91 valanda. 2 skrydžiai lėktuvu. 1500 kilometrų automobiliu. 4 valandos miego per parą. Ir dešimtys trumpų snūstelėjimų. Liverpulis. Londonas. Edinburgas. Tūkstančiai nuostabių vaizdų ir įsimintinų akimirkų.
Atostogų būna pačių įvairiausių, o kartais – labai netikėtų. Sako, tokios būna pačios geriausios. Arba bent jau vienos iš geriausių.
Kartočiau ir kartočiau.
~~~~~
O grįžus iš tokios kelionės, išsikrovus kuprinę ir pagaliau išsimiegojus, norisi tipenti į virtuvę ir savuose namuose atrasti bent trupinėlį Anglijos. Tam, kad bent truputį ilgiau išlaikyti tuos dar tokius ryškius prisiminimus… Todėl kepame angliškas pusryčių bandeles su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi. Ragaujame ir, apsikabinę šiltą arbatos puodelį, mėgaujamės akimirka…
Skonis: 9/10. Tikros pusryčių bandelės – ne itin saldžios, ne itin desertinės, tačiau minkštos, kvapnios ir labai gardžios su puodeliu arbatos. Tokius pusryčius tikrai mielu noru valgyčiau labai dažnai. Ypač savaitgaliais tai gali tapti puikia tradicija – iš orkaitės traukti karštas bandeles ir namiškius prie stalo iš lovų vilioti gardžiais kvapais…
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Peanut Butter Julie
Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 puodeliai miltų
½ puodelio cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. malto cinamono
360 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
1 ¼ puodelio obuolių
1 ¼ puodelio raugintų pasukų
¾ puodelio žemės riešutų sviesto
1 ½ puodelio cukraus pudros
½ puodelio medaus
1 valg.š. karšto vandens
1 arb.š. vanilės ekstrakto
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Kepimo popieriumi ištieskite 2 kepimo skardas.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
4. Į miltų mišinį suberkite sviesto kubelius ir trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų.
5. Suberkite obuolių kubelius ir viską sumaišykite.
6. Kitam dubenyje suplakite pasukas ir žemės riešutų sviestą iki vientisos masės.
7. Šią masę supilkite į miltų ir obuolių mišinį ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
8. Jei masė per sausa ir nelimpa, įpilkite dar šaukštą pasukų.
9. Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite du pailgus, maždaug 4 cm. storio ritinius.
10. Kiekvieną ritinį supjaustykite į 6 dalis trikampėliais.
11. Dėkite tešlos trikampėlius į kepimo skardas, palikdami kelių centimetrų tarpus.
12. Kepkite apie 25 – 30 minučių, kol bandelės pakils ir taps rusvai auksinės spalvos.
13. Paruoškite glaistą: dubenyje suplakite cukraus pudrą ir medų iki vientisos masės. Įmaišykite vanilę ir tiek karšto vandens, kad gautumėte glaistymui tinkamo tirštumo masę.
14. Aptepkite glazūra dar šiltas bandeles ir leiskite pastovėti bent 10 minučių, kol glaistas sutvirtės.
15. Skanaus!
31 komentarai
* Įspūdinga kelionė. Lauksim… Pasakojimų. Istorijų.
Londrė, Liverpulis, Edis per vieną savaitgalį? Oho, ar jūs raketas užpakalyje turėjot :)?
Na, Jul, ne visai per vieną savaitgalį, per čiut ilgiau 🙂 Nors tempas buvo didelis, neneigsiu 🙂 Bet verta! Smagiausia, kad galvojau, jog tik Liverpulį aplankysiu, o tada… vieną vakarą staigmena – varom į Londoną. Kitą popietę vėl staigmena – varom į Edinburgą! Tikrai nerealus dalykas yra netikėtos atostogos 😀
P.S. Pasakojimai ir istorijos akis į akį 😉
Tai… Kada :)?
Jule, 🙂 Lapkritį gal?
Kitaip nė nesitikėčiau 🙂 Susimėtysime laiškais dėžutėsna, kad kas neužpultų mūsų prisiskaitęs ir gardžiausių pyragų neatimtų, va 😀
Kaip labai aš noriu į Angliją – bent savaitgaliui 🙂 ir irgi lėkčiau visur, kur tik spėčiau 🙂
O bandelės šios tikiu – gėris. Pati tik kartą gaminau, bet reikalas teisingas ir gardus.
Indre, aš irgi labai norėjau, pirmąkart lankiausi. Ir savaitgalio ten tikrai per maža, tiek visko daaaug! Nors, žinoma, geriau nei nieko – faktas. Linkiu, kad kelionės diena išauštų kuo greičiau 😉
Oho ir tu keliauninkė!!! Ir dar gerą orą Landane turėjai! mane jis lietingas ten pasitiko …
Aha, Londone nė lašelis iš dangaus nenukrito! Iš viso stebuklas kažkoks, per visas beveik keturias dienas Anglijoje palynojo tik porą kartų ir tik labai trumpai 🙂
Ooo kokios gražios nuotraukos. Dėl kelionės tai baltas pavydas. Man, deja, šį rudenį nepavyks niekur nusigaut :// Ir bandelės skaniai atrodo. Su riešutų sviestu… Niam.
