų tokios, kurias norėtųsi išvirti dar ir dar kartą. Būna visaip: kartais pavyksta, kartais nelabai, o kartais pavyksta taip gerai, kad norisi valgyti tiesiog stovint prie viryklės, samčiu tiesiai iš puodo, ir su niekuo nesidalinti. Na, gerai, maistas yra meilė – todėl tą paskutinę mintį veju šalin, dalintis gera ir tiesiog būtina. Ypač – tokia gardžia sriuba. Jei išvirsite tokį didelį puodą kaip aš, užteks didelei šeimai ar būriui draugų, o galbūt dar liks pasišildyti ir rytojaus dieną.
Puiki, labai puiki sriuba! Gausi daržovių ir sūrio, tiršta ir aromatinga, subalansuota tokioms dienoms kaip ši – tokiems jaukiems gruodžio vakarams.
Tiršta brokolių sriuba su sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
3 skiltelių česnako
3 vidutinio dydžio morkų
1 didesnio brokolio (apie 450-500 g žiedynų)
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. česnako miltelių
žiupsnio malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. miltų
1 stiklinės (250 ml) liesos grietinėlės
1 stiklinės (115 g) tarkuoto čederio
GAMINIMO EIGA
1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, kol kubeliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir nedideliais kubeliais supjaustytas morkas, ir dar porą minučių pakepinkite.
2. Suberkite į puodą brokolių žiedynėlius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Padidinkite ugnį ir virkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite, kartais pamaišydami, kol brokoliai suminkštės, apie 8-10 minučių. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
3. Nedideliame dubenėlyje šluotele miltus sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės. Supilkite į sriubą ir maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies tol, kol sriuba bus norimo tirštumo.
4. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
5. Patiekite nedelsiant, ant viršaus užbėrę dar saujelę tarkuoto sūrio ir duonos skrebučių.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.
6 komentarai
Mmm… Išsiviriau! Reto skanumo brokolienė, mmmm. Ir labai paprasta.
Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Labai, labai skanu, tik viską sublenderiavau, kad kai kam brokoliai būtų nematomi :)))
Indre, oi, tie kai kas, kuriems vis kas nors turi būti nematoma… žinau aš juos!! :))) Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Labai daug skonių turinti sriuba! Labai skanu 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