Skonis: 8,5/10. Minkštučiai, skanučiai ir labai kvapnūs keksiukai.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Žurnalo Mano Namai receptai. Keksiukai ir krepšeliai. Desertiniai ir nesaldūs
Apelsininiai keksiukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 didelio apelsino žievelė
100 ml natūralių apelsinų sulčių
2 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g margarino
250 – 300 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. vanilinio cukraus
Papuošimui:
50 g cukraus pudros
1 arb.š. natūralių apelsinų sulčių
pabarstukų
GAMINIMO EIGA
Orkaitę įkaitinti iki 200 ºC temperatūros ir paruošti 12 keksiukų formelių.
Margariną ištirpinti. Sutarkuoti oranžinę nuplauto ir nusausinto apelsino žievelės dalį, paskui apelsiną perpjauti perpus ir išspausti sultis. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrupi, supilti pravėsusį margariną. Išmaišyti sausus komponentus, sudėti tarkuotą apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir kiaušinių plakinį. Atsargiai išmaišyti. Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje apie 12 – 15 minučių. Ataušinti ant grotelių.
Glaistui sultis išmaišyti su cukraus pudra ir gauta mase aplieti keksiukus. Ant nesukietėjusio glaisto užberti papuošimus ir palikti, kol papuošimai sustings.
14 komentarai
išbandžiau, ačiū už receptą:)
lengva ir skanu 😉
natūralu, kad pamačius atsakymą, jog daugiau jų nebegaminsite, iškyla klausimas – kodėl?
Eglija, šitą prie skirtingų receptų kalbėjau ir bandžiau paaiškinti ne kartą, dabar tik pakartosiu 🙂 Ne, nes yra dar tūkstančiai keksiukų receptų ir – taip – aš manau, kad yra skanesnių. Tai nereiškia, kad šie nėra skanūs – 8,5 balo rodo, kad tikrai skanūs – tačiau jie mane sužavėjo mažiau nei kiti, kurie gavo galbūt visus 10 balų. Ir juk normalu, kad aš verčiau dar kartą gaminčiau man labiau patikusius, o ne šiuos, patikusius mažiau? Lygiai taip pat normalu tai, kad galbūt Jums ar kitiems žmonėms šie patiks labiau nei anie – apie skonio subjektyvumą žinome visi 🙂
Kai namų šaldytuve faktiškai štilis, o lietinga vakarą norisi šilumos, jaukumo, šis receptas tiko idealiai:)
Nors netobulo skonio, bet su ledais ir karameliniu padažu, buvo tai, kas pamalonino saldumo išsiilgusio kirmino širdį:)
Nors pirmas kąsnis nesužavi, bet paskui lieka labai malonus apelsino poskonis, kuris kviečia vėl ragauti ir skanauti:)
Sekmes, Asta!
Ačiū, Renata 🙂 Džiugu, kad keksiukai bent truputį praskaidrino lietingą dieną 🙂
Patys mėgstamiausi mano šeimos keksiukai iki šiol buvo Straciatella ir su šokolado gabaliukais 🙂 Bet šiandien dėl šokolado stokos, teko išbandyti ir šituos. Galiu pasakyti tik vieną – po mano šeimos balsavimo, Straciatella ir keksiukai su šokolado gabaliukais atsidūrė 2 vietoj :)! Pūrūs, tirpstantys burnoje ir nerealiai gaivaus vasariško skonio, ko daugiau bereikia kai už lango vis dar sniegas. Žodžiu mes duodam 10 iš 10 🙂
Tatjana, kaip nuostabu skaityti tokius komentarus! Labai džiaugiuosi, kad keksiukai paliko tokį puikų įspūdį bei linkiu išmėginti dar ne vieną receptą 🙂
keksai visai be skonio:( nusivyliau…
Labai gaila, kad keksiukai nepatiko 🙁 Keista, nes nuo apelsino sulčių ir žievelės keksiukai tikrai turi būti aromatingi bei su skoniu 🙂
Man irgi nepatiko keksiukai, tikrai nekartočiau. Tešla gavosi labai klampi. O iškepę buvo be skonio, kartoki ir kieti.
Inga, labai gaila, kad nepatiko 🙁 Dėl kartumo – gal netyčia nutarkavote ir baltą (ne tik oranžinę) apelsino žievelės dalį? Daugiau nežinau priežasties, kodėl dar keksiukai galėtų būti kartūs.
Šiandien kepiau šiuos keksiukus.Ką galiu pasakyti -nuostabūs,minkšti,purūs,laaabai visam kolektyvui patiko .net nesitikėjau,kad taip skanu,ačiū už receptuką
Tikrai kepimo miltelių nereikia? Net baltymo atskirai iš[lakti?
Egle, recepte nurodyta, kad reikia 1,5 arb. š. kepimo miltelių 🙂