„Mažiau yra daugiau“, – dažnai sako žmonės, vertinantys paprastumą. Aš pati tą kartoju labai dažnai; nes tikiu! Štai čia – desertas vos iš… dviejų ingredientų! Būti dar mažiau jau tikriausiai negalėtų? O skonio, patikėkite, labai DAUG!
Jei kada nors ragavote „Philadelphia Milka“ kreminio sūrio, gali būti, kad suabejosit, ar tikrai verta jį su kuo nors maišyti; nes juk kažin, ar gali būti DAR skaniau nei tiesiog kabinti šaukšteliu ir valgyti, tyliai tikintis, kad tasai indelis niekad neištuštės, šypt?
Verta! Išplakite kreminį sūrį su grietinėle ir paruoškite purius, lengvus lyg debesėlis pieniško šokolado putėsius. Padalinkite į mažučius dailučius stiklainėlius, ant viršaus dėkite dar po šaukštą plaktos grietinėlės, apiberkite kakava ar šokolado drožlėmis.
Beliks užsiplikyti puodelį kavos. Tobula!
Šiltoms vasaros dienoms toks desertas tiks puikiai, nes:
- Jam paruošti pakaks vos 15 minučių, o kas gi nori saulei dangumi ridinėjantis daug laiko praleisti virtuvėje?
- Šių putėsių pagrindas – palyginti neriebus, netgi šiek tiek gaivus kreminis sūris „Philadelphia Milka“ (13 proc. riebumo), todėl ir paruošti putėsiai yra labai lengvos tekstūros. Tiesą sakant, šiek tiek primena ledus!
- Putėsiai šokoladiniai ir, žinoma, saldūs, todėl patiekimui geriausiai tiks mažučiai stiklainėliai. Juos uždarius sandariais dangteliais ir įdėjus į šaltkrepšį, nuostabiai tiks piknikams ir saldžioms popietėms gamtoje.
Mažiau tikrai yra daugiau – kaip ir gyvenime, taip ir virtuvėje. Išbandykite!
Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 indelio (175 g) šokoladinio kreminio sūrio „Philadelphia Milka“
4/5 stiklinės (200 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
Viršui:
¼ stiklinės (60 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
2 valg. š. cukraus
kakavos
juodojo šokolado
GAMINIMO EIGA
1. Elektriniu plaktuvu išplakite šokoladinį kreminį sūrį, kol taps purus.
2. Toliau plakdami, pamažu supilkite grietinėlę. Plakite iki tirštos, purios tekstūros.
3. Paskirstykite putėsius į indelius ir iki patiekiant laikykite šaldytuve.
4. Papuošimui išplakite grietinėlę su cukrumi iki minkštų putų. Po šaukštą grietinėlės dėkite ant putėsių viršaus. Apiberkite trupučiu kakavos ir smulkinto juoduoju šokoladu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva