Savaitgaliai – blynų bokštams, tingiems rytams, lėtiems pusryčiams. Juokui, pižamoms, knygoms ir nešukuotiems plaukams. Mėgstamai muzikai ir neskaičiuojamiems kavos (ar arbatos) puodeliams.
Toks būtų tobulo savaitgalio receptas, o koks būtų tobulų blynelių receptas? Vienu, į tokį titulą pretenduojančiu, dalijuosi šiandien.
Ar kada kepėt blynus su bolivinės balandos kruopomis? Aš jas visad noriai berdavau į salotas, bet į blynus – tai buvo mintis, verčianti kilstelėti antakį. Pasirodo, veltui. Virtos kruopos, įmaišytos į tešlą, sėkmingai pakeičia dalį miltų. Blyneliai iškepa minkšti ir purūs, o tuo pačiu – pakankamai sodrios tekstūros. Obuolių gabalėliai suteikia gaivumo ir sultingumo, o žiupsnis cinamono – labai gardaus aromato.
Blyneliai nėra labai saldūs, todėl palikite ant stalo ąsotėlį su klevų sirupu – kažkam užteks mažo šlakelio, kažkam gal norėsis kiek daugiau. Ir dar uogų! Ar vaisių gabalėlių. Ar traškių dribsnių! O gal šaukštelio mėgstamiausios uogienės…
Ir taip labai paprastai – blynelis po blynelio – savaitgaliai tampa tais, kurių laukti norisi dar labiau.
Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 kiaušinių
1 stiklinės (250 ml) pieno
2 valg. š. medaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (280 g) virtos bolivinės balandos
1 stiklinės (140 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
2 valg. š. kokosų aliejaus
2 didelių obuolių
Patiekti:
šviežių šilauogių
traškių dribsnių
klevų sirupo
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinius išplakite su pienu, medumi ir vanilės ekstraktu. Sudėkite virtas atvėsintas bolivinės balandos sėklas ir dar kartą gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Supilkite atvėsintą tirpintą kokosų aliejų ir lengvais judesiais įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite tešlos, joje gali likti tešlos gumulėlių.
3. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais ir įmaišykite į tešlą, kad tolygiai joje pasiskirstytų.
4. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite šaukštelį kokosų aliejaus. Dideliu šaukštu (arba nedideliu samčiu) semkite tirštą blynų tešlą ir dėkite į keptuvę, formuodami apvalius blynelius. Kepkite, kol tešlos paviršiuje ims kilti burbuliukai. Tuomet apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar porą minučių, kol bus iškepę ir gražiai auksinės spalvos. Taip iškepkite visus blynus.
5. Perkelkite blynus į lėkšteles ir patiekite su mėgstamais priedais: uogomis, traškiais dribsniais ir klevų sirupu, ar su karamelizuotais obuoliais ir medumi, ar su sūdyta karamele ir skrudintais riešutais, ar kitais mėgstamais pagardais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.
6 komentarai
Skanūs, sveikuoliški, purūs blyneliai.
Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Nuostabūs!
Ačiū, Indre!
Vieni mėgstamiausių blynelių ir daug sveikesnė jų versija! Labai labai skanu ❤️
Labai džiaugiuosi girdėdama, ačiū, kad parašėte! 🙂