Ačiū, Renata 🙂 Na, rudens dar šiek tiek liko, o vėliau dar ir visa žiema… neprarask vilties! Kartais geri dalykai įvyksta nei tikėtai, nei planuotai.
Bandelės tikrai skanios, rekomenduoju 🙂
Nuostabios foto, kokios spalvos, koks gražus ruduo, tikrai net nustebau kiek spalvų ir foto labai gyvos.
Ak, kiek daug man reiškia tokie žodžiai! Ačiū, stengiausi 🙂
Ai, nuuu… Aš irgi su baltu pavydu užanty.
Julija, gerai, kad baltu 🙂 Nieko, ateis tikrai diena, kai pavydėsiu aš visiems, kas šią akimirką pavydi man 🙂
Man paskutinioji foto su karvutėmis, kaip iš „Milka” šokolado reklamos :DD Savaitgalis tai tikrai superinis atrodo buvęs. Aš ir nooooriu kelionių, nutrintų kulnų ir pilnos galvos įspūdžių.
Karolina, taip, tikrai, man irgi!! 🙂 Tikras šokoladinis „Milkos” vaizdelis vidury kalnų!
Linkiu kelionių, nuoširdžiai linkiu! Tau ir visiems. Ir sau 🙂 Nes gerų dalykų niekad nebūna per daug 🙂
Tkrai, dabar pagalvojau, šitos ir yra tai, kokios pusryčiams labiausiai tiktų 🙂 ( joms duočiau antrą vietą po kruasanų) 🙂
Mindaugai, pritariu – kruasanai bet kokiu atveju visada pirmoje ir tik pirmoje vietoje. Nors šie scones mane, pripažinsiu, taip pat nustebino. Nesitikėjau, kad bus tokie puikūs 🙂
Kokios nuotraukos, nostalgija Anglijai 🙂 Ta su karvutėmis, tai kaip iš pieniško šokolado reklamos, o voverytę tai gerai pagavai, o aš gaudžiau, gaudžiau, bet man taip gražiai nepapozavo 🙂
O aš į Angliją pirmą kartą vykau ir, prisiklausiusi istorijų apie voveraites parkuose, kumščius laikiau, kad bent vieną pamatyčiau. O jos – tik pamanyk! – visur laksto, su žmonėm draugauja, visiškai nebijo. Ir ne viena, o jų visur pulkais – kur tik pasisuksi! Viena net ant kojos buvo užlipusi, besitikėdama, kad riešutą duosiu 🙂 Nerealu!
noriu vel i Anglija… 🙁
paskutine fotoreportazo nuotrauka nereali, isireminciau! 🙂
Neringa, aš irgi noriu! Jau 🙂
Ir labai ačiū už gerą žodį nuotraukai 😉
Voveriukas :))
Pataikei į gerus orus, pas mus pati ta gražioji atseit bobų vasara buvo 🙂
Smaguma.
Na, ką aš žinau… jei Anglijoj taip bobų vasara suprantama, tai visai ne kažką… 😀 Man tai šalta buvo, su paltuku vaikščiojant visai nieko, bet bobų vasarą aš tikrai geroookai šiltesnę savo svajose įsivaizduoju 🙂 Bet bent nelijo! Dėl to tai be galo džiugu. Kaip ir dėl visos kelionės, kas be ko 🙂
labai skanios bandeles, siandiena kepiau pusryciams.
O, Asta, kaip smagu, kad išmėginai ilgai nelaukus! Puiku girdėti, kad patiko 🙂
Puikios kelionės nuotraukos ir bandelės! Aš visai neseniai kepiau panašias ir jos mane maloniai nustebino. Nesitikėjau, kad tokios skanios 🙂
Viktorija, aš irgi, tiesą sakant, pirmą kartą kepdama tikėjausi mažiau.. o pasirodo, kad jos labai puikios! 🙂
Ir ačiū už pagyras nuotraukoms 🙂
Labai, labai skanios!!! Tik man ir be glaisto jos buvo labai pakankamai saldžios;-) Nors galėjau kažkur suklysti su kiekiais, nes šita puodelių sistema mane visada iš proto vesdavo:-) Labai mėgstu šitą tinklaraštį, nes čia daugelis receptų pateikiami gramais, o aš pati gaminti pradėjau tiktai tada, kai nusipirkau virtuvines svarstykles:-D iki tol į virtuvę žiūrėjau labai kreivai;-) dėkui!
Oi, kaip sutinku dėl puodelių sistemos! Nors jau beveik mintinai moku, kiek kurio produkto gramų yra puodelyje, vis tiek svarstyklės – geriausios mano draugės virtuvėje, ypač, kai kalba pasisuka apie kepinius ir konditeriją 🙂 Džiaugiuosi, kad bandelės patiko 🙂