Leiskit man papasakoti, kokią kvailystę vienąkart iškrėčiau. Kai įsirenginėjome savo namus – išsvajotus, išlauktus, ne kartą sapnuotus namus – virtuvė buvo ta erdvė, nuo kurios nekantravau pradėti labiausiai. Nežinau, kiek užrašų knygelės puslapių pribraižiau tušinuku, besvarstydama spintelių, lentynų ir stalčių kombinacijas, ar tai, kokiame aukštyje labiausiai norėčiau orkaitės, koks šaldytuvas man patiktų labiausiai, kurioje stalviršio pusėje galėtų būti kriauklė, o kurioje – kaitlentė. Apie indaplovę net nesvarsčiau – iš karto žinojau, kad jos man nereikia.
Juokiatės? Išplėtėt akis? Negalit patikėti? Šiandien reaguočiau lygiai taip pat. Kas tuokart dėjosi mano galvoje nelabai ir paaiškinsiu; gal buvau pamiršusi, kad net be kasdienės buities esu dar ir… maisto tinklaraštininkė. O maisto tinklaraštininkai, žinia, prikaupia nemažas stirtas indų; o, taip!
Lenkiu šią istoriją link fakto, kad labai myliu vieno indo patiekalus. Paprastai jie pasižymi net keliomis puikiomis savybėmis:
– nereikia plauti daug indų;
– nesunkiai galima sunaudoti daugelį šaldytuve/spintelėse susikaupusių likučių;
– paprastai kuo paprastesni ir lengvesni patiekalai, tuo gardesni jie yra!
Šiam troškiniui, akivaizdu, pakanka vieno vienintelio indo. Dar reikės pjaustymo lentelės ir kelių peilių, bet toks indų kiekis kriauklėje tikrai neišgąsdins, šypt. O jei atidėtume šmaikštumą į šalį, tikriausiai visi sutiks, kad dar svarbesni už indų skaičių yra visai kiti dalykai: geras skonis; ingredientų sudėtingumas (nes niekam nepatinka bėgti į tris parduotuves, kad pavyktų pagaminti vieną patiekalą); pagaminimo paprastumas ir greitis (nes kas gi šiais laikas turi daug laiko ar nori įdėti daug pastangų, tiesa?).
Vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu atitinka visus šiuos „reikalavimus“, o gal ir dar daugiau, nes turi ir slaptąjį ingredientą – barbekiu padažą. Amerikos įkvėptas ir lietuviškam skoniui pritaikytas „Daumantų“ WOW MAMA BBQ klasikinis padažas tinka veganams, yra be gliuteno ir GMO; bet užvis svarbiausia – jis suteikia puikų skonį ruošiamiems patiekalams, ar tai būtų lipnūs vištienos sparneliai, ar jaukus vieno indo troškinys.
Švelniai pikantiškas ir maloniai salsvas skonis, tobulai minkšta vištiena ir nosį kutenantis gardus aromatas – visa tai apie šį vieno indo troškinį.
Kaip manot, ar tai galėtų būti gardus artėjančio savaitgalio planas? Noriu tikėti, kad tikrai taip: troškinį paruošite greitai ir labai paprastai, o tasai vienas indas, pastatytas ant valgomojo stalo, suburs prie jo visą šeimą. Juk dabar, kol už lango dar pilka ir darganota žiema, gardus maistas ir mažos šeimos tradicijos yra tai, kas vėl ir vėl grąžina į širdį saulę, šviesą, šypseną.
Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
6 viščiukų šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
1 pakuotės (280 g) „Daumantų“ WOW MAMA BBQ klasikinio padažo
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 didesnės arba 2 vidutinio dydžio morkų
1 skardinės (340 g) konservuotų kukurūzų
1 skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių
¾ stiklinės (150 g) apvaliagrūdžių ryžių
3 stiklinių (750 ml) vištienos sultinio
125 g tarkuoto čederio
Patiekti:
vyšninių pomidorų
šviežių petražolių
avokado
žaliosios citrinos
GAMINIMO EIGA
1. Didesniame puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite druska ir pipirais pagardintus šlaunelių mėsos gabalėlius ir apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus. Kepančius gabalėlius dosniai aptepkite barbekiu padažu (neturite sunaudoti jo viso – tik tiek, kad apteptumėte padažu vištieną iš visų pusių). Kol viena pusė kepa, aptepkite kitą pusę; tuomet apverskite ir aptepkite jau apkepusią pusę. Išimkite iš puodo (ar keptuvės), perkelkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir mažais kubeliais susmukintas morkas. Vis pamaišydami kepkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę. Suberkite kukurūzus, raudonąsias pupeles ir išmaišykite. Suberkite ryžius ir maišydami pakaitinkite porą minučių, kol ryžiai taps skaidrūs.
3. Supilkite vištienos sultinį, sudėkite likusį barbekiu padažą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės. Sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius, įsprauskite juos tarp ryžių. Uždenkite puodą (ar keptuvę) dangčiu ir kaitinkite apie 30 minučių, kol ryžiai sugers skystį, o vištiena bus visiškai iškepusi.
4. Ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą uždenkite dangčiu – pakaitinkite tiek, kad sūris išsilydytų. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite su mėgstamais priedais. Puikiai tiks perpus perpjauti vyšniniai pomidorai, šviežios petražolės, riekelėmis pjaustytas avokadas ir žaliosios citrinos skiltelė.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu
2 komentarai
Išbandyta! Labai skanu!!! 😊
Karolina, smagu girdėti! 🙂