Gyvenimas visoks. Vakar – žiema, šiandien – ir vėl pavasaris. Dar ką tik – rami dienotvarkė ir rutina, dabar – chaosas ir nežinomybė. Nežinau universalaus recepto, kaip išlaikyti ramybę; o kas jį žino? Tikriausiai kiekvienas turime atrasti savo būdą. Štai aš pati iš naujo prisiminiau, kiek daug ramybės randu virtuvėje ir tiesiog kasdienėje maisto ruošoje.
Gali būti, kad po dviejų savaičių norėsiu savo žodžius atsiimti atgal, bet kol kas dienų tėkmę skaičiuoju nuo pusryčių iki pietų, nuo pietų iki vakarienės. Perrūšiuoju stiklainėlius su biriais produktais, meniu planuoju ilgiau nei savaitei, laužau galvą, kiek daug skirtingų patiekalų galima paruošti su vištiena arba su bolivinėmis balandomis, arba su ryžiais. Pastarųjų visai netikėtai turiu bent keturių rūšių; viena iš jų – apvaliagrūdžiai. Rizotas laukia kitą savaitę, o štai sekmadienio pusryčiams – mūsų mėgstamas ryžių pudingas, šįkart nuspalvintas braškėmis ir citrinomis.
Taip, braškių sezonas dar neprasidėjo, žinau; bet nieko tokio – kaip ir ryžių, taip ir „Supergarden“ šaltyje džiovintų uogų virtuvės spintelėje turiu beveik visada. Su jomis „žaisti“ vasarą ir lengva, ir skanu, ir smagu. O šiek tiek to smagumo, sutikit, mums visiems dabar nepakenktų.
Išvirtą ryžių pudingą padalinau į dvi dalis: šaltyje džiovintų braškių miltelių įbėriau kiek daugiau (skonis – lyg braškinio pieno kokteilio!), o citrinų miltelių – mažiau, tik tiek, kad tas švelnus karstelėjimas atskleistų savo charakterį ir sudarytų malonų kontrastą saldžioms braškėms.
Ryžių pudingą galite valgyti dar šiltą, o galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tuomet ryte viskas bus labai paprasta: atsibusit, atversit langus pavasario saulei ir čiupsit pastelinių spalvų stiklainėlį iš šaldytuvo.
Ir nežinau, ką galvojate jūs, bet man joks netikėtas sniegas, joks karantinas neištrins to ilgai laukto jausmo iš širdies – PAVASARIS!
Braškinis-citrininis ryžių pudingas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Ryžių pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/4 stiklinės (50 g) rudojo cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos
2-3 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių miltelių
½ arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ citrinų miltelių
Papuošti:
šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių gabaliukų
braškių
citrinų griežinėlių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite ryžių pudingą. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies ir išimkite vanilės ankštį.
3. Padalinkite dar šiltą pudingą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite šaltyje džiovintus braškių miltelius, į kitą dalį – citrinų miltelius, kol šie tolygiai pasiskirstys ir ištirps, nudažydami pudingą rausva ir šviesiai gelsva spalva. Atvėsinkite.
4. Atvėsusį ryžių pudingą susluoksniuokite į stiklines: pradėkite nuo sluoksnio braškinio ryžių pudingo, tuomet citrininio ryžių pudingo, galiausiai – ant viršaus paskleiskite sluoksnelį citrinų kremo.
5. Papuoškite šaltyje džiovintų braškių gabaliukais, citrinų griežinėliais ir šviežiomis braškėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „SUPERGARDEN“.
#reklama #supergarden